söndag 28 februari 2010

Hallgarderob

Söndag igen och ny vecka imorgon. Veckan som varit har faktiskt gått sakta - enligt mig. Alldeles för mycket snö har det kommit, gissar på ca 30-40 cm. Får jag inte vår snart blir jag tokig!!
Fredag och lördag har jag haft sprängande huvudvärk, vet inte om det intensiva snöandet har bidragit. Men idag har det känts lite bättre...
Sambon och jag har skottat snö och röjt undan inne. Han har gjort det sista klart på hallgarderoben, nu fattas lite galgar, men kanske kanske åker vi till Ikea nästa helg och kan inhandla lite sånt. Vore fint att få in skåp och tvättho i tvättstugan nu, så jag kan sätta om mina blommor. Känns lite väl söligt att göra det i köket. Annars händer det inte så mycket, känner mig lite låg pga vårlängtan just nu och hoppas att det vänder SNART.
Tänkte visa en bild från hallen och garderoben. Lite svårt att få till bra bilder då hallen är ganska trång. Hoppas ni får en skön söndagkväll, själv hoppas jag att jag får mer inspiration snart. Kram!



Åsså mattes sötnos :-)




tisdag 23 februari 2010

Långdraget...

datatrubbel är vad det är. Men men. Jag tänker inte ge mig. Kontroll av datorn visar att den är okej, kanske då modemet som måste bytas ut. Jag vill hellre lägga mina pengar på tvättstugan känns det som! Så vi blir klara nån gång!!
Nu är i alla fall garderoben i hallen på plats. Till helgen ska den torkas ur och fyllas och jag lovar att ta lite bilder och visa hur det ser ut...riktigt nöjda blev vi!
Kylan håller oss i ett järngrepp just nu, imorse -31, då kan man lätt hålla sig för skratt. Men man märker att man blivit van vid kylan när man tycker att det är rätt skönt ute, fast det är -15...;-)

Det känns som man går i nån slags bubbla tack vare kylan, man vill inte ta sig för nånting...Jag hoppas verkligen att det vänder snart, för nu har man snart tappat hoppet om att det kommer en vår!
Nu ska jag snart hoppa i säng, imorgon är det jobb igen och sen ska jag iväg med mina arbetskompisar och äta på restaurang. Vi blir bjudna på en trerätters, känns helt okej :-) Sen väntar fest hemma hos min chef på fredag, där det också ska bli god mat, vin och skoj, längtar!

Hoppas ni alla får en bra fortsättning på veckan - håll ut! Bättre väder måste komma snart :-)


Nu vill jag ha vårväder!!

lördag 20 februari 2010

Grejardag

Vilken tur att man har en sambo med resurser. Jag säger bara: mobilt bredband och trådlös dator. Det enda jag inte kan fixa är räkningarna. Men det är ju en vecka kvar tills dom ska betalas, så det är bara att hoppas att vi har fixat ordinarie dator då :-)
Idag fick jag mig en liten sovmorgon, vilket var väldigt välbehövligt. Veckan har varit tuff, mycket på jobbet, träningar för tjejerna, tandläkarbesök, föräldramöte osv. Kände mig helt slut igår! Men nu känns det mycket bättre!
Idag har jag och äldsta dottern varit en sväng på stan, jag har köpt min blomjord och lite annat jag behövde. Har sen suttit och fixat över min mail till web-baserad via Telia, fixat och klart. Nu är jag inte bunden vid en dator utan kan kolla av den överallt :-)
Sambon jobbar på med garderoben i hallen och det börjar närma sig nu...! Snart kan jag visa bilder från hur det blir. Ska bli så himla skönt att få plocka undan kläder och skor och få lite ordning.
I onsdags fick jag med mig sambon på bio och såg Snabba Cash, skitbra var den! Hade nog kunnat ta med både kudde att gömma mig bakom, och servetter...både rå och rörande. Gillar ni filmer i likhet med Johan Falk som gått på tv nu, så kan den vara i er smak!
Nu är det dax för mig att göra lite middag, det blir kyckling med fetaost idag...en favorit :-) Sen blir det mys och melodifestivalen. Hoppas att det blir nåt bra bidrag iaf!

Vill också tacka för era goa kommentarer, dom värmer. Kramar!

Ha en skön lördagkväll!

fredag 19 februari 2010

Datakrångel...

har jag just nu, därför kommer det att vara lite tyst några dagar härifrån :-( Hoppas man får ordning på eländet SNART....

