tisdag 30 december 2008

Sexåringar...

Just nu gör min snart sexåriga dotter allt för att för att förpesta min tillvaro *suckar* Jag vet att det är en utveckling hon är i, förpuberteten brukar man väl också kalla den här åldern? :) Men ibland blir man nästan tokig. Hon vägrar det ena. Och det andra. Hon har åsikter om det mesta. Munläder som en politiker. Hon kommer säkert bli nåt stort *skrattar*

Men just nu river jag mitt hår.

Hon har alltid varit duktig på att gå och lägga sig, sover själv så vi har aldrig behövt sova ner henne. Men, hon ska snacka i en evighet efter att hon lagt sig. Det är som om jordens alla frågor kommer, och hon gör verkligen allt för att få ställa dom. Så fort jag försöker avsluta hittar hon på nåt nytt, ja hon är helt otrolig på att hålla igång ett samtal.

Ikväll hade hon även då laddat upp för några frågor. Den här gången höll hon upp alla tio fingrar, hon skulle ställa tio frågor innan jag fick gå.

Nehejdu, inte så många, nu ska vi sova.

Då höll hon upp åtta fingrar, okej då.

"-Mamma, när du dör kan man köpa en ny mamma då?"
"-Nej.....det kan man inte. Var skulle dom finnas?"
"-I Stockholm! För jag har fått ett vykort av Alexander när han var där....mamma, hur ser det ut där?"
"-Ja... det är en stad...."
"-Jaaa! och där finns ju Eiffeltornet å...."
"-Nej, det finns i Paris...."
"-Kan jag inte få åka dit och klättra upp i det...??"
"-Ja kanske åker vi dit nångång!"
"-Men mamma, när du dör, kan inte jag få ett kort av dig då, så jag har nåt att titta på?"
"-Jo..skratt....men älskling det är länge tills dess....så då är du nästan gammal själv..."
"-Ahaaa...
"-Men nu får du sova!"
"-Men jag har bara några frågor kvar....(räknar bestämt på fingrarna)....mamma, kan pappor få valpar?"
"-Nej det kan dom inte!"
"-Meeen åhhh, då kommer vi aldrig att få nån! Och grannen som sa att vi skulle få en valp om Ebba (grannens labradortik) fick några......och jag som tänkte öppna ett djursjuk....sonat..(djurpensionat)..eller vad det heter....då, om det kommer in en hund, och tassen har gått av, då kan Johan laga den...och Alva plåstrar om....och jag, jag ska bara vara storasyster jag. För jag fyller år först av alla."
"-Okej.....men nu ska vi nog sova!"

...och så fortsätter det i all evighet. Långt över tio frågor. Men det är nog den ungen som kommer få mig att le på ålderdomshemmet, när jag sitter där och minns tillbaka.

Äntligen ledig igen

Så var det helg igen. Nyår. Jag gillar nyår. Det känns hoppfullt, som en nystart. Alltid runt nyår skriker tidningarna om nyårslöften, börja träna, börja banta, sluta röka. Jag har slutat med löften, för dom brukar bara hålla ett tag :) Meningen är väl istället att man ska försöka göra en förändring i sitt liv, nånting mer positivt. Bättre med en liten positiv ändring än ingen alls! Jag har ju gjort en liten förändring för ett tag sen som jag försöker hålla, och det är att jag dragit ner på kaffe, rejält. Helt plötsligt har jag upptäckt att jag blir piggare om jag låter bli (är det inte konstigt :), och dessutom försvann en hel del magproblem...kan jag bara dra ner på socker också skulle det nog vara en vinst, tror kroppen blir väldigt stressad av det.

