måndag 30 mars 2009

Hål!

Var till tandläkaren idag. Hål! Jag som inte haft hål på...ja jag vet inte hur många år men det är lääääänge sen! Fy vad tråkigt! Och dyrt blir det också! Tur att man får en del från jobbet =) Men nu måste jag alltså gruva mig i en månad innan jag ska laga, usch!

Idag har det annars tinat rätt bra. Det är slaskigt och solen har tittat fram lite då och då. Var iväg en sväng och tränade med hunden, gick bra. Sen har jag sett Färjan och skrattade mig igenom den....han är så rolig Färjan-Håkan =) Jag tror inte han själv förstår hur kul han är! Eller så är det min humor, hehe =)

Jag har sett ett bord och två stolar som finns på Plantagen som jag vill ha! Det ska stå utanför vår ytterdör i vårt "solhörn". Gillar det i gammeldags stil, men eftersom vi inte har den stilen i övrigt så blir det nog det andra bordet, men i vitt. På bordet ska jag ha lyktor och blommor under sommaren, och så ska man kunna sätta sig med en kopp kaffe om man vill det. Längtar! Tänk snart har vi den riktiga våren här!

Bild lånad från Plantagen, denna grupp gillar jag....

men även denna i vitt är fin...så vi får se vilken det blir

söndag 29 mars 2009

Utställningsträning i snöväder

Nä ingen Ikearesa blev det i helgen. Men lika skönt det, vi får ta det med hyllorna längre fram. Det blev istället en runda på stan i lördags, köpte present till 1-åriga kusinen, och en present till ett kalas den yngsta ska på på tisdagkväll. Sen blev det också ett par jeans till 9-åringen. Därefter blev det lite dammsugning och sambon åkte iväg och kollade vår mercakombi som jag hade hört lite konstiga ljud i. Men det var ingen fara, skönt, bara några fjädrar som lossnat. Vi ska ju snart åka till fjälls, och då vill man att allt ska vara okej.
Imorse klev jag upp tidigt, ja det kändes ju så i alla fall efter som det var sommartid idag. Vilket man inte kunde tro på vädret då snön vräkte ner! Fick i alla fall besök av en arbetskompis som kom med sin lilla söta hund, och vi gick iväg och lät dem busa på en promenad, sen tränade vi lite inför utställning vi ska åka till 18:e april. Mirax blev så till sig över sällskapet att han bet mig i fingret när vi tränade att ställa upp dem. Hade en godis i handen och han bet i sin iver mig i fingret. Rackaren!
Jag har funderat lite under eftermiddagen och kvällen och kommit på att jag nog måste träna utan godis, eller i alla fall på annat sätt. Kanske får jag lära honom att stå fint och att han får godisen efter en stund. Nu har jag hållit den i näven och han har fått bita i den medans han står, vilket inte funkar så bra för en godissugen flat....
Efter lunch idag åkte vi iväg till söta kusinen som fyllt 1 år. Han fick en lastbil, tror han tyckte om den. Man kunde trycka på gubben som satt i så blev det lite olika ljud, bl a motorljud, och en liten sång som spelades. När den gick igång hoppade han upp och ner där han satt och såg väldigt lycklig ut :) Tänk så fort man glömmer bort hur det är att ha småbarn. Hur snabba dom är och att man måste passa dom hela tiden....men söta är dom.
Satt om blommor har jag också hunnit, i lördags. Det är så skönt att ha det gjort, och blommorna blir så fina! Ett par stycken är det kvar men det tar jag vid tillfälle.

Nä nu laddar jag om för en ny vecka, kan behövas när jag ska ge mig in i hetgröten med allt nytt jag lärt mig. Vet inte om det har landat precis, så man får väl ta ett samtal i taget :) Känns lite pirrigt att vara "ny" igen, men vad vore väl livet utan utmaningar?!


