tisdag 29 mars 2011

Fin dag

Imorse var det -13 grader här, brr! Men soligt och fint på dagen, helt underbart väder! Hade friskvård en timme på jobbet idag och var ute och promenerade i solen, sen tillbaka för lunch, hela vår grupp blev bjudna av jobbet idag :-) Inte så dumt ;-)
Igår överraskade jag äldsta dottern, och medan den yngsta skjutsades på gympaträning så åkte vi till en arbetskompis och lånade hennes lilla dansk/svenska gårdshund. Han är så sjukt söt :-) Så jag tog Mirax och hon fick ta lilla Mio och så gick vi en riktig långprommis. Så fick hon känna på lite hur det är att ha "egen" hund. Gissa om hon var lycklig! Det var verkligen jättekul och hon har fått lov att hon ska få låna honom lite då och då. Så det lär bli fler promenader framöver :-) Vi har också blivit lovade att få ställa ut honom, men det kan ju först bli fram till hösten då hon har gjort operationen och kan vara med ordentligt. Mirax tyckte också att det var en höjdare att få en lekkompis. Fast det bara är 2,5 vecka sen vi kastrerade honom så märks en klar skillnad! Han är lugnare, nosar inte lika mycket och måste inte heller markera i varenda hörn ;-) Jätteskönt att det blev som jag hoppades!
Nu ska jag göra en smoothie till mina tjejer, önskemål från dem, till kvällsfikat. Sen blir det hundprogram på teven och bara en lugn kväll..
Imorgonkväll ska jag och sambon på middag med vinprovning, ska bli kul :-) Mitt i veckan, men det gör inget, blir mysig ändå :-)
Önskar er alla en bra onsdag!



lördag 26 mars 2011

Underbara lördag

Lördagmorgon, solen skiner ute, det blåser och är svinkallt! Men ändå så mysigt med lördag :-) Blev en härlig frukost med kaffe och äggmacka, sen ner på stan och köpt present till barnens kusin som fyller 3 år idag. Vi har köpt en radiostyrd bil, hoppas han gillar den :-)
Blev lite shopping på Lindex också, dottern fick två nya toppar, jättefina. Sen hämtade jag ett paket från H&M med tunika, skor och kort jeansjacka. Tunikan åker nog tyvärr tillbaka då den inte satt så bra. Synd!Men jag får hitta en ny tunika nånstans då.
Tänkte dela med mig av den här underbara videon "guilty dog". Helt bedårande!
Önskar er alla en härlig lördag!

http://www.youtube.com/watch?v=uu3XG0QuM7s


onsdag 23 mars 2011

Vinst x 2

Jag tror allting händer på en gång. Idag fick äntligen sambon tag på rätt person i Umeå. Hon fick sig en "avlusning" som vi säger här uppe. Fast det är ju inte hennes fel egentligen, hon är ju en bricka i spelet, men det är ju hon som har kontakt med oss. Konstigt, men när sambon sa att han ville prata med verksamhetschefen, så blev han uppringd efter nån timme. DÅ hade de letat fram en operationstid! Så nu är det klart, nu får hon komma om några veckor. Känns underbart! Hon blev så himla glad, och pirrig, när jag berättade nyheten. Det var det.
Måste berätta om något konstigt, eller man börjar ju fundera. Har tidigare berättat om boken "The Secret". Om att våra tankar har en frekvens och det vi sänder ut kommer tillbaka till oss. Att man ska tänka på det man vill ha som om man redan har det. Att tänka på det man är tacksam för, det man har, och man drar till sig mer av det.
Jag tänkte, jag måste testa det här. Så jag har verkligen tänkt på något några veckor. Väldigt snart började det hända saker! Jag vann 150 kr på postkodlotteriet. Några veckor till, sen kommer ett brev från postkodlotteriet att jag har vunnit en extra lott tre månader i rad. Hm. Idag kommer ett nytt brev från dem, jag har vunnit 1000 kr! Gissa vad jag har tänkt på? Att vinna från postkodlotteriet. Skumt! Sen har jag även tänkt på fler saker, där har det också hänt saker. Ja jag måste säga att jag är lite omtumlad. Det kanske fungerar? Eller är det tillfälligheter tre gånger i rad? Verkar också långsökt...Ja kul hur som helst! Jag är tacksam :-)

Hur som helst, en väldigt bra dag idag som jag är så tacksam över :-) Hoppas ni också har haft en bra dag!


måndag 21 mars 2011

När?