Kram till er alla som tittar in här :-) Hoppas ni får en underbar helg!

tisdag 16 februari 2010

Jag är med i tävling

Jag är med i en tävling hos jennys hem och harmoni, där man kan vinna en bok av Rachel Ashwell om Shabby Chic. Tävlingen pågår till 21/2 kl. 18,00. E med du också!

söndag 14 februari 2010

Upp o ner

Ja då var helgen över igen. Tänk att den måste gå så himla fort jämt...:/ Lördag klev vi upp 05,15 och packade oss redo för en dag i Östersund. Döm om vår förvåning när vi kom fram och hallen var stängd och mörk! Trodde vi hade missförstått nåt, men efter att ha ringt tävlingsansvarig visade det sig att dom hade missat med vaktmästaren, så att ingen hade varit och öppnat. 40 minuter i minusgrader var ingen höjdare....Men när vi sen väl var igång gick det bra. Väldigt bra! Tjejerna vann alla delgrenar i gymnastiken, matta, hopp och fristående och stod även som slutlig vinnare av klassen. Gissa om dom var glada :-) Mega jätteduktiga!
Idag har jag hunnit med ganska mycket, både städning, promenad i det härliga vädret och lite annat pyssel. Humöret har tyvärr inte varit det bästa, alla hjärtans dag till trots...Synd att behöva känna som jag gjort idag på den här dagen...Känner mig ohyggligt trött på vissa saker...trist att jag inte känner att jag har någon att anförtro mig åt, känner mig sjukt ensam. Jag hoppas verkligen att det vänder på den fronten...
Hoppas ni alla får en bra vecka, jag ska göra mitt bästa för att göra min vecka bättre än det känns nu :-)

onsdag 10 februari 2010

Ikearunda...

blev det på eftermiddagen idag! Sambon och jag tänkte att nu gör vi ett ryck och åker ner och köper alla garderober till hall och tvättstuga. Jisses vad mycket det blev att lasta...tungt! Med följde också en korgstol till hallen, fina tavlelbilder med underbara blommor på och lite annat. Tyvärr tog det sån tid med allt så vi hann inte med Body Shop och Ö&B som jag hade tänkt...men det blir nog snart ny resa, jag får ta det då istället. Nu väntar bara det digra jobbet med att sätta ihop allting. Tyvärr blir det nog sambon som får jobba lite själv med det på lördag, jag och 10-åringen åker till Östersund på gymnastiktävling igen. Bara över dagen skönt nog...På söndag kommer det att behöva städas misstänker jag...Tänk att man ska behöva göra det på helgerna, om man ändå hade hunnit göra det under veckan...så att man kan få göra lite roliga saker på helgen istället!
Eftersom 7-åringen ska på kalas på söndag, måste vi iväg och köpa present på fredag em, och då ska jag passa på att köpa blomjord till mina blommor oxå :-) Tänkte snart börja lite smått med omplantering. Det är sååå kul när blommorna är omsatta och fina!
Nej nu är det nog dax för mig att ta en kopp te och slappa en liten stund innan det blir sängen...

Hoppas ni får en underbar torsdag! Snart är det helg igen!



Agen fåtölj från Ikea, ska få pryda min hall :-)


Denna garderob med skjutdörrar, Pax Uggdal från Ikea blev det till hallen. Mycket snyggare i verkligeheten. Bild kommer när den är uppmonterad :-)

söndag 7 februari 2010

Toppenhelg

Vilken toppenhelg det här har varit :-) Jag och kollegerna hade jättetrevligt på melodifestivalen, även om vi fick sitta högst uppe i läktaren. Liite jobbigt för mig med min höjdskräck. Från början tordes jag inte titta ner, men efter ett tag blev det lite bättre. Men stämningen var toppen, så det var väldigt kul. Hoppas man kan göra det fler gånger! Själv höll jag på Ola och Linda Pritchard, som jag tyckte var väldigt bra. Otroligt att hon inte kom med!
Vaknade idag till en strålande sol, och det har verkligen varit helt underbart väder! Sambon och jag tog en sen långfrukost, i all tysthet. Sen blev det långpromenad i solen med vovven. Eftermiddagen har gått åt till att trimma hunden, tassar, öron och svans, handling och hämtat barnen hos mormor. Nu blir det lite strykning och sen soffan...måste erkänna att jag är väldigt trött! Hoppas ni får en underbar vecka :-)


Ola in action


Underbart vackert väder idag!