Googlad bild av dansk/svensk gårdshund som min arbetskamrat har, verkar vara en trevlig ras! Skulle faktiskt kunna tänka mig en sån nångång...

fredag 27 mars 2009

Intensiv vecka

Så var det fredag igen. Veckan har varit intensiv, med två dagars utbildning torsdag och fredag. Nu känner man sig lagomt fullproppad :) Ska fara och hämta äldsta dottern som är på kalas till 20,00, sen blir det väl lite Let´s Dance även om min favorit Morgan åkt ut. Nu håller jag på Laila men antar att världens starkaste man vinner.....visst gör han det bra, men ibland ser det lite lustigt ut när han dansar, han är ju sååå stor!
Vi har en massa, massa att göra i helgen. Vi skulle behöva åka på Ikea och köpa hyllsystem till garaget, som vi så sakta håller på att rensa. Ett smärre lager har vi redan kastat på en släpvagn. Sen borde vi också hämta lite mer ved, göra klart ritning på hur tvättstugan och hallen ska se ut...Men jag har ingen lust alls att sätta mig i bilen och åka 25 mil t o r för några hyllor. Och sen är det bara två veckor till påsk då vi ska till fjälls så jag antar att nästa helg måste det fixas lite inför den resan. Ja har man inte göra så skaffar man sig :) Vi får väl se hur orken räcker till, vila måste man ju också för att orka med veckorna. Längtar verkligen till påsken, som jag ändå fick ledigt på, hela veckan efter påsk...vilken tur!
Mindre tur är det med semestern, har fått vecka 30-33 som jag var ohyggligt nöjd med, men, så kom sambon på att vi var ju lediga den perioden förra året också, så då kör det ihop sig med hans arbetskollega, som naturligtvis har räknat med att ha den sena perioden i år. Vi kan alltså inte ha semester tillsammans! Om inte någon vill byta period med mig, så att jag kan få i juni i stället....skitkul....senast på tisdag 31/3 ska det var klart så jag har ju hela två dagar på mig till veckan för att se om nån vill/kan byta med mig....hmm. Annars blir det ingen semester tillsammans i sommar, och alltså ingen semester som vi kan åka iväg på. Jag får hålla tummarna för att nån vill byta. Känns som om chansen är 1 på 100.
Sen har jag anmält vovven till en inofficiell hundutställning veckan efter påsk, den 18/4, så jag och en arbetskompis ska åka tillsammans och ställa våra hundar. Måste nog tränas lite på det, har inte ställt Mirax sen han var 6 månader och nu fyller han snart 2 år...

Nej nu ska jag hämta dottern, sen ska jag dricka ett glas vin och njuta av fredagen! Hoppas ni gör det också. Kram ♥


Utsikt sen i somras, å vad man längtar nu....

måndag 23 mars 2009

Tiden går fort

I fredags kväll ringde mamma och frågade om hon fick låna barnen :) Om hon fick! Lördag förmiddag lämnades dom och sambon och jag for ner på stan. Jag fixade några ärenden och sen gick vi och åt lunch. Efter det åkte vi till syster där vi satt och surrade över en kopp kaffe. Mycket trevligt! Flera nya idéer fick jag till vår hall :)
Efter det åkte vi hem och bar in veden från släpvagnen som stått några dagar. Det var gjort på ca 25 minuter, skönt! Sen for vi iväg och handlade lite fläskfilé och grönsaker. Vi stekte den och gjorde även ugnsstekta grönsaker av rödlök, squasch, färsk sparris, tomater, paprika. Till det gjorde vi en tzatsiki och drack ett glas rött. Mums!
Sen tog vi en lång skön promenad med hunden, det var verkligen länge sen vi gick tillsammans, vi bara pratade och det var så mysigt!
Sen blev det tv och Robinson, tycker att det var rätt okej. Kan nog bli spännande.
Söndag förmiddag ägnades åt städning och sen var det dax att hämta barn, den yngsta skulle på kalas igen. Under tiden tog jag en skön långprommis med hunden.

Det var den helgen. Varför går det så fort? Nu är tom måndagen snart över och imorgon är det tisdag. Det rusar iväg!
Nu ska jag lägga mig och läsa min bok igen, och hoppas att jag inte somnar efter första sidan.

Kram ♥

fredag 20 mars 2009

En arbetsvecka är över

Äntligen freda´. Jag sitter och gäspar, är sååå trött efter den här veckan. Den har gått bra, med tanke på alla nya saker man lärt och alla (delvis) nya kunder man pratat med. Men riktigt trött blir man....
Ute är det riktigt blött och slaskigt. Inte så jättekul att gå ut med en flat som blir blöt och grusig varje gång :( Det har varit 6-7 grader varmt idag, vilket gör att snösmältningen kommit igång riktigt, det är stora sjöar överallt. Härligt om en månad när det värsta slasket har försvunnit!