Själv är jag riktigt sugen att träna. Som det är nu är det "bara" promenader med hunden, inte ens någon träning med honom. Men vi ska sätta igång igen i slutet av januari tänkte jag. Bara han kommer över det här löp-tramset. Hoppas han verkligen gör det! Men det börjar synas att han skulle behöva lite mental träning också, han har mycket energi även om vi promenerar varje dag. Och liite träning blir det ju också om jag tänker efter, jag tränar ju alltid inkallningar, och ibland även stanna, ligg och stå. Men han behöver ju mer och det ska han få snart. Jag skulle behöva träna mer själv, faktiskt sugen att vinterjogga lite. Ska se om jag kommer mig ut någon dag nu när vi är ledig.
Jag är såå glad att jag kom på en bra idé idag. Ringde mammas gubbe och undrade om vi kunde låna hans skoter medan de åker bort över nyår. Det gick bra! Så nu är det en skotertur inplanerad på nyårsdagen, jag längtar! Det verkar ska bli bra väder, så då blir det matsäck med korv och choklad och mackor, och så tar vi varsin av tjejerna med oss! Gud så kul!!!!

Nu blir det lite mys framför teven :)

måndag 29 december 2008

Nu är det kallt ute

15 minus. En 40 minuters promenad kan kännas som en evighet...men skönt ändå när man kommer in! Medans jag promenerar springer hunden helt oberörd av kylan, runt i snön, nosar, hoppar och har jättekul! Medan jag själv drömmer mig bort...till våren, solen, tulpaner.
Idag damp H&Ms vårkatalog ner i brevlådan. Snacka om jobbigt att se alla stå där vid stranden i härliga sommarkläder, bikini och shorts....Själv ser man ut som en michelingubbe, så klädd så man inte kan röra sig.

Till något helt annat.

Häromdagen hade äldsta dottern sin kompis hos sig. Jag tvingade med dem ut på en promenad, trots att det var 11 minus, men de behövde lite luft då de bara satt vid datorn hela tiden. De började prata om att de ska flytta ihop när de blir stora (de är nio nu), sen ska de öppna ett djurpensionat, där de ska sköta om djur när ägarna åker på semester. Det klassiska. Tjejdrömmen för många. Själv drömde jag om att jobba med djur, men fick bara höra att det var omöjligt att försörja sig på djur. Jag frågade lite försiktigt tjejerna om hur de hade tänkt göra allting. Svaren kom direkt, utan tvekan. Var nånstans på vägen försvinner alla drömmar man har som liten? Jo det måste vara när omgivningen säger till en att det inte går! Nog för att man ska vara realistisk, men att man måste få prova sig fram. Göra sina egna misstag. Kanske är föräldrarna rädda att barnen ska göra de här misstagen, och det kan jag förstå, för det vill man ju som förälder inte att ens barn ska göra. Men. Det är så tråkigt att det här tankesättet försvinner. Att jobba för att nå sina mål, sina drömmar. Visst, allt är ju inte genomförbart, så är det ju.
Själv har jag haft svårt att ens komma på vad som är mina drömmar. Jag vet inte om jag har begravt dem djupt nånstans. Det senaste året har jag funderat mycket på vad jag vill göra. Innan det är för sent. Jag har ibland kännt att jag är på rätt väg. Och jag får fortsätta på den vägen, för det vore helt underbart att göra nånting som jag brinner för, drömmer om. Jag tror inte att det är att jobba med djur idag, jag har haft så mycket djur i mina dar att jag blivit ganska mättad på det.
Men det är viktigt att komma på det, så känner jag.

Man har bara ett liv.

söndag 28 december 2008

Underbar middag

Igår hade vi delar av släkten på middag. Det blev ju den Grekiska pyttipannan, med cremefraichesås, gurkstavar och rött vin. Mmmm va gott det var! Sen hade vi glass med maränger, grädde och chokladsås till efterrätt...mycket gott. Måste bara dela med mig av receptet, om du gillar fläskfilé, vitlök och fetaost, är det nåt för dig... Till det drack vi Two Oceans, supergott rött vin till. Idag behöver jag nog en extra tur med hunden, hehe. Här kommer receptet:


Grekisk Pyttipanna


Fläskfilé i ca 1 cm skivor som lägges i marinad i ett dygn

Marinad
1,5 dl olja
3-4 vitlöksklyftor, hackas
1,5 tsk sambal oelek
2 msk soja


Fyll långpanna med:
Egengjord klyftpotatis (förkokas 10 min, skalet kan man behålla på om man vill)
Klyftad rödlök, ca 2-3 st
3-4 skivade eller klyftade tomater
Klyftad röd och gul paprika
Lägg filén på, plus marinaden (gör ev dubbel marinad)
Smula fetaost över fyllningen
(ev strö lite salt över)

200 grader mitt i ugnen 30-60 minuter

Servera en kall sås till:
2 dl cremefraiche
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 pressad lime
Svartpeppar, salt och örtkrydda

Jag gjorde receptet 1,5 gång och hade 3 fläskfiléer då vi var 7 vuxna och två barn. Räckte och blev lite över. Potatisklyftor gjorde jag av ca 2 kg potatis, gissar på det. Jag gjorde två formar, och det var klart på ca 35-40 minuter, behövde inte ens vända köttet.


fredag 26 december 2008

Jul-mätt

Så här på annandags julkvällen....Nu är jag så mätt på all julmat...tur att det inte blir mer nu! Imorgon är det vår tur att bjuda några ur familjen på middag, vi får dela upp dem lite så att vi får plats, och det ska bli underbart att få äta vanlig mat! Jag ska göra en fantastisk Grekisk pyttipanna, och jag lovar att lägga ut receptet, för den är helt underbar. Hittade den på någon blogg förra vintern och har gjort det en gång, och det var såååå gott.
Så imorgon blir det en runda på stan med lite handling, behöver hitta en snygg duk, för det har jag glömt. Tror att jag ska ha marängschvisch (stavas det så??) till efterrätt, det är ju underskattat gott...
Så jag får nog masa mig upp tidigare än de andra dagarna (hrm, halvtio-tio har det blivit) och hinna med att röja undan lite, handla, gå en långrunda med hunden (förstår inte varför jag känner mig lätt gravid, kan det vara julmaten..).

Nu ska jag nattsudda lite med sambon framför teven :)

onsdag 24 december 2008

Det var en gång en julkrans....

Det var en gång en fin julkrans, som köptes av mamman i huset. Julkransen fick sitta på en dörr ute i hallen, och där var den så fin.
Men så var det så att deras fina hund fick en annan idé. Så var sagan om julkransen slut.




Nu vill jag önska er en riktigt GOD JUL!! Glöm alla "måsten", njut av mat och av att umgås med varandra! Stor julkram!!

söndag 21 december 2008

Fjärde advent en strålande vacker dag

Idag har det varit svårt att koncentrera sig på städning. Varför? Ca -10 grader kallt, strålande sol och ca 1 dm nykommen snö i går och under natten. Snöskotrar har kört i skytteltrafik upp bakom oss på skoterleden ( den går precis bakom vårt hus och fortsätter upp på berget). Snacka om att man blir sugen! Blir tokig bara jag hör ljudet...men snart så..får jag inte köra i juldagarna blir jag galen *skrattar*
Mitt i städningen tog jag mig ut i solen för att knäppa några bilder på det vackra, för solen orkar inte ta sig över berget och vara uppe så länge nu.

Jag vill skicka en stor kram för era gulliga kommentarer, helst när jag kände mig lite nere häromdagen...det byter jättemycket för mig! Tack!

Hoppas ni får en skön 4:e advent :)




Yngsta dottern och Mirax som vägrar ha tomtemössa. Han höll den i munnen istället.

