söndag 30 november 2008

Första advent

Igår bakades lussebullar, jättegoda med vanilj, kardemumma och mandelmassa. Mums! Mycket deg blev det, så tur att jag hade mina tjejer till hjälp....som bakade med stoor koncentration!



Idag har det varit rätt tråkigt väder, från att ha varit -11 grader igår, till nollgradigt och regnblandat idag....men ikväll ska det frysa på igen, tur det!
Igår kom även fågelbordet upp, men än har jag inte sett en enda fågel....kanske blir vi tvungen att flytta det till framsidan av huset, där såg jag i allafall en stackars talgoxe som satt och huttrade idag...

Nu i eftermiddag har vi varit på julskyltning på stan. Tjejerna vägrade vänta tills lucian skulle komma, dom var mest intresserade av om nån tomte skulle skänka några paket. Vilket dom inte gjorde, så besvikelsen var ganska stor....


Kära vovven fick också följa med, jag tänkte att det kunde bli en bra miljöträning. Faktiskt skötte han sig riktigt bra! Stolt matte! Så nu är han ganska nöjd, efter 1,5 timme ute på stan bland massor av folk och hundar. Nu ska vi göra lite tacos och njuta dom sista timmarna av första advent :)

Hoppas ni får en mysig kväll!

lördag 29 november 2008

Otursdag?

Igår hade yngsta dottern ont i magen och bajsade rött. Måste kollas upp så det blev till att vara hemma och åka till barnmottagningen. Tack och lov hittar de inget allvarligt.
Resten av dagen gick inte min väg.

Hällde ut en halv mugg brännhett te över magen.

Klämde fingret i en låda.

Skar mig på en clementin. Nä jag skojar inte....den där "ploppen" som sitter i skalet som man alltid petar bort, den var sylvass...så vass så att den fastnade i fingret.

Känns som om jag aldrig borde ha klivit upp.

torsdag 27 november 2008

Snart älskade fredag

Idag har vi haft möte på jobbet. Det ska bli omstruktureringar. Själv drabbas jag inte så mycket, det finns andra orter som får det värre. Ändringen för mig blir att vi blir en större grupp och att vi får en ny chef. Ingenting händer före nyår, så vi får se hur det blir. Det ska nog gå.

Själv längtar jag oerhört efter att vara ledig. Hela min kropp skriker efter att få vara hemma och ta det lugnt, rensa mina tankar....Jag längtar efter att pyssla och i helgen ska det väl bli lite i allafall. Det ska pyntas med ljusstakar, bakas lussebullar och fixas och donas lite här och var. Innan man hinner blinka så är det nog måndag igen. Känns som om jag är onödigt positiv, hehe...
Idag har det snöat nästan hela dan, och nu har vi nog ca 3 dm! Vet inte om det kanske är mer på gång också, men det är ju bara mysigt :) Sambon tog ut skotern igår, och bara jag hörde ljudet kände jag att åååhhh vad sugen jag blev på att köra. Tänk att få dra iväg i den här mjuka snön *drömmer mig bort*
Nu ska jag krypa ner med min nya fengshui-bok, en liten stund innan jag somnar. För jag är trött.
Imorgon är det fredag. Jippi!!

tisdag 25 november 2008

Världens bästa vän

Ibland när man är ledsen eller bara vill ha nån att krama, känns det skönt att ha en underbar vän. En vän som alltid finns där med sina snälla bruna ögon och sin mjuka päls...Som alltid är glad när man kommer hem :)





måndag 24 november 2008

Nytt husdjur

Å herregud. Igår var barnen hos farmor för att baka pepparkakor. När jag kom för att hämta dem på eftermiddan sprang de ner till dörren för att möta mig. Redan där borde jag ha fått onda aningar.
-Snälla mamma, säg inte nej nu, vi har fått en sak som vi så gäääärna vill haaaa, snällllla mamma!
Hm.
-Vad har ni då fått? Intet ont anande.
-En jättefin grej, ett jättefint djur....kom så får du se!!
Ett djur?
In på toaletten drog dom mig, fram till badkaret, och där satt......Mårdy. Som han hade blivit döpt till. Mårdy har bott på en vind i typ 20 år.

