torsdag 29 juli 2010

Frreeeeeeeedaaaaaaaaag

imorgon! Å vad jag längtar! Blir jätteglad just nu när jag tittar på väderprognosen, som har visat regn, REGN, regn för imorgon. Men nu visar den sol, SOL, sol! Bara det blir uppehåll blir jag supernöjd....varför? För att det är den årliga laxfestivalen här i stan, med restauranger i parken, uppträdande av olika artister, mycket folk och roligt :-) Och sambon och jag har fått barnvakt så vi tänkte ta oss en HELkväll nere på stan :-) Tyvärr fick vårt sällskap förhinder, men då får vi partaja själva ;-) Värre än så är det inte...och man hittar alltid folk man känner nere på festivalen.
Vi har nyss haft ett elavbrott efter ett gigantiskt åskväder, det värsta på länge. Det small och dundrade över våra huvuden, riktigt läskigt :-( Men det gick ganska fort över, och varmt är det fortfarande, 20 grader ändå...
Önskar er alla som tittar in här en toppen, toppenhelg ♥ Förhoppningsvis har jag lite bilder att visa på söndagkväll :-))

Kramis


Himlen blev mörk...

måndag 26 juli 2010

Knägar vidare

Ja så var det måndag igen...I fredags var jag till läkaren en sväng, eftersom jag är rätt less på att ha ont i mitt knä nu. Han trodde att jag hade nåt som hette *********, nåt latinord jag inte kommer ihåg, alltså det är tydligen ojämnt under knäskålen, och det är det som gör ont. Men för att vara säker måste jag röntga, får se om jag kan få göra det i veckan...Så det är nog slut på den träning jag tycker så mycket om, funktionella, funkar inte med det. Fanns ingenting att göra åt säger doktorn, bara fortsätta träna det som inte gör ont, typ promenader, cykling,simning, jogging kanske. Å försöka träna upp låren, muskler där skyddar knät. Hur gör man det utan att påfresta knät?? Förmodligen har jag haft det här och funktionella träningen har utlöst det...Jaja, jag får tänka om helt enkelt. Det finns ju många övningar man kan göra ändå...och jogga funkar hyfsat om jag lindar knät. Nog om det!
Den här veckan har jag börjat med Gi-mat. Mitt sockerbegär har börjat ge med sig nu, efter att jag har haft uppehåll i ett par veckor med godis. Suveränt! Jag mår superbra på att äta Gi-mat, känns jättebra.
Jag har också börjat fundera vad jag ska göra med min hund. Den här sommaren har verkligen inte blivit som jag hade tänkt...ingen jaktkurs (har inte smält än att dom la den i juli, mitt i semestertider) och han behöver verkligen aktiveras. Jag spanar för fullt om det kan vara någon rolig kurs på brukshundsklubben, eller om jag rent av ska ta upp lydnaden igen. Problemet där är ju bara att han är så förb***** glad i människor och har svårt att koncentrera sig på planen om någon råkar stå lite för nära honom, eller rent av prata med glad röst! Ja han är ju en flat från top till tå....:-))
Nu ska jag sätta mig en stund i soffan...ZZZZ....alldeles för trött idag ;-)
Hoppas ni alla får en skön kväll!


Snyggaste grabben :-)

torsdag 22 juli 2010

Torsdag med guldkant

Bara fredag imorrn och sen helg igen :-) Idag tog jag och sambon mercacaben och åkte ner till Höga Kustenhotellet och åt middag. 24 grader varmt, mysigt! Vi försökte få en plats ute men det var fullt så vi fick sitta inne. Men lika bra var nog det för vi hann inte mer än sätta oss gick solen i moln och molnen tornade upp sig...Tur att jag hann ta några bilder på Höga Kustenbron innan solen försvann ;-) Det är så himla vackert där och hemvägen tog vi över Lugnvik. Jag är så himla sugen att åka till Höga Kusten nån helg, hoppas det kommer någon solig dag till så man kan ta matsäck med sig och åka över dagen. Det är ju så vackert så man häpnar :-)
Nu längtar jag tills imorgon när mina två prinsessor kommer hem!
Hoppas ni alla haft en skön kväll!