lördag 20 december 2008

Full rulle

Idag har hela familjen varit på stan och handlat. Det märks att man närmar sig mot jul, det är näst intill hysteriskt...usch jag gillar inte trängsel :( Det blev en liten stackars färdigkokt skinka och lite inläggningssill. Det blir nog den julmat vi kommer att handla hem här i huset...ingen mening när man är bortbjuden hela julen, den blir ju inte uppäten! Själv tröttnar jag efter max 2 gånger med julbord, då vill jag bara kräkas...
Sen bar det av hem för lite lunch och efter det har jag bytt sängkläder i hela huset, tvättat, varit ute en promenad med hunden, äldsta dottern följde med. Trevligt :) Tänk att hon börjar bli så stor...jag fattar det inte!
På eftermiddagen drog vi fram julgranen och sen blev det lite pepparkaksbygge. Sambon tog tag i det hela, blev riktigt fint. Vi satte också upp en liten julby med hus och tomtar som vi har. Liite julstämning börjar det likna i alla fall....Ute vräker snön ner, det har nog kommit minst fem-sju cm, och mer lär det bli under natten...
Nu ska jag titta lite på jul med Ernst, smutta på lite vin...och bara må gott. Det gäller att ladda till städning imorgon, har inte den stora lusten precis, men dammtussar och hundhår måste bort.
Sambon ligger och åmar sig lite i soffan, han känner sig förkyld (alltså nära döden, eller nåt), känner mig inte helt kurant själv, men det är bara att bita ihop...

Näpp nu är det dax att bänka sig framför teven. Ha det så skönt:)


Så här såg det ut för nån vecka sen, innan det töade...men det är ändå mycket snö kvar, och mer är på väg....

fredag 19 december 2008

Helg

Nu är det äntligen helg igen! Den här veckan har varit så seg, kanske för att vi haft så mycket på jobbet. Men nu är den ääntligen slut! Sambon drar iväg på firmafest och jag och tjejerna myser lite framför teven. Sen får jag lite besök av arbetskamrat, trevligt! Så här har det ätits pizza, mums, och dragit över med dammsugaren det värsta hundhåret :) Större städning blir i helgen...inför julen. Sen ska också handling göras och lite småpyssel som inte blivit klart. Naturligtvis har man alltid saker kvar att göra, varför blir det alltid så??
Nej nu måste jag ut med jycken i halkan en runda....

Ha en skön fredagkväll!

torsdag 18 december 2008

Depp

Idag när jag kom hem gick luften ur mig. Ute töar det och är några plusgrader. Snön har sjunkit ihop, det är blött, plaskigt, mörkt. Trist. Halkigt. En tråkig känsla föll över mig, ibland kan den komma även om det är ganska långt mellan gångerna. Jag känner ingen julstämning just nu. Känner mig liten. Den där dåliga självkänslan kom plötsligt på besök. Jag kan ingenting. Det är ju inte sant, men idag känns det så. Jag kan tänka så mycket på andra människor, som är duktiga på olika saker. Och då känner jag mig så liten. Vad kan jag? Den här känslan har jag brottats med i större delen av mitt liv. Även om den försvunnit mer och mer på senare år, så finns den ändå där. Jobbigt. Att känna sig mindre värd, fast man borde veta att det inte är så. För jag tänker ju inte om andra att de inte kan saker?! Bara att dom är så duktiga, glada, utåtriktade, nogranna, vänliga, perfekta....
Även om jag rycker upp mig och kommer tillbaka imorgon, vet jag att känslan finns där längst inne...hur blir man av med den? Jag vet ju att jag är bra....kanske inte på allt men det är väl ingen :) Tänk att jag är så rädd för att visa mig själv, vem jag är....tänk om andra inte tycker om mig? Nog för att jag lärt mig att inte lägga energi på de människor som bara suger kraft. Jag har fina vänner som jag tycker oerhört mycket om, och de är jag så rädda om...men ändå, är jag så rädd att de ska tröttna....att jag är tråkig...vad kan jag bidra med egentligen.

Usch, det här blev inget roligt inlägg. Men det var tvunget. Det är jättejobbigt att skriva orden, tårarna kommer nästan. Det behöver nog komma ut.

tisdag 16 december 2008

Utmaning om 2008

Sammanfattning år 2008

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Oj....det kan nog vara kransbindarkursen som jag precis gått! Kommer nog inte på nåt annat...jo, målade en byrå och en fågelholk. Den som känner mig ritar kors fulla taket. Det är min nya kreativa sida som vaknat. Eller nåt.