-Men vad ska ni med den till....?
-Snälla, snälla, snälla.....?!
-Jaaa......okej då



Så nu bor denna hemska mård hemma hos oss. Jaja. Det är väl bara att vänta tills intresset lagt sig, så kan man plocka undan honom.....för han kommer inte bli så hemskt långlivad....om jag får bestämma.

lördag 22 november 2008

Rysningar på mina armar

Vid Robins framträdande på Idol igår hade jag rysningar. Nu börjar han blomma ut killen! Ge oss bara mer av det här, det var underbart! Bara lyssna och njut.....

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.730259

Adventspyssel

Idag har jag knåpat och pysslat. Varit på stan och sprungit. Känt mig duktig :) Försökte hitta några nya tröjor, det börjar se så skralt ut nu i garderoben, men icke. Känns som om KappAhl bara har festkläder just nu, och Lindex bara en massa trista koftor. Och några fler affärer orkade jag inte springa i, då barnen var med, och ni som har barn vet ju hur lätt det är att hitta nånting då :)
Hem och började pyssla, fick helt plötsligt lust att göra en julblommedekoration själv. Jag hade inte allt jag behövde, så in i bilen igen och ner på stan. Lite hyacinter, mossa och annat fick följa med hem. Tyvärr hittade jag inte några fuskäpplen eller dylikt som jag ville ha, men det får gå utan. Kanske hittar jag det sen....Så här blev resultatet:


Eftersom sambon drog iväg 8,00 imorse med inventering, och har inte synts till än, beställde jag och tjejerna pizza, och nu blir det lite godis och mys framför teven....Skönt att bara slappa!

Hoppas att ni får en riktigt mysig lördagkväll :)

torsdag 20 november 2008

Snart fredag!



Min söta lilla vän verkar inte riktigt pigg tycker jag. Han nyser lite och ser lite "hängig" ut på ögonen. Kan hundar bli förkylda tro? Jag känner att jag får hålla ett öga på honom. Idag har det varit så jäktigt att han "bara" fått en halvtimmes promenad imorse, en kortare sväng nu på kvällen. Han verkar inte bry sig så mycket, ligger och sover och verkar trött. Stackarn. Jag hoppas att han inte är sjuk.
Skönt att det är fredag imorron! Då ska jag sätta fart med fågelbordet så att vi kan sätta ut det i helgen. Ska bli kul att se vem som är först framme, fåglarna eller ekorrarna ;)
Sen har jag köpt mig en extra hårddisk, så nu ska allt jag är rädd om sparas över på den i helgen. Efter det ska datorn formateras om och sen kan jag äntligen lägga tillbaka Photoshop så att jag kan göra en ny header, som är liiite mer åt vinterhållet. Känner mig lite trött på pioner nu ;)

See you.

onsdag 19 november 2008

Snigelvecka

Tänk om man fått säga att det är fredag imorgon?! Den här veckan har hittills varit så mastig, med möten och utbildningar....jag är trött som sjutton! Projekt fågelbord ligger nere, men ska åtgärdas så snart jag hinner. Hehe, var iväg till målaren med den rosa färgen som skulle vara röd, och han erbjöd sig att bryta till den så att den verkligen blev röd :) Så nu hoppas jag att den blir okej....

En säck med några kilon fågelfrön är också inköpt och tänkte att den borde väl räcka ett tag. Tills jag fick höra om en kollega som köpte fågelmat för 800 spänn i månaden. Wow, säger jag. Då är man givmild...Nä, våra fåglar får allt hushålla med maten, det blir ingen frossa här inte!

Nej, nu är det dax för lite middag innan det är dax för skjutsning till fotbollsträning och en långprommis med hunden. Sen blir det nog soffan och Bonde söker fru, tror inte jag orkar mycket mer!

Adios :)

måndag 17 november 2008

Samtal om fiskar

-Gumman, din svarta fisk dog igår, jag hittade den på botten....
- Mmhm.....
-Jag blir så trött på det här nu, jag tänker inte köpa en enda fisk till! Nu får dom som är kvar vara kvar, sen vill jag inte ha något mer akvarium.