måndag 19 juli 2010

Trött på

att vara trött! Lite energi tas tacksamt imot! Och jag menar inte alls att jag är trött på värme eller så ;-) Snarare har man vant sig vid den härliga värmen och förvånad blev jag igår kväll när sambon ville stänga altandörren på kvällen för att "det kändes kallt". Då var det 20 grader ute och 25 inne! Gissa om man blivit bortskämd ;-)
Jag vet inte riktigt varför men jag har så dåligt med energi just nu. Jag har bokat en tid för healing om några veckor och hoppas att det ska ge mig mer energi!
Igår åkte mina tjejer till mormor och de ska vara i stugan hela veckan. Det blev så tomt....men jag hade ju tänkt ta tillvara dom här dagarna och träna med hunden, träna själv...greja och pyssla i tystnad och lugn och ro.
Igår tog jag en joggingrunda igen, med lindat knä...men vad hjälper det. Verkar som det ett fäste nedanför knät som gör ont. Jag gick i rask fart ca 1,5 km och sprang 3,5 och idag har jag haft lite ont. Kanske får jag ringa läkaren och kolla upp vad som är fel...har jättesvårt att sätta mig ner på huk, då gör det ont...
Idag var tanken att jag skulle ta en längre prommis med hunden, för gå är inga större problem, och sen köra en liten träningsrunda med honom. Men jag var så himla trött när jag kom hem från jobbet att jag bara var tvungen att lägga mig ner en stund efter maten...och vaknade till liv vid 19-tiden....det var så dax då...:/ Nej jag har bara masat mig ut och vattnat alla buskar, blommor, jordgubbar mm och nu orkar jag inget mer...får hoppas på mer energi imorgon och att vi kan träna då.
Godiset har det gått jättebra med! Jag har inte ätit en enda godis sen förra söndan, nån glass har slunkit ner, men jag har ju inte slutat med det...än. Men bra går det än så länge :-)

Nu ska jag ta mitt dåliga samvete (för hunden) och lägga mig i soffan och hoppas på nya krafter imorgon. Kram till er som tittar in ♥



söndag 18 juli 2010

Imorse vaknade jag...

av denna underbara sång av Michael Jackson :-) Har aldrig hört den förut och undrar var den kommer ifrån?? Gillar ni honom måste ni bara lyssna...

Your love is magical, that's how I feel
But I have not the words here to explain
Gone is the grace for expressions of passion
But there are worlds and worlds of ways to explain
To tell you how I feel
But I am speechless, speechless
That's how you make me feel
Though I'm with you I am far away and nothing is for real
When I'm with you I am lost for words, I don't know what to say My head's
spinning like a carousel, so silently I pray Helpless and hopeless, that's
how I feel inside Nothing's real, but all is possible if God is on my side
When I'm with you I am in the light where I cannot be found It's as though I
am standing in the place called Hallowed Ground Speechless, speechless,
that's how you make me feel Though I'm with you I am far away and nothing is
for real I'll go anywhere and do anything just to touch your face There's no
mountain high I cannot climb I'm humbled in your grace Speechless,
speechless, that's how you make me feel Though I'm with you I am lost for
words and nothing is for real Speechless, speechless, that's how you make me
feel Though I'm with you I am far away, and nothing is for real Speechless,
speechless, that's how you make me feel Though I'm with you I am lost for
words and nothing is for real Speechless Your love is magical, that's how I
feel But in your presence I am lost for words Words like, "I love you."




tisdag 13 juli 2010

Igång igen

Nu är man igång på jobbet igen, och oj vad fort de två första dagarna gick! Känns helt okej, trots värmen :-) Skönt iaf att det är lite varmt när man slutar också, härligt att sitta och mysa på verandan.
Igår var jag faktiskt och sprang 3 km, vill ta det lite lugnt med knät och inte springa för långt, det känns sådär efter gårdagen. Men bättre att ta det lugnt så det inte blir sämre igen. Idag tog jag 35 minuters rask promenad, och oj vad varmt det var...gjorde lite situps och rumpövningar när jag kom hem också...:-)
Jag kan konstatera att jag har haft en bra semester, har haft tid till en hel del reflektion, läst en bok som var grymt bra också...angående personlig utveckling. Jag har nu börjat på Lev livet full ut med Eckhart Tolle, och jag har inte hunnit så långt, men den känns ganska djup! Men jag läser på och hoppas det klarnar :-) Hur som helst tror jag att jag behöver det här andliga, det är nog nåt som jag letat efter, utan att veta om det. Jag behöver hitta lite inre ro så jag inte tappar bort mig själv i den vanliga jobb-barn-aktivitetskarusellen...Jag har insett att hitta sin inre kraft och ro gör att man får mer energi, orkar mer helt enkelt :-) Dessutom att tänka på vad man tänker hela dagarna, borde man göra oftare...den enda verkligheten du har, är Dina tankar...och är dom inte bra, dvs negativa, blir heller inte ditt liv positivt. Då skapar du bara negativitet runt omkring dig! Så bli medveten om dina tankar, det blir vad du väljer.