2. Höll du några av dina nyårslöften?

Brukar inte ha några då jag bara glömmer bort dem.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej...jo, förresten inom släkten, min sambos brors tjej fick sitt andra barn. Goklimp!
4. Dog någon som stod dig nära?
Nej

5. Vilka länder besökte du?
Höll mig i Sverige. Under semestern blev det en runda i Dalarna. Det var nog allt.

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Jaaa...jag vill att det ska hända saker...utmaningar, roliga saker! Vilket jag blivit spådd att det ska göra. Bara att vänta och se!

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
Vet inte. Inget särlskilt.


8. Vad var din största framgång 2008?

Det måste ha varit förstapriset i lydnadsklass 1 med hunden. Att jag vågade. Att jag kunde genomföra det trots att jag var så nervös så jag höll på att dö.


9. Största misstaget?

Lite små-misstag gör man väl nu och då, utan dem lär man sig inget alls....

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej, ganska frisk och kry under året.

11. Bästa köpet?
Har nog inte köpt nåt viktigt...

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Det blir nog en hel del pengar på inredning....och kläder (fast det inte syns i min garderob,var tar dom vägen?)


13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ja, när jag fick förstapriset!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Kanske On and on med den där idoltjejen...Agnes heter hon ju. Den satt sig på hjärnan! Och Curly Sue med Takida har väl ingen missat....

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare!! Och även ledsen vissa dagar. Men mest gladare.


16. Vad önskar du att du gjort mer?
Önskar som alltid att jag fick lite mer egentid, även om jag inte är missnöjd. Hade gärna rest om jag haft pengar! Åkt och kidnappat sambon på hans jobb, "nudu, har jag packat din väska, nu ska vi åka, ha!" Vore kul..

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Jobbat! Hade man bara råd så skulle man göra annat roligt också!


18. Hur tillbringar du nyår?
Det är inte bestämt än, men kommer nog att bli med familjen.


19. Blev du kär i år?

Nej, det blev jag för snart tolv år sen...


20. Favoritprogram på TV?

Det varierar...gillar Simon o Thomas, inredning på trean, gillar dokumentärer, lite såpor mm.


21. Bästa boken du läste?
Har läst flera bra böcker, bla The Secret, och nu en fengshuibok om det andliga....flummig men mycket bra!

22. Största musikaliska upptäckten?
Vet inte! Men har precis hittat tillbaka till Nordman, blir så lugn av hans musik och texter!

23. Något du önskade dig och fick?
Ett förstapris i lydnadsettan, haha, vad jag tjatar om det. Men det var kul!


24. Något du önskade dig men inte fick?

Kan inte komma på nåt...


25. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Kommer inte ihåg! Men var nog med familjen antar jag.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Jag är väldigt nöjd med året. Det finns alltid saker som kan bli bättre....men dom jobbar man på och nästa år så...


27. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Beror på vilken stil, modestil, nej den är inte så mycket att hurra för, är jeanstjej.

28. Vad fick dig att må bra?
Att vara hemma och pyssla får mig att må väldigt bra. Mitt hem är min borg! Att vara ute och gå i naturen, att se vackra vyer. Att vara med dom jag tycker om, mina vänner. Humor får mig alltid att må bra! Att fotografera, drömma....det finns mycket.


29. Vem saknade du?
Vet inte, kan inte komma på. Önskar kanske att min vän P bodde närmare så vi kunde träffas oftare!

30. De bästa nya människorna du träffade år 2008?
Via bloggen har man träffat många trevliga människor! Jättekul! I "verkligheten" är det nog min arbetskompis E, vi har så kul :)

Den här utmaningen är från Titti. Utmanar alla som vill, lägg en kommentar här om du gör listan så kan jag läsa om ditt år!

måndag 15 december 2008

Rolig kväll

Nyss hemkommen från kursen i kransbindning. Vad kul det var! Inte alls så hemskt svårt som jag hade trott...men så var kursledaren väldigt duktig på att lära ut också!
Först fick vi binda en krans och dekorera den. Så här blev min:


Ganska enkel gjorde jag den, men det var det svåraste att dekorera så att det blev bra. Provade rätt länge med allt möjligt innan det fick bli så här. Några satte rosetter som också var väldigt fint, men det blev ingen för mig, det blev röda julblommor istället, kanelstång, torkade apelsiner och torkade äpplen. Inte det bästa fotot....den är bättre i verkligheten.
Efter att den var gjord fick vi pusta ut med lite glögg innan vi fortsatte med nästa projekt. Det blev en låg bordsdekoration i en liten skål. Den var jättekul att göra! Alla gjorde liknande med kulorna och blommorna men dekorerade sen lite olika.