- Men mamma, om du ger dom lite mat då? Tror du inte att dom kan leva då?
-Ehhh....dom får ju mat....varje dag!
-Men dom kanske behöver minst fyra gånger om dan....

söndag 16 november 2008

Snön är här!

Vad sägs om att vakna upp till det här?!












En underbar första vinterdag med snö, sol och några minusgrader. Promenader, skottning, gräva snögrottor och åka pulka...Supermysigt :)

lördag 15 november 2008

Ceriserosa fågelbord?

Idag har jag lyckats köpa en halv liter färg för 150 kr, som skulle vara röd, men är ceriserosa. Snyggt med ett rosa fågelbord? Nej....Kan man reklamera färg? Förmodligen inte....Jag blir så arg! Bara för att man inte kan nånting. Dessutom har jag inte köpt nånting att rengöra penseln med....gah!
Men jag undrar hur han tänkte där på målaraffären, vi pratade om att jag skulle ha en röd färg, och han skulle blanda ihop färgen. Såg han inte att den blev rosa? Själv kan jag ju ingenting, så jag tänkte att den kanske mörknar, typ hur mycket som helst, när jag har målat. Men icke. Varenda fågel i hela området kan inte missa det här fågelbordet, eller så blir dom tokrädda och försvinner för alltid.
Nej allvarligt, jag får nog bege mig dit på måndag och försöka tjata mig till en röd färg istället.

Att det ska vara så svårt.

fredag 14 november 2008

Tänkvärd historia om våra val i livet

Här kommer en tänkvärd historia som jag verkligen gillar....den gör att man tänker till både en och två gånger!


Lasse är den typen du älskar att hata. Han är alltid på gott humör och har alltid något positivt att säga.
När någon frågade honom hur han mådde svarade han: 'Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar'.
Han var en naturlig inspiratör. Om en av de anställda hade en dålig dag var Lasse där och talade om för de anställde hur man kunde se positivt på situationen.
Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Lasse och frågade honom: 'Hur lyckas du?'
Lasse svarade: 'Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv: Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör.
Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det.
Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet.
Jag väljer de positiva sidorna i livet.
'Säkert, men det är inte fullt så enkelt', protesterade jag.
'Det är det', svarade Lasse. Livet handlar om val. När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val. Du väljer hur du vill reagera på situationen.
Du väljer hur folk skall påverka ditt humör.
Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör.
Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.
Jag funderade över vad Lasse hade sagt.
Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget. Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde ett val i förhållande till livet, istället för att bara reagera på det.
Många år senare hörde jag att Lasse var inblandad i en allvarlig olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast. Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven, blev Lasse utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen.
Jag träffade Lasse ca sex veckor efter olyckan. Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han: 'Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar. Vill du se ärren?' Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade honom om vad
som försiggick i huvudet på honom under olyckan.
'Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter', svarade Lasse.
'Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val. Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö. Jag valde att leva'.
'Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös?' frågade jag
Lasse fortsatte: 'Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra. Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd.
I deras ögon stod skrivet: 'Han är döende'. Jag visste att jag måste göra något.
Vad gjorde du då?', frågade jag.
Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig', sa Lasse.
Hon frågade om jag var allergisk mot något.
Ja', svarade jag. Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar. Jag tog ett djupt andetag och ropade: 'Tyngdkraften'.
Genom deras skratt sa jag till dem: 'Jag väljer att leva. Operera mig som om jag var levande, inte död'.
Lasse överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska inställning.
Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut.
Inställningen är, trots allt, allt.

Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga'. Matteus 6:34

Egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.
Nu har du två valmöjligheter:
1. Radera detta
2. Vidarebefordra det till människor som du bryr dig om.
Jag hoppas att du väljer alternativ 2. Det gjorde jag.
Subject: När det känns för j-ligt, tänk så här.....
Jag är tacksam...... för tonåringen som gnäller för att han måste diska för då är han
hemma och inte ute på gatorna.
...för skatterna jag betalar för det betyder att jag har ett jobb.
...för att jag måste städa efter en fest för det betyder att jag har vänner.
...för att kläderna är lite trånga för det betyder att jag har mat på bordet.
...för att gräsmattan behöver klippas , fönster tvättas och hängrännor som måste rensas, jag har ett eget hem.
...för skuggan som bevakar mitt arbete, det betyder att jag är ute i solen.
...för alla klagomål på politiker för det betyder att vi har fri yttranderätt.
...för att parkeringsplatsen är längst bort för det betyder att jag har råd att ha bil.
...för min höga elräkning, den betyder att jag har det varmt.
...för kvinnan i bänken bakom mig i kyrkan som sjunger falskt för det betyder att jag kan höra.
...för tvätthögen på bordet för det betyder att jag har kläder att ta på mig.
...för trötthet och värkande muskler i slutet av dagen - jag har kunnat arbeta hårt.
...för väckarklockan som ringer på morgonen, jag lever.
...och sist men inte minst för att jag får många mail, för det betyder att någon tänker på mig.