fredag 5 februari 2010

Uppladdning

Äntligen är det fredag igen! Skönt att få göra en god middag och sätta sig ner med ett glas vin :-) Nu väntar en kvällpromenad med hunden, lite färgning av håret, och sen mest soffan.
Imorgon åker jag på Melodifestivalen i Örnsköldsvik, ska bli så himla kul! Har vunnit en biljett genom jobbet, där det lottades ut 10 stycken. Tänk att man kan få ha lite tur emellanåt också! Så förhoppningsvis kommer det att bli en mycket trevlig kväll med mina kollegor! Rapport om hur det var kommer under söndag :-)

Sköt om er och ha en underbar helg!



onsdag 3 februari 2010

Värmande soppa

Soppa är ju faktiskt jättegott när det är kallt ute. Häromdagen var jag så sugen att göra en, men då jag inte hade dom ingredienser jag behövde fick jag ta det jag hittade. Då blev det Camillas potatis & purjolökssoppa med linser. Den blev faktiskt riktigt god! För den som vill finns receptet nedan. Måtten är ungefärliga.
Enkelt och snabbt gjort och mättande med linser i! Dom är rika på proteiner, vitaminer och mineraler :-)

4 port

1/2 stor eller hel liten purjolök
1 stor morot skivad i slantar
1 grön paprika, hackad
1 vitlök, hackad eller pressad
krossade tomater i burk, eller 2-3 hackade färska (jag hade färska)
2 stora potatisar delade i kuber
3/4 dl röda linser
6 dl vatten
1,5 grönsaksbuljongtärning
Salt
Svartpeppar
Oregano
Ev några droppar tabasco


Fräs hackad purjo, morot, hackad paprika i lite olja. Lägg i vitlöken.
Häll i vattnet och de hackade/krossade tomaterna och buljongtärningarna. Låt koka upp.
När det kokar, lägg i potatisen och linserna och låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar, oregano och ev tabasco. Servera med grovt bröd till.

måndag 1 februari 2010

Boktips

Två inlägg på en dag hör inte till vanligheterna, men jag måste bara tipsa om en bok. Den heter "Inred och dekorera ljust och lantligt" och är skriven av Anna Örnberg. Jättevackra bilder och bra tips om man vill pyssla själv! Nu har jag inte hunnit läsa hela boken, men det lilla jag har läst och tittat på de vackra bilderna, kan jag rekommendera boken om man gillar den stilen.
Kan lugnt säga att man är sugen på att börja greja igen!! Måtte våren komma snart....



♥Kram♥

Att vara positiv

Jag har funderat en del över det där med att se saker positivt. Att kunna tänka om när det inte går som man vill. Det händer ju dom flesta, eller man måste väl säga att det händer alla nån gång. Hur man tacklar det är ju rätt så olika. Beroende på vad som händer i livet naturligtvis! Jag beundrar verkligen dom som alltid ser en utväg, vad som än händer. Inget är svårt eller krångligt. Min sambo är en sån person. Han deppar aldrig ner sig! Jo kanske om det skulle hända en hemsk olycka med någon inom familjen, men när det inte går som han vill med olika saker, då tar han bara nya tag. Och nya tag. Och nya tag. Han ger sig aldrig! Han har bilden i huvudet, på hur han vill att det ska bli. Han brukar titta på mig med ett leende och säga "Det fixar jag - lätt!" Jag beundrar honom för det! Undrar om det kan bero på att han är en tävlingsmänniska, som alltid vill "vinna"?

Nåt annat jag har funderat över, är, att hur skulle man tänka om man fick veta vad som skulle hända, i förväg? Skulle man tänka på ett annat sätt då? Eller skulle man deppa ihop ändå? För min egen del är det ofta så att jag behöver lite tid att smälta saker. Får jag tänka över det en dag eller två brukar det kännas bättre. Men när förändringar händer snabbt, så att man inte hinner hänga med, då kan det kännas svårare. Beroende på vad det är. Tex i mitt jobb händer ju förändringar hela tiden. Det har jag inga större problem med, för jag vet ju om att det ska vara så. Det är ju lite lustigt...
Jag skulle verkligen vilja tänka lite mer "att nu tar jag nya tag". Ser det positiva. För det mesta gör jag det, på mitt sätt. Men jag vill bli ännu bättre! Och det finns inget bättre sätt än att träffa människor, som inspirerar en på den biten. Så, hur brukar ni tänka? Hur möter ni "svårigheter"?

Stor kram till er, önskar er en toppendag!