Tänkte visa de tavlor jag köpte under förra helgens shoppingresa - hjärtan naturligtvis :) Sen önskar jag en riktigt härlig fredagkväll. Kram!



Riktigt söta tycker jag. Sen om de hittat rätt plats är inte säkert...


En ny blomma fick också följa med hem - här i en för liten kruka. Och vad hittade jag att stoppa i blomman, om inte ett rött hjärta ♥



torsdag 19 mars 2009

Award

Jag har fått en award av snälla Titti! Tack för det!



Jag vill skicka den vidare till Evaloppan, Hallon&Blåbär och Stellas matte, jag tittar in hos er i princip varje dag och jag tycker att ni ska ha den :) Sen besöker jag ju en massa andra härliga bloggar också, det finns ju många att välja mellan, men den här gången blir det dessa tre!

tisdag 17 mars 2009

Intressant bok

Idag har jag varit på utbildning i jobbet igen. Det börjar kännas fullt i skallen, och jag är trött som sjutton! Har inte ens orkat gå nån längre prommis med vovven idag....han är pigg som bara den, så imorgon får vi ta igen det :)
Idag har jag också varit på bibblan och hämtat en bok jag ska låna. Den heter "Öka din kreativitet-den artistiska vägen" av Julia Cameron. Det är egentligen en kurs, och den verkar så otroligt intressant. Ska börja läsa den ikväll, och eftersom klockan är rätt sent nu, så får det bli alldeles strax om jag ska hinna läsa nåt. Det är ganska otroligt att jag lånar en sån bok, att jag skulle vara kreativ är för mig egentligen helt sannolikt...
Men det var i somras när barnen var hos mormor i en vecka, som jag fick en massa tankar om vad jag ville göra, som jag insåg att jag faktiskt kan saker, och att det är väldigt kul att skapa! Det ger en sorts lugn i själen, och öppnar nya dörrar på nåt vis...
En sak jag har tänkt på är, att med det liv jag lever idag, mycket stress och massor av saker på gång, jobbar, barnens aktiviteter osv, gör att man inte "hör" sina tankar, vad man vill osv. Jag tror i mångt och mycket att vi har svaren inom oss, på många saker, men att vi tar oss inte tid att lyssna helt enkelt....
För mig blev det så uppenbart den där veckan i somras när barnen var borta en hel vecka (det har aldrig hänt sen de föddes), sambon jobbade över och jag var helt ensam med mig själv och mina tankar. Att helt plötsligt känna vad man vill, prova på saker jag aldrig gjort förut. Annars tycker jag att det lätt kan försvinna i alla måsten man har omkring sig...

Själv har jag insett att jag måste ha både och. Jag behöver både det utåtriktade med människor runt mig, och även lugn och ro, varje dag för att jag ska trivas. Och det är nog mest lugnet man inte hinner med :)

Men nu ska jag sluta skriva och börja läsa den där intressanta boken.

söndag 15 mars 2009

Shopping och annat

Idag har det varit en shoppingdag med en nära vän. Så skönt att få åka iväg och bara vara. Strosa runt, kolla, fika. Det blev inte så många inköp, men lite blommor, blomkrukor, tavelramar, ljuslyktor, ljus, lampor, små söta hjärtan och lite annat. Kanske visar jag foton senare från inköpen. Synd bara att jag var så trött, hade ingen höjdardag igår, hela dagen var jobbig av olika anledningar....Då var det kanske extra skönt att få prata med en vän idag och bara shoppa runt lite :) Finns nog ingen bättre medicin :)

Sen väntar en pirrig dag imorgon, har ju som sagt utbildat mig på jobbet ett par dagar, på lite nya saker, kommer att få prata med lite nya kunder. Känner att jag inte har allt nytt sorterat i huvudet, men det ger sig nog....bara man får komma igång och börja, höra vilka frågor man får osv. Kommer nog att lösa sig :)