torsdag 13 november 2008

Vad äter vi egentligen

Jag har följt artiklarna via aftonbladet de senaste dagarna, om fusket med maten. Vår mat innehåller en massa luft, vatten och tillsatser. Jag har funderat en del, om vad det är som gör att vi inte reagerar och är mer noga med vad vi stoppar i oss? Hur kommer det att se ut om 30-40 år, hur kommer våra barn att må då? Har dom fått ännu värre allergier, blivit ännu fetare eller ännu fler sjukdomar? Jag undrar om det är någon som vet?! Själv tycker jag att det är väldigt allvarligt.
Mitt intresse för mat började när jag fick min äldsta dotter för drygt nio år sen. Hon blev tidigt sjuk, redan vid tre månaders ålder fick hon en massa utslag och blev lös i magen, fick ont. Till slut blev hon så dålig att vi fick lägga in oss på sjukhus.
De läkare jag träffat innan trodde att hon var allergisk mot den katt vi då hade, eftersom det var eksem hon hade. Men tack och lov träffade vi en underbar läkare när vi las in, som direkt förstod att hon var mjölkallergisk.
Under sina första sex år fick hon inte äta mjölk, ägg, sojaprodukter, fisk och gluten. Det första året kunde hon inte äta annan frukt än banan. Inte mycket kvar att jobba med om man säger så :) De timmar jag la ner för att hitta ätliga recept var otaliga. Det fanns inte många produkter att använda, numera är allergi så vanligt att det finns en uppsjö...
Under den tiden fick jag lära mig att läsa alla ingrediensförteckningar. Det gör man ju inte i vanliga fall, men när man börjar göra det inser man vad mycket tillsatser vår mat innehåller! Det är helt sjukt! Undrar vad de gör med vår kropp i förlängningen? Jag tror inte att det är bra!
Men tyvärr är det ju det samhälle vi lever i som skapar den här maten. Den ska gå fort att laga till, snabbt, snabbt, snabbt.
Själv känner jag att jag faller tillbaka när stressen blir för stor, det blir en hel del mat som inte är bra. Och så kommer jag på mig, skärper upp mig och börjar laga. Köper frukt och grönsaker, försöker smyga ner så mycket jag kan i maten då inte allt är godkänt av tjejerna :) Men så är det ju med barn, de måste få tid att lära sig tycka om!

Jag har också följt programmet med Bert Karlsson på TV4, om att han försöker ändra så att vi får bättre skolmat. Barnen måste ju äta näringsriktigt för att orka läsa en hel dag! Många av dem äter nog knappt frukost. Kockarna fick jobba ganska mycket för att få barnen att äta hemlagad nyttig mat, dom åt hellre den mat dom var van vid, den förgjorda industriella maten... Det är skrämmande! Men med tiden gav det med sig och jag tror att föräldrarna har ett STORT ansvar där! Det är viktigt att lära barnen hemifrån att lära sig äta olika sorters rätter för att få i sig allt de behöver. Och vem ska börja om inte föräldrarna?
Ibland känner jag mig rätt hård för att mina barn inte får äta sitt lördagsgodis förrän middan är uppäten, men många låter sina barn äta godis hela dagen, eller hela helgen! Ju mer onyttigt de stoppar i sig, desto mindre näring får de i sig...Kanske något att tänka på?

Just nu har jag fått tillbaka väldigt mycket inspiration att laga bra nyttig mat, det är värt att lägga ner tiden på, dessutom roligt om barnen får vara med och laga.