Sist fick vi dekorera en kruka med en amaryllis. Det var väldigt enkelt, och jag kände att jag fick så mycket andra idéer som jag kan använda sen, att dekorera krukor kan ju bli jättefint. Tyvärr tycker jag inte att fotot blev så bra, den gör sig mycket bättre i verkligheten.




Min amaryllis var väldigt liten och hinner nog inte komma upp till jul. Men det gör inget, den är värd att vänta på, den kommer nog att bli fin när den slår ut.
Nej, nu ska jag nog ta en kopp te och en macka och slappa en stund innan det blir sängen. Det här var en rolig kväll! Det kommer att bli fler såna här kurser har jag en känsla av!

Kram på er!

söndag 14 december 2008

Julshopping

Idag har mamma och jag varit i Sundsvall. Vädret var lite konstigt, det var minusgrader och småregnade, så rutan isade igen hela tiden. Typiskt med halt väglag, jag som är så åkrädd. Men det gick bra ändå. Vi hade en jättmysig dag med shopping, fika och lunch. Mycket skratt. Som det ska vara.
Jag hittade flera julklappar, men inte alla. Men jag får vara nöjd, för jag hittade flera som var bra, som jag tror mina tjejer kommer att bli glada över! Nu är det bara nån enstaka kvar, och eftersom jag är ledig imorgon tänker jag göra sista rycket! Vore skönt om det blev helt klart sen :)
Sambon och jag har roat oss med att försöka sätta upp en ljusslinga som jag köpte idag. Ett sånt där nät som man trär över, nåt träd eller buske. Vi kom fram till att vårt äppelträd var lagom högt, där skulle det få sitta. Det var lättare sagt än gjort! Ut med en stege i djupsnön, för den är verkligen djup nu. Inte så lätt att trä över spretiga äppelträdsgrenar :S Men till slut satt den där, riktigt fint.
Känner mig rätt så trött och nöjd nu efter en hel shoppingdag. Nu blir det nog lite tevesoffa innan jag hoppar isäng. Imorgon blir det en späckad dag fast jag är ledig och imorgonkväll är det ju blomdekorationskursen! Eller vad man ska kalla det. Spännande ska det bli!
Kram

fredag 12 december 2008

Äntligen fredag. Igen. Veckorna rusar iväg! Idag har det snöat igen, hela dagen, det bara öser ner. Please sätt mig på en skoter snart! Tänk att flyga fram i lössnön! Paradis....men vi får se om jag hinner. Mamma och jag hade tänkt fara till Sundsvall imorgon och shoppa lite julklappar och annat på Birsta. Men jag vet inte hur vi ska göra. Sugen att shoppa men inte att ge mig ut på vägarna! Vi får bestämma oss ikväll...
Igår kom sambon hem från ett regnigt Stockholm, rakt in i snöovädret. Han hade bara sett 5-10 meter framför bilen när han for hem. Men ikväll ska vi mysa framför teven och Idol, med lite vin och kramar. Så skönt att han är hemma igen!
Idol förresten. Kevin eller Alice? Jag vet inte vem jag håller mest på, jag tycker så mycket om båda. Men jag tror att Kevin kommer att vinna. Han känns mest färdig. Och han har en glädje och utstrålning som gör det omöjligt att inte tycka om honom...Döttrarna håller i allafall på Alice. Vi får se. Det spelar nog ingen större roll vem som vinner....
Idag har det varit rätt mysigt på jobbet. Några i personalen hade klätt ut sig till ett luciatåg och sprang runt och sjöng och delade ut godis. Sen blev vi bjudna på glögg, pepparkakor och lussebullar. Sen fick vi en julklapp, lite mat från Italien, choklad, kex, ost, korvar mm. Måste provas....
Nä ni får ha en mysig fredagkväll. Nu ska jag sätta mig i soffan med ett glas vin.
Kram

Julstämning med all snö...