Med detta vill jag bara önska en skön söndagkväll

Kramar ♥

fredag 13 mars 2009

Snälla snälla Åke

Minns ni den här? Den var himla rolig...tänk om man kunde få säga så....

torsdag 12 mars 2009

Jobbig vecka

Nu blev det en sån här vecka igen...där man nästan tappar kontrollen. Mycket på jobbet, med utbildning och annat, och även mycket på kvällarna. Idag har jag haft huvudvärk nästan hela dagen. Vaknade med nackspärr efter en natt med dålig sömn, och en hel dags utbildning idag...känns mycket! Kan bero på att jag också satt på föreläsning hela eftermiddagen igår, genom jobbet. Det var om kost och hälsa, stress och sömn och alkoholvanor. Intressant och tänkvärt....
Fick också veta att tyvärr blev ingen beviljad ledighet i påsk....känns som ett slag i magen. Tack och lov fick jag ledigt tisdagen efter påsk då jag tack och lov hade lagt in om föräldraledighet...annars hade påskresan varit i fara. Men jag hade ju sökt semester resten av veckan, nu känns det lite jobbigt att komma hem från fjällen med tvätt och allt vad det innebär på tisdag kväll och sen upp och jobba onsdag morgon *suckar* Måste se om jag kan fixa att barnen kan vara hos någon så att de slipper vara på fritids eller dagis....annars får jag så dåligt samvete...
Nu har jag i alla fall tagit en halvtimmes promenad med hunden och rensat huvudet lite. Känns skönt såna här dagar att komma hem till en alltid lika glad hundvän...underbart! Nu ska jag göra lite kvällsfika till mina tjejer, sen ska jag bara ta det lugnt!! Måste tänka att det är fredag imorgon...behövs....blir ännu en halv dag utbildning, sen ska jag jobba halva dagen men behöver inte sitta i telefon tack och lov. Eller. Bäst att inte hoppas nåt i förväg.

tisdag 10 mars 2009

Igår på min lediga dag blev det lite spring på stan. Först med vovven, träning på gågatan, kontaktövningar. Vilket var svårt från början då det var länge sen han var där, men sen gick det jättebra!
Sen försökte jag hitta "genomskinliga" papper som man kan använda om man vill rita av nånting, skulle ha till ritningen på huset. Men inte hade de det på bokhandeln inte! Måste fixa nånting då vi ska rita lite på tvättstugan. Det börjar dra ihop sig, först ska garaget städas. Sen ska vi sätta in garderober och hyllor där, så nu är det bara att sätta igång så snart som möjligt eftersom vi inte vill stå och hålla på mitt i sommaren! Vi måste ju flytta över allting som är i förrådet och tvättstugan nu, för att kunna göra i ordning där.
Sen blev det också en ganska lugn dag. Det var grått, trist och slaskigt ute, så det blev ingen långpromenad...men senare på kvällen körde jag ett pass lydnad medans äldsta tjejen var på sin gympa.
Såg Simon och Thomas igår på TV3 och blev alldeles lyrisk! De gjorde i ordning ett sovrum, och det blev sååååå fint! Så vill jag ha det också. Det blev en romantisk stil med mycket vitt, sänghimmel, mycket naturmaterial...vita blommor, jättefint!

Idag börjar jag sent och jobbar till 18,00. Tog en rask promenad med hunden efter att ha lämnat barnen och ska snart göra mig i ordning för att åka...blä...inte sugen idag! Är mer sugen att plantera om blommorna, som jag inte hann igår, och fixa och dona lite. Man känner liksom för att ha vår nu! Men här snöar det småspik idag...

Nej nu är det dax för mig att göra mig i ordning...

Ha en bra dag!


Köpte vita tulpaner igår, älskar ju tulpaner

söndag 8 mars 2009

Snö snö snö

Idag blev det ännu en härlig sovmorgon, vaknade 09,10....gäsp! Efter det blev det frukost och skjutsande av äldsta dottern till sin bästis. Efter det for vi resten i familjen till svärmor och hennes gubbe, och pratade lite inför fjällresan i påsk. Vad jag längtar! Ska bli så himla kul! Sambon ska fixa lite kartor över skoterleder så vi kan planera lite i förväg vart vi ska åka :)
Efter det åkte vi hem och gjorde i ordning minsta tjejen som skulle på kalas, även idag! När vi skjutsat henne satte jag och sambon igång med att skotta av verandan, snön har rasat av taket och sen var det mycket som låg där innan också. Kan säga att det gick ändå upp till räcket....fick ta i rejält och tror nog att det finns nån stackars muskel där mitt i gäddhänget :) Lär kännas imorgon!