Jag har också kommit överens med barnen om att vi inte ska äta godis på fyra veckor. Förhoppningsvis har vi inget sug kvar då, vill verkligen inte hålla på att äta det hela tiden...man mår ju bara dåligt efteråt ändå...Jag tar en dag i sänder men SKA verkligen klara av det :-) Sen har jag också bestämt mig för att börja träna på gym en kväll i veckan till hösten. Då blir det core och funktionell träning, och har man tid över kanske man också kan hinna med styrketräning. Men åtminstone EN kväll måste jag kunna avvara till mig själv :-) Så det är mina närmaste mål, nu har jag skrivit det här och kan påminna mig själv när det går tungt. Men jag SKA klara det!

Hoppas ni alla har det skönt i värmen :-) Passa på och njut för snart är det vinter igen och då längtar man så efter dom här varma kvällarna. Kram ♥



lördag 10 juli 2010

Dagarna rullar på i snabb takt, på måndag är det dax för jobb igen. Mindre kul, men så är det ju varje år. Några dagar på jobbet och sen är man inne i det hela :-)
I torsdags åkte vi till Häxberget, där kvinnor avrättades för lite över 300 år sen. På min morfars sida finns en kvinna som avrättades och brändes där för häxeri, 1675. Tänk så fruktansvärt! Jag har länge velat åka dit och titta, så nu gjorde vi det. Tjejerna hade många frågor kring det....Jan Guillio har skrivit en bok om det och gjort film...
Igår fredag firade vi äldsta dottern, som fyllde 11 år. Hon hade mest önskat sig pengar, och det fick hon också. Hon vill spara till en egen hund om några år när hon blivit större.
Idag åkte tjejerna till kompisar, så jag passade på att åka till Österåsen. Vi har ett hälsohem där, och det ligger så otroligt vackert till! Nu ikväll har sambon gett sig iväg på ett 40-årskalas, men jag blev hemma med tjejerna och vi ska se fotboll och ha lite allmänt mys. Hoppas ni alla också har en härlig lördagkväll!




Platsen där "häxorna" brändes


Utsikt från Österåsen


Så vackert!

onsdag 7 juli 2010

Listvarning

Måste göra denna lista jag med, har sett den hos ett antal bloggar :-)

1. Hur gammal är du om fem år? -48 - låter asgammalt!
2. Vem var den sista du träffade? - Yngsta dottern
3. Hur lång är du? -165cm
4. Vilken var den senaste filmen du såg? - Film på TV4, Moreno och tystnaden.
5. Vem ringde du senast?-Hm...tror det var mamma
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? -Det var info om present till dottern som snart fyller år, till sambons brors sambo.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? - Egentligen ringa, men skickar nog mest sms.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? - Skilda
10. När såg du senast din mamma? - Det var nog i slutet på förra veckan tror jag
11. Vilken ögonfärg har du? - Blå
13. Har du någon gång hittat en katt? - Ja en söt katt som var hemlös och var utanför vårt hus..mitt i vintern. Fick skjutsa den till djurskyddsföreningen och sen fick den ett nytt hem!
14. Vilken är din favoritplats? -Hemma och ute i naturen
15. Vilken plats föredrar du minst? - Där det är FÖR mycket folk, t ex köer osv
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? - Ja jag hoppas jag bor där jag bor men med nya insikter och ny inriktning i mitt liv
17. Vad skrämde dig som barn? - Alkisar och knarkare. Gillar dom inte nu heller!
18. Vem fick dig att skratta senast? -Det var nog sambon, han har väldigt sjuk humor...;-)
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? - Nej...har ett gäng i nån låda
20. Har du stationär eller bärbar dator? - Än så länge bara stationär men vill ha en bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? - Med ett linne
22. Hur många kuddar har du i sängen? - 2
23. Hur många landskap har du bott i? - 1
24. Har du någon gång spytt på fyllan? -Ja tyvärr
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? - Skor
26. Är du social? – För det mesta men inte alltid, beroende på hur lite/mycket tid jag fått för mig själv
27. Vilken är din favoritglass? – Magnum Mandel
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? – Jag skulle nog vilja resa en hel del!
29. Tycker du om kinamat? - Egentligen inte...men ibland kan det vara ok.
30. Tycker du om kaffe? - Kan inte vara utan!
31. Vad dricker du till frukost? - Kaffe, kaffe, kaffe!
32. Sover du på någon särskild sida? - Ja på den högra sidan av sängen, sen snurrar jag nog en del...
33. Kan du spela poker? -Nej
34. Tycker du om att mysa? - Det gör jag nog så mycket jag bara kan, på många olika sätt.
35. Är du en beroendemänniska? - Av kaffe - ja!
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? - Nej faktiskt inte
37. Vill du ha (fler) barn? - Nej det räcker med dom två fina jag har
38. Kan du några andra språk än svenska? - Engelska hjälpligt...
39. Har du någonsin åkt ambulans? - Nej
40. Föredrar du havet eller en pool? - Havet
41. Vad spenderar du helst pengar på? -Prylar till hemmet, kläder till barnen..saker till huset, loppisar!
42. Äger du dyra smycken? - Nej det är dåligt med det
43. När känner du dig lycklig? - För det mesta, men särskilt när jag är med familjen och när jag är ute i naturen
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? -Kaffe
45. Vem är den roligaste människan du känner? -Min sambo...sen finns det ju några till också
46. Välj ett ärr på din kropp? -I min handflata efter att ha blivit knuffad och ramlat i gruset, när jag var mindre (typ 8-9 år). Då lossnade en bit skinn som sen "la sig tillrätta" och växte igen...
47. Vad har du för ringsignal? - Nån låt med Måns som jag inte kommer på namnet på
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? - Tror jag har ett par skor nånstans
49. Flirtar du mycket? - Det tror jag inte, men det händer väl ;-)
50. Vart togs din profilbild för din blogg? - Vid älven
51. Kan du byta olja på bilen? - Nej, det gör min "mekaniker", dvs sambon
52. Har du fått fortkörningsböter? -Nej aldrig
53. Vilken var den senaste bok du läste? - Läser just nu Robin Sharma/Munken som sålde sin Ferrari. Urbra!
54. Läser du dagstidningen? - Ja i princip varje dag
55. Prenumererar du på någon veckotidning? -Inte veckotidning men Iform och en inredningstidning
56. Dansar du i bilen? - Det händer...men sjunger mest
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? - P3
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? - Matlista
59. När var du i kyrkan senast? - På skolavslutningen
60. Vilka personer utmanar du? - Alla som vill!

måndag 5 juli 2010

Hemma igen

I lördags kväll kom vi hem från några dagars härlig semester :-) Har haft det jättemysigt, och underbart väder. Hade lätt kunnat vara borta lite till! Det fina vädret verkar fortsätta, skönt...:-)
Kolmården var verkligen bra, vi bodde i stuga på campingen några km därifrån, jättefint och lugnt läge, och så himla vackert där!! Vi hann med massor under dagen i djurparken, det blev en runda för att kolla de flesta av djuren, t ex savanndjur som noshörning och zebra, rovfågelshow med uppvisning av bl a uggla och falk, tjejerna red på kamel, vi åkte berg och dalbana, linbana, såg delfinshow, var på hajakvariet och hann även med safariparken där man åkte runt bland vargar, lejon, giraffer, björnar mm... oj så kul det var!
Efter ännu en natt i stugan åkte vi vidare till Nyköping där vi sov en natt på hotell. Det blev en massa shopping, gick och åt god mat på restaurang, en verkligt trevlig och vacker stad med sin hamn och alla båtar mm. Dagen efter vidare till Upplands Väsby och bror för att kolla in lilla kusinen, oj så söt hon var, endast en månad gammal. Nu ser vi fram emot när hon kommer hit för besök om ca en månad :-)
Bilresan hem gick i 30 graders värme, tur att man har ac en sån gång!
Nu är detta min sista semestervecka, så nu ska jag njuta så mycket jag kan! Kram på er!


Underbara delfinshowen som måste ses om man besöker Kolmården!




Linbanan var rätt hög *läskigt*


Badplatsen vid Kolmårdens camping, mycket vackert! Men kallt i vattnet tyckte tjejerna...