Vill du kolla mer på artiklarna i aftonbladet om matfusket, så kolla nedan

http://www.aftonbladet.se/matvin/article3740388.ab

onsdag 12 november 2008

Seg-vecka

Den här veckan händer verkligen inte mycket. Och vädret är trist. Idag sken solen i och för sig, men ack så kallt. Jag hade friskvård mitt på dagen och skulle ta en promenad, var som en isbit när jag kom tillbaka. Burr! Sen blev det även en till promenad med hunden nu på kvällen, lika isande kallt...
Idag har jag varit till frissan och klippt mig. Har klippt lite mer än vanligt men har ändå mitt långa hår kvar. Men klippte upp det ännu lite till. Färgade sen håret i nån mörkare kulör, känner mig väldigt mörk nu...Några kopparfärgade slingor blev det också, det livar upp.
Nu längtar jag väldigt mycket till helgen. Jag ska försöka måla det där fågelbordet så att vi kan sätta upp det.
Nej, roligare än så här är jag inte idag, känner mig rätt trött och det kommer att bli en tidig säng med lite bokläsning. Kanske har jag mer inspiration en annan dag.

Stor kram i höstmörkret :)

söndag 9 november 2008

Trist väder, trist månad

November är faktiskt den tråkigaste månaden på året om ni frågar mig. Mörkt, kalt, halt, slaskigt, tråkigt....bara en transportsträcka till första advent liksom. Sällan är det någon sol att prata om, ingen snö heller. Förhoppningsvis kommer det lite så det blir lite ljusare! För mig blir det svårare och svårare varje höst, jag gillar verkligen inte mörkret! Skönt är väl ändå att efter jul vänder det och blir ljusare igen, och det är ju inte så långt dit!
Idag har sambon fått den stora äran att fira farsdag på Birsta, med Ikea och alla stora affärer....gissa om han var glad? Vi var bara tvugna att åka dit då jag helt förträngt att vintern är på intågande och att det behövs vinterskor till de små damerna...Men det gick bra, det shoppades skor, vantar, mössor och halsdukar, och sambon smet iväg till Överskottslagret och Media Markt, och det var han så värd, på sin egen dag :)
Själv gluttade jag hit och dit och våndades över att det fanns så lite i min börs, fanns hur mycket fint som helst. Men jag hann i alla fall en snabb runda på Ikea, och där blev det en hel del fina ljus, både röda och vita, en jättfin fönsterlampa, nya musmattor, röda fina ljuslyktor (kan inte gå på Ikea utan att köpa ljuslyktor, hrmmm).
Sen blev det även en sväng in på Arken zoo där vovsingen fick ett nytt halsband. Vi hann också in på Bauhaus, tror jag att det heter. Kanske minns jag fel, är lite trött just nu. Där köpte jag en så fin adventsstake i zink, röda hjärtan som man kan hänga i t ex granris, ett stort fågelbord, fågelmat och lite till. Fågelbordet ska nu målas och sen sättas upp på baksidan av vårt hus. Vi ska också sätta upp någon form av belysning där så att man kan se dem från köksfönstret. Ska bli jättemysigt med lite liv på baksidan av huset!
Nu längtar jag faktiskt efter första advent, att få sätta upp ljusstakar och slingor, så att det blir lite mer ljus...baka lussebullar och köpa hem julmust (en favorit). Jodå, jag kan nog gilla julen lite grand tror jag :)
Nu är det nog dax att ta det lugnt en stund, kanske läsa lite bok, innan jag hoppar i säng. Hoppas ni får en bra vecka!
Kramar :)