Framför huset....Snön rasade av taket igår och jag kan säga att jag trodde världskriget hade brutit ut eller nåt! Taklampan gungade, sån fart blev det....



Så här såg det ut efter att vi skottat en stund uppe på verandan, synd att jag inte tog från början...snön gick upp till räcket...


Kanske nån som vill köpa lite snö? Inte?

Såg Andra Chansen igår och blev lite besviken över att Star Pilots inte kom med!! SNÄLLA, SNÄLLA vad ska vi göra med den? Även om hon är cool och annorlunda och behövs så känns det inte som om det är rätt bidrag att skicka iväg...läste att folk tycker att hon ska vinna??!!


lördag 7 mars 2009

Härligt med ledighet!

Igår hade jag en underbar dag med mina tjejer. Vi tog en lång sovmorgon, därefter frukost och lite slappande på förmiddagen. Efter lunch åkte vi ner på stan. Där blev det en hel del shopping! Bl a köpte jag ett täcke till Mirax, som han ska ha när han blivit blöt och kanske sitter i bilen en stund, vår och höst då. Kan vara skönt att ha ett lite täcke så att han inte blir kall :) Tjejerna shoppade lite egna småprylar, efter det gick vi på fik. Yngsta dottern valde chokladboll och när hon tagit den första tuggan utbrast hon: "-Jag visste att det här skulle bli en bra dag!!" Haha, det var det hon tyckte allra bäst om.....:)
Vi kom hem på eftermiddagen, nöjda och belåtna efter tre timmar på stan. Det blev en biffstroganoff till middag, och ett glas vin...jättegott :) En liten 50-minutersrunda med hunden efter det, inklusive en stunds träning. Den här gången aktade jag mig noga för att böja mig fram när han kom med sin leksak, haha....
Sen blev det Let´s Dance i vanlig ordning, blev helt förstörd över att Niklas åkte. Var väl inte han som skulle det :(
Idag har jag också haft sovmorgon och en lång härlig frukost! Sen har jag skjutsat yngsta dottern till kalas, och jag och äldsta for på stan en stund. Kom hem ca 13,30 och drog iväg till kompis som bor en bit utanför stan, och vi gick över en timme med hundarna. Det var helt underbart väder, solen sken och det var nollgradigt. Mirax tyckte nog den här gången att två schäfertikar blev lite för mycket....de leker ju inte på samma sätt heller, vet faktiskt inte hur flatten leker, men det är kanske inte så mycket brottning och "munhuggning". Men nöjd och belåten var han ändå när vi kom hem!
Nu väntar väl lite melodifestival, efter en härligt kycklingwok med sötsur sås, som jag hittat hos Hallon & Blåbär, sambon åt tre portioner, han älskar verkligen sån mat...men det var jättegott även om det tog en stund att göra.

Hoppas ni får en skön kväll nu, själv ska jag bara slappa, är riktigt nöjd och trött...

Kram ♥


Mirax på behörigt avstånd från tjejerna, fniss...lite respekt har han allt!

torsdag 5 mars 2009

Hur klantig får man va´?

Igår bestämde jag mig att träna lite med vovven under kvällspromenaden. Hade med mig en leksak, ett rep med en boll. Han glömde hela omvärlden och ville bara ha leksaken. Vi tränade lite och han var så duktig. Kastade leksaken några gånger och lockade in honom. Vilket resulterade i att han hoppade upp mot mig, samtidigt som jag böjde mig lite framåt för att ta emot leksaken....och då sa det bara pang, hade en nos i min haka. Aj, vad ont det gjorde! Idag är jag så öm i käken...Kände riktigt hur käken åkte innåt i smällen. Jaja, det går väl över....:)

Sen blev jag stoppad av polis idag när jag åkte tillbaka från lunchen. Jag fick blåsa och visa körkort. Sen tittade han lite lätt på bilen och undrade om den gick bra. -Ja den tar sig ju framåt i alla fall, sa jag. -Och den är besiktad?
-Jajjamen. Åsså har jag två nystulna extraljus också, säger jag. Han flinade och tittade lite konstigt på mig men vinkade att jag kunde köra iväg. Hur kunde jag säga så??!!