Redan måndag igen och snart är mars slut! Börjar få lite panik över operationen och Umeå. Det finns ju något som heter vårdgaranti, men det verkar de har förträngt där uppe....:-( Fem månader sen vi var där! Sambon har ringt både i fredags och idag, utan att få tag i rätt person och hon har inte heller ringt upp. Kanske är hon sjuk eller väldigt upptagen, men det är irriterande!!Tycker mest synd om dottern, nu börjar fotbollsträningen dra igång den här veckan och hon vill ju så gärna vara med. Jag förstår hur hon känner det :/
Igår var det buggkurs igen, och det är ju såå roligt :-)) Nu har vi kommit en bit på väg, halva kursen är gjord och fyra olika snurrar klarar jag av nu :-) Jag hoppas verkligen att jag och sambon kan komma ut och dansa lite i vår och sommar. Vore så superkul! Hade tänkt testa lite zumba ikväll också, men känner mig rätt stum i benen efter igår, sen så trött, vaknade i natt av att någon sköt bomber, ja det small som bomber, säkert 10 stycken i rad!! Halv ett på natten, vilken dåre! Lite svårt att somna om efter dom smällarna :/
Nyss när jag kom hem var det fortfarande 8 grader varmt ute, det är superslaskigt och blött och inte så kul att vara ute och gå. Igår, när hunden äntligen fick ta av sig tratten tog vi en härlig promenad. Han fick gå kopplad, vi mjukstartar lite så det inte händer nåt, vore onödigt. Det märks redan nu, att han inte lyfter på benet lika ofta ;-) Hoppas ni alla får en bra tisdag!



fredag 18 mars 2011

Fredag och busväder

Ja så kom det lite busväder med snö idag, och så är det fredag!! Men just nu känns det bara mysigt, vill bara göra middag och dricka ett glas vin och mysa, ta det lugnt :-) Veckan har gått fort som vanligt! Har lyckats cykla en kväll, mer blev det inte. Men en gång är mer än ingen alls! Sen är det ju dans på söndag också så då får jag en genomkörare där!
Slutade kl. två idag, riktigt skönt. Åkte och köpte min ansikts dagcreme, livrädd att den ska ta slut, kan inte klara mig utan den! Den är så superbra :-) Kommer inte ihåg nu vad den heter...
Ska ta mig en riktig slapparkväll ikväll, imorgon blir det till att städa av i huset, riktigt dammigt nu :( Hoppas ni alla får en skön fredag och helg!

tisdag 15 mars 2011

Det så hemskt....

att läsa om allt som händer i Japan just nu! Lider verkligen med människorna och hoppas att det går bra med kärnkraftverket, men det ser ju onekligen inte bra ut :(
Igår var jag bjuden på middag med jobbet, av vår försäljningsavdelning. Vi har gjort ett bra resultat förra året så de ville visa sin uppskattning :-) Trots att det bara var måndagkväll var det många som tog sig några glas till maten, själv höll jag mig till vatten och cola :-) Kvällen avslutades med norsk karaoke, dvs en person har hörlurar på sig och får lyssna till en låt, som personen ska nynna och de andra ska gissa vilken låt och artist det är. Blev några roliga tolkningar där :-))
Förra veckan blev det ingen utmaning för mig, den här veckan tänkte jag kicka igång träning, dax att komma igång med lite flås nu! I och för sig fick jag mig en riktig dos träning i söndags kväll när det var buggkursen, riktigt svettigt :-) Var så nervös innan eftersom jag visste att vi skulle börja med en snurr som vi bara hann påbörja förra gången, och jag fick inte alls till den. Till slut börjar man tro att man inte kan nåt :/
Men då det fattades en tjej så fick killen som är med och håller i kursen vara med och dansa, och eftersom man byter partner hela tiden så fick jag dansa med honom några gånger. Vad lätt det är när man dansar med någon som verkligen kan! DÅ fick jag till hur jag skulle göra, dessutom var han så duktig att föra :-) Det är så himla kul så jag har ett stort leende på läpparna när jag skriver det här!! Dans är verkligen något som får fram min glädje :-)) Så när jag och sambon fick sista danserna hade vi riktigt flyt med två snurrar åt olika håll. Yeay!
Min söta lilla tratt-kantarell (hunden) gillar inte alls sin tratt, men är ju glad ändå, han är ju en flat :-) Såret börjar dra ihop sig och ser bättre och bättre ut. Sista dagen med medicinen och sen hålla ut till lördag innan han får ta av tratten! SEN ska han få springa :-)
Nu ska jag kasta mig på träningscykeln och cykla en stund, sen blir det bara teven och soffan. Önskar er alla en härlig onsdag imorgon!