torsdag 6 november 2008

Vintervila

När datorn kraschade hann jag inte berätta om den sista tävlingen för mig och hunden. I och för sig är det inte mycket att berätta om, eftersom det inte alls gick så bra...
Jag hade ju anmält mig till två nya lydnadstävlingar och hann träna väldigt lite med andra hundar innan. Veckan innan var jag ju hos uppfödaren och där visade han ganska starka tecken på trotsig "tonåring". Så träningen veckan före tävlingarna gick inte så bra, vid en platsliggning, som han alltid legat säkert på, reste han sig och sprang upp och lekte med en schäfertik.
Hm. Jag kände att det här kommer inte att gå så bra, så jag bestämde mig för att stryka mig från den ena tävligen, som skulle vara i samband med en utställning och det var på en travbana med hästar. Onödigt att utmana ödet....
Men den andra, som var på hemmaplan, bestämde jag mig för att köra på....Okej, han låg snällt på platsliggningen och tandvisningen gick också okej. Sen började det.
På uppvärmningen var han okoncentrerad och spänd och jag kände att något var på gång. Naturligtvis hade vi dragit nummer ett, så vi hann ju inte värma så mycket. Så fort vi styrde in mot banan började han dra mot tävlingsledaren och domaren, försökte få honom vid min sida, men han tyckte ju att han redan hade fått hälsa så glatt vid tandvisningen så nu vill han gärna igen....
Så vi började med linförigheten då, och det var ju minst lika dåligt som förra gången....han nosade i backen, satt sig inte när jag stannade mm. Hm! Sen var det läggande under gång och när han la sig tog han samtidigt en stoor tugga gräs. Stående under gång.....jo nog stannade han väldigt fint. Men han tog ännu en jättetugga gräs, han hade hela munnen full. Så när jag skulle gå tillbaka till honom kände han nog att det här blir nog inte poppis, haha...så han drog! En liten repa runt banan. Fattar ni att jag bröt vid det laget? Det var liksom ingen mening. Men tävlingsledaren skrattade gott och tyckte att han var såååå sööööt.


Och vad kan man göra själv? Det är ju bara att skratta med och inse att man har en tonåring :) Så nu blir det inga mer tävlingar, nu ska vi mysa, ta långa promenader och glömma träning för ett tag. Sen tar vi nya tag mot vårsidan och hoppas att han mognat på sig lite.....

tisdag 4 november 2008

Fortsätter med projekt

Nu när jag ändå är igång kan jag visa vilka förändringar jag har gjort i mitt vardagsrum oxå :) Var tyvärr lite för ivrig så jag glömde att fota före-bilder. Hittar en från förra året.


Det här är en bild från jul förra året, men det jag vill visa är de svarta trista sofforna. Fy!


Istället köpte jag beiga överdrag från Ellos, en ny pläd i hallonröd, nya kuddar, och det blev plötsligt mjukare i rummet. Jag älskar det! Aldrig mer svarta soffor!!



Och även här hade jag ju fått hjälp med kuddar, pläd och överdrag, tack för det! Så roligt när man känner att man gillar det och att man får nya idéer..:)

Kram i höstmörkret :)

söndag 2 november 2008

Härlig allhelgonahelg

Igår när vi satt vid frukostbordet och insåg att stan var stängd och att vi inte hade något att göra, kom vi på att vi skulle åka upp till släkt, som har en underbar stuga några mil från där vi bor. Efter ett telefonsamtal packade vi ihop kläder, mat och oss själv och åkte. Det är så vackert där! Gnistrande låg sjön framför oss när vi kom, -5 grader och strålande sol. Det kan inte bli bättre!
Min mamma och jag tog en lång promenad längs sjön med hunden. Kallt var det men åhhh så vackert! Sen när vi kom in i stugan fick vi värma oss framför brasan, och myste med kaffe och fika. Det är så det ska vara!
Till middag gjorde vi en härlig kycklingsallad med en massa goda ingredienser och avocadoröra till, ofantligt gott. Tyvärr avstod jag vinet då jag skulle köra hem :) Klockan sju på kvällen när vi packade ihop oss och skulle fara hem, var det totalt becksvart ute, men klart och ca -10 grader. Ni skulle ha sett den himlen! Jag vet inte om jag sett så många stjärnor någon gång! Det kändes magiskt att titta upp på den.....
Nu väntar en arbetsvecka igen, och det känns skönt att komma tillbaka till jobbet efter att ha varit hemma allt för länge med magsjukorna...

Hoppas ni får en härlig söndagkväll, själv ska jag se "Ensam mamma söker", spännande att se hur det går....


Kram!!


Utsikt genom ett av stugans fönster, inte fel va´?


Solen på väg ner på eftermiddagen

En tunn is börjar lägga sig

Skönt att värma sig vid öppna spisen!