Snö, snö...

Vackert

onsdag 10 december 2008

Stövlar eller svärsord?

Samtal för ett tag sen mellan 5,5-åringen och 9-åringen:


"Jag vill inte ha mina stöbblar! Dom är inge sköna!"

"Det heter inte STÖBBLAR! Det heter S-T-Ö-V-L-A-R!"

"Det gör det inte alls!! För STÖVLAR är ett fult ord!"

"Hahahaha, fult ord?! Näej, DET HETER STÖVLAR!"

"Nähä.....det är ett fult ord och det får man inte säga....SKITSTÖVEL....så det så!!"

tisdag 9 december 2008

Är det inte konstigt....

hur mycket man klarar av om man bara vill? Tänkte på det nu när jag är utan sambo några dagar. Plötsligt är man tvungen att göra de saker som man fått för sig att man inte klarar av, eller vill? Som t ex hugga flisor av ett vedträ med yxan, fast jag är superrädd att jag ska hugga mig i benet? Och har fått för mig att jag inte kan? Nu kan jag. Hehe. Fast jag är grymt försiktig...
Att jag kunde skruva upp gardinstången för hand, utan borrmaskin? Det var väl bara att ta fram "bicepsen" som ligger gömda nånstans i armdallret och ta i. Kan säga att "bicepsen" nu ligger på laddning, dom tog slut efter att ha skruvat i en skruv på varje sida. Haha. Men gardinen hänger där fortfarande. Så nog är det lite pulver kvar!
Jag funderade lite igår över det där med inställningen. Klarar man det ena, måste man ju klara det andra? Jag är med i ett projekt på jobbet, som när det skulle börja så såg jag fram emot det. Men det blev inte som vi tänkt, och inspirationen dalade. Jag hittade inga idéer. Kunde inte. Blev helt tom. Vilken skit! Jag ville inte vara med längre. Försökte hoppa av. Men det gick inte och långt inne fanns ju nån slags stolthet. Ha! Jag kan väl inte ge upp så lätt? Så jag bestämde mig imorse att jag skulle ge gärnet.
Och hoppsan.
Det gick så bra.
Det är klart det är inställningen!

Som sagt "allting går, det är bara olika jävligt"

Eller hur? Hur brukar ni göra när det tar emot? Hur tänker ni?

måndag 8 december 2008

Jag tror snart vi håller på att bli insnöade här uppe, idag har det kommit ytterligare nästan en decimeter. Men härligt är det! Kanske kan det bli lite skoteråkning till helgen :)
Ikväll saknar jag sambon som åkt till Stockholm. For kl. 6 imorse härifrån, ca 12-13 grader kallt och massor av snö. Nere i Stockholm regnar det och finns inte ett snökorn. Han skickade en bild till mig, på Ikea vid Kungens Kurva, som han ser från sitt hotellfönster. Retsticka! Han vet ju att jag , hrrmm, gillar Ikea!
Inte får vi träffas förrän sent torsdagkväll, känns lite konstigt då vi aldrig är borta från varandra...men man ska ju få längta lite också ;)

Men det var inte ens kul att se Simon o Thomas som är mitt favvoprogram, vi brukar alltid se det tillsammans...well, nu får det var sluttramsat! Han är ju snart tillbaka.
Tjejerna och jag har hunnit med en shoppingrunda på stan. Vi skulle försöka hitta täckbyxor till den äldsta, men de var slut överallt....typiskt. Jag tröstade mig själv med en ny schal från Vero Moda och ett rött linne som kan vara fint till jul. Sen köpte vi en gardinstång till den yngsta, eftersom jag snott hennes till köksfönstret (aja baja). Och där hittade jag helt underbara söta vita små krukor med fat, som nu står så fint i mitt lilla köksfönster. Jag måste nog köpa flera! Tror jag är inne i en vit-period. Sen fyndade vi också på Kapp Ahl, köpte två underbara klänningar till tjejerna som de kan ha i jul. Jättesöta. Med fina tights till.
Nu återstår nog bara lite läsning och sen är det nog godnatt för idag.