Haha, jag menade ju att någon hade stulit våra extraljus, men det lät som om det var JAG som hade stulit ihop två stycken. Att man bara inte håller tyst....*suck*

Sen har jag spillt ut ett mjölkglas, sprungit över en låda med pärlor som for ut över hela golvet....vad kommer härnäst tro?

Tack och lov att det är helg för mig nu! Ledig fyra dagar! Jippie!!


Det är meningen att apan ska blinka och sätta upp tummen, men inte ens det kunde jag få till. Han fick vara med ändå för han var så söt....

Kramisar ♥

tisdag 3 mars 2009

Jag vill ha vår!

Den här veckan blev inte lika mycket arbetsvecka som jag trodde. Det blev mer hämta-barn-på-skolan-för-att-hon-kräkts-vecka. Men det gick snabbt över, så imorgon kör vi igen! Ingen annan i familjen verkar ha drabbats...än i alla fall. Peppar, peppar! Men det verkar gå som en löpeld i vår lilla stad just nu, så den kan ju komma igen...Hope not!

Just nu längtar jag oerhört efter våren. Men med meterhöga snödrivor lär det inte bli på den närmsta tiden..Men jag längtar efter solen, värmen och att få vara ute i trädgården och pyssla. I år har jag bestämt att jag ska försöka göra lite mer på tomten. Jag har fått för mig att jag vill ha en trädgårdssoffa i ena hörnet av tomten, där man ska kunna sitta i lugn och ro och läsa en bok om man vill, eller bara vila. Det måste vara en soffa som kan stå ute i regn, men att man kan ha lite härliga kuddar man kan lägga dit när man vill sätta sig. Och så skulle jag vilja göra ett vattenarrangemang på framsidan av huset, av nåt slag....ja, mitt i all snö får jag väl sätta mig ner och skriva ner mina idéer :)

Japp, två dagar att jobba har jag, sen fyra dagar ledigt. Känns inte helt fel :)

Kram♥


Googlad inspirationsbild

söndag 1 mars 2009

Aktiv dag

Imorse var det så kallt, -18 grader, brrrr. Hade bestämt med en hundkompis att vi skulle ta en långpromenad med hundarna, men vi fick skjuta upp det tills efter lunchen, för att tempen skulle stiga. Och det gjorde den också, bara -5 grader vid 12,30! Men istället började det blåsa och snöa "på tvären" vilket var ganska oskönt :)
Före prommisen blev det städning, dammning, dammsugning och torkning av golv. Sen blev det prommis i 1,5 timme, och jag var så slut när vi kom hem! Och jag hade ju hoppats på att Mirax skulle vara det också, men nääädå...Han var väl så uppspelt över att få en kompis att leka med, att han inte kunde slappna av! Även om det var med lite skräckblandad förtjusning då damen ifråga visade hela sitt garnityr när han lite försynt försökte nosa henne i baken, haha. Sen blev han nermulad i några snödrivor när hon "läxade upp" honom. Väldigt vad lugn och fin han blev sen! Tog några bilder men när vi skulle sätta ihop dem tillsammans la batteriet av, så det blir väl - nästa gång istället!



Söta Cizzi tittar bort preciiis när jag knäpper, såg en skidåkare...

Sen efter promenaden blev det till att sätta sig och göra matlista och åka på affären och handla, mindre kul...:( Men nu är det gjort, så nu har jag handlat mat för en vecka och det är ju alltid skönt. Till veckan är det lite lugnare, "bara" två träningar. Sen är jag dessutom fyradagarsledig nästa helg :) Oh yes!! Då ska jag göra nåt kul med barnen på fredan, och måndagen ska bli min alldeles egna dag, kanske ska jag sätta om lite blommor och pyssla lite. I lugn och ro! Men först väntar en ny arbetsvecka.....

Sköt om er!!

Kramar ♥