Crazy little tratt-kantarell!

söndag 13 mars 2011

Helg i vårens tecken

Vilken härlig helg det varit :-) Solen strålar och snön smälter, underbart :-) Har verkligen tagit det lugnt denna helg, och så himla skönt att få göra det och vara lite "lat" nån gång också! Har sett skidskytte, men tyvärr gick det ju inte så bra för Sverige, inga medaljer. Igår hade vi också årets grillpremiär, gott! Förstärkte vårkänslan lite där :-)
Imorse klev jag upp och bakade trekornsbullar, verkligt goda som kan rekommenderas! Lätta att göra också. Nu känns det bra med lite bröd i frysen.
Kollade in melodifestivalen igår också, mina favoriter hade ju redan åkt ut, Loren och Christian Walz, kollade lite ändå. Tycker det har blivit rätt uttjatat med melodifestivalen, det är ju en evighet innan det är klart, med alla röstningar som ska göras hit och dit. Men nu är det bara att önska Erik lycka till :-)
Ikväll är det bugg igen, ser fram emot det men är lite pirrig att jag ska hänga med i alla svängar. Inte alltid världens lättaste när man inte gått danskurs förut. Men viljan finns och det är såå himla roligt! Tänkte ge er receptet på trekornsbullarna och önska er en fortsatt härlig söndag! Receptet är lite ändrat av mig, men funkar jättebra!

Sesam- och trekornsbullar

Deg (ger 18 bullar)
30 g jäst
1 dl ljummet vatten
1/2 l lättfil
1 msk salt
1 dl sesamfrön
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetekross
1 dl linfrön
1 dl rågsikt
6 dl (360 g) vetemjöl
1 ägg till pensling

Så här gör du:
Rör ut jästen i vattnet, tillsätt lättfil, salt, sesamfrön, grahamsmjöl, vetekross, linfrön, rågsikt och vetemjöl. Degen blir rätt lös och ska vara det också, men ska gå att knåda ihop.
Låt jäsa ca 40-45 minuter och ta sen upp på mjölat bakbord. Dela degen och forma till bullar. Lägg upp på bakplåt med bakplåtspapper, låt jäsa ca 10 minuter. Pensla med ägg och strö över sesamfrön (om du vill, det gjorde inte jag). Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 15 minuter.

Jag gjorde dubbel deg och fick ca 35 bullar.



fredag 11 mars 2011

Billy retas

Oj vad veckorna rusar på, redan fredag igen och snart halva mars har gått! Här är det mulet och har snöat lite så det känns lite vinter igen...Men det är ju som det ska vara, nu är det ändå nära till riktig vår :-)
Igår blev det en riktig heldag på Ikea med diverse affärer. Idag är jag trött i benen och trött i huvet :/ Kan inte förstå att det aldrig går över, halsont och känner mig halvsjuk - igen! Måste vara fjärde veckan det håller på såhär :(
Vilken parodi det blev igår på Ikea. Mina kära bokhyllor (Billy) som jag så längtat efter, verkar spela mig ett spratt. Rullade glatt ut dem till bilen och fällde ner säten för att få plats med dem - men se det fattades 10 cm ändå!! Hur jag än grejade, fixade, bökade runt - så gick det inte! Och det var ju tvungen att ta hänsyn till att hunden skulle ligga där bekvämt på hemresan också...Gissa om folk tittade när dom gick förbi, en gubbe stannade till och med och frågade om han skulle hjälpa mig :-) Snällt, men jag insåg att det inte skulle gå, då jag ville vara säker på att hunden och barnen skulle kunna sitta säkert. J-----a skiiiit! Så nu får jag snällt vänta lite till, så sambon och jag får åka ner med firmaskåpbilen istället. Men den som väntar på något gott!!
Men tomhänt kom jag inte hem ändå :-) Blev en vårjacka och tre par skor till mig, och även lite kläder och skor till barnen. Sen lite blomkrukor, lågenergilampor och annat småplock :-) Hur som helst var det en mysig dag med barnen! Nu ska jag sticka ner till apoteket och hämta ut recept på smärtstillande/antiinflammatoriskt till hunden som han ska äta några dagar. Han är lite sur över att han måste ha tratt, annars är han vid gott humör :-) Skönt att allt gick bra med honom :-) Nu är det iaf gjort och så får vi se om han lugnar sig lite :-)
Hoppas ni alla får en riktigt mysig härlig fredag nu ♥


Blomkrukor och ny vattenkanna :-)

onsdag 9 mars 2011

Äntligen sportlov!

Halvdag idag, sen ett besök hos tandläkaren och nu äntligen sportlov! Det fina vädret försvann i samma sekund som jag klev utanför jobbet och det började snöa och blev värsta busvädret. Men vad gör det, nu är man långledig :-))
Hade tänkt ta en långtur med hunden, men blev så sjukt trött och inte så sugen att ge mig ut i busvädret. Får se om jag kan komma iväg efter middagen istället. Sen väntar ett hundbad inför morgondagen, lite pirr i magen, men det ska gå bra. Han ska ju kastreras och det kommer att bli bra, men lite pirrigt ändå :/
Under tiden ska jag och barnen förlusta oss på Ikea och diverse affärer runt området. Ska bli så kul och jag har sett fram emot det lääänge!
Satte om mina blommor häromdagen, så nu är dom så fina. Ska försöka hitta en större kruka på Ikea för en av mina blommor, skulle vara så skönt om man kunde ha en självbevattningskruka, men dom brukar inte vara så snygga. Jag får se vad jag hittar.
Nu ska jag ställa mig och stryka gardiner och sätta upp nya i vardagsrummet, känner för lite mer vårkänsla där :-) Hoppas ni alla får en toppentorsdag!

PS. För den som var intresserad av änglasmyckena som jag skrev om i ett tidigare inlägg häromveckan, är adressen till hemsidan här .





söndag 6 mars 2011

å redan söndag..

Så var det söndag igen då, vad fort helgerna går! Lördagen blev väldigt lugn eftersom jag inte kände mig pigg, men var på stan en sväng och sen blev det mest soffan och teven. En liten mindre promenad blev det, med tunga steg.
Idag har jag känt mig piggare så det blev städning, trots strålande sol och ett helt underbart väder! Om ni visste vad det har töat här! Men vi har ju ändå mycket snö, men härligt med vårkänslan man får :-) Efter städningen blev det en timmes promenad med äldsta dottern, så mysigt att få gå och prata med henne. Blir kvalitetstid att få vara en stund tillsammans. Snart kan man nog också ta ut cykeln om det fortsätter att tina i den här farten!
Har precis kommit hem från den första gången på buggkurs nu och gud så kul det var! Blev jättepirrig när dom på en gång sa att man skulle gå runt och dansa med alla. Jag som nästan aldrig dansar! Men som tur var fanns det fler som var nybörjare ;-) Och det gick bra också och vi lärde oss väldigt mycket på bara 1,5 timme! Så nu kan jag grundstegen och snurra hyfsat åt två håll. Tycker jag är ganska bra kämpat! Blir nog till att träna lite på snurrarna i veckan så man har det i kroppen till nästa gång. Mina fötter värker nu....

Nu är det dax att se veckans avsnitt av Solsidan och sen blir det sängen. Ha en fin måndag alla!

fredag 4 mars 2011

~det är fredag idag~

Äntligen fredag, veckans bästa dag :-)
Idag har det varit ganska så lugnt på jobbet, många har varit lediga och det har ringt lite. Skönt! Mitt veckans mål med kjol på jobbet gick jättebra, även om jag hade lite ångest innan :/ Men det gick finfint och nu blir det ny utmaning nästa vecka!
Vi har haft riktigt fint och soligt väder hela veckan, och nu är det verkligen slaskväder här! Snön tinar, man ser asfalten här och där och snön är lös och porös och slaskig. Känns lite tidigt så några bakslag får vi nog räkna med, men jag hoppas det blir fint och milt även nästa vecka när det är sportlov. Jag som är ledig halva veckan. Såå härligt!
I helgen har jag massor att göra. Måste på stan och fixa present för kalas som 8-åringen ska på, hunden ska badas inför kastreringen nästa vecka (veterinären ville det), det ska städas och grejas...I och för sig är jag ju ledig nästa veckoslut och skulle kunna städa då, men samtidigt är det ju skönt att få lite kvalitetstid med tjejerna :-) Ja vi får se vad humöret och orken säger!
Måste berätta om några underbara änglasmycken (man sätter dem på ett halsband) som en arbetskollega till mig har börjat sälja. Det är en kvinna som tillverkar och säljer dem och skänker pengarna till Barncancerfonden. Hennes barnbarn dog endast fyra år gammal i cancer och nu vill hon hjälpa till att skänka pengar till forskning. Dom är så underbart söta, jag har köpt två stycken :-) Det ska finnas en hemsida också om dessa smycken, ska ta reda på den adressen. Se nedan vilka fina!
Önskar er alla en toppenhelg och att ni tar hand om er ♥


Fina änglasmycken!

onsdag 2 mars 2011

Mitt i veckan igen

Blir så trött på att inte känna mig pigg! Har varit halvkrasslig sen förra veckan, det går inte över och det bryter inte ut :(
Ute är det i alla fall heeelt underbart, soligt, snön tinar, takdropp och plusgrader. Det är så skönt, även om vintern säkert inte är slut här uppe! Nä det kommer säkert mer snö och minusgrader, men just nu får vi njuta i alla fall! Man får en himla massa ny energi när det är så härligt!
Jag har ju pratat om Ikea, jag vill så gärna komma dit och köpa "mina" bokhyllor. Hade tänkt att jag skulle åka dit till helgen, men nu är det ju sportlov för oss nästa vecka och då ska jag vara ledig halva onsdag och hela torsdag och fredag. Så då tar jag tjejerna med mig och åker då istället. Jag ska också ta med min fina flatkille