lördag 6 december 2008

En kväll i lugnets tecken

Idag har sambon och jag varit på stan och jagat lite julklappar. Jag tycker att vi hann med rätt mycket, men jag hade gärna gått en stund till och hunnit med nåågra klappar till! Men så var sambon tvungen att åka och jobba *jahapp* Han hittade också en hel del nya kläder, det blev jeans, tröja, skjortor, en yllerock och halsduk. Så snygg han blev! Nu ser han riktigt representabel ut när han ska till storstan :)
Efter springandet på stan åkte jag hem till mamma, där barnen var, och fikade, jättemysigt. Inte så ofta vi hinner träffas, man behöver bli bättre på det! Längtar faktiskt till julhelgen när vi ska träffas allihopa, även mina syskon.
Här hemma pysslas det på också. Jag hade köpt en jättesöt kappa med hjärtan från Jotex och när jag skulle sätta upp den hittade jag inte stången till fönstret (har inte haft någon gardin där på länge). Hmmm! Nu får jag nog köpa mig en ny, eftersom jag gick igenom hela förrådet för att hitta den, men icke!
Sen blev det en jättegod middag med ett glas rött till och nu har jag varit ute i 45 min med vovven på promenad, jätteskönt. Det snöar lite lätt, lätta stora flingor. Det är så vackert ute nu med all snö....
Nu ska jag sätta mig med lite godis framför teven en stund....hoppas ni också har en mysig kväll!

Vy över en av våra broar i stan

Kan man sitta skönare än så här?

torsdag 4 december 2008

Snart fredag igen :)

Idag har min dator fått sig en rensning. Nu har jag skaffat en extra hårddisk där allt sparas....Nu ska i alla fall allt vara fräscht och bra. Bra. Jag gillar när allt fungerar.
Imorgon är det ääääntligen min fredag igen. Veckans bästa dag. Imorgon kväll ska jag sätta mig med lite julklappsönskelistor och försöka hitta några tips. På lördag har jag fixat barnvakt, så sambon och jag ska göra en drive på stan. Sen har jag också lovat min sambo att hjälpa honom hitta lite nya kläder då han ska till Storstan Stockholm nästa vecka. Det går ju inte att åka dit i utslitna gympadojor och verkstads-utslitna jeans. Eller? Han skulle nog göra det om jag inte gav honom lite "tips" om att han borde investera i ett par nya skor och lite nya kläder. Det finns ju en värld utanför verkstan, hehe. Så nästa vecka får jag styra över tv-dosan helt och hållet själv.
Underbart.
Nej nu är det nog snart dax för mig att krypa ner i sängen. Jag är riktigt trött. Sov gott!

tisdag 2 december 2008

Kurs på gång

Idag har jag varit hemma med yngsta dottern som haft ont i magen. Det verkar bättre så hon ska nog gå till dagis imorgon.
Det känns så spännande idag, att jag har anmält mig till en kurs och lära mig något helt nytt! Det är en kurs i att lära sig göra kransar och blomsterarrangemang med jultema, bara en kväll, men det ska bli otroligt kul! Det här har jag inte kunnat tro om mig själv för några år sen, eller ens månader. Men min kreativa sida verkar ha vaknat upp, det är ju så roligt att skapa! Kanske kommer jag att visa upp vad jag har fått göra, vi får se hur resultatet blir *fniss*
Är just inkommen från en lång promenad med hunden, det snöar småspik och blåser lite, men oj så skönt det är att vara ute i busväder! Man rensar sina tankar så bra och det känns så skönt när man får komma in igen :)
Nu ska jag sätta mig och kolla lite på kristallrummet, tänkte beställa något armband av kristaller. De ska ju vara så bra sägs det....och jag är så nyfiken om det kan vara en hjälp på vägen...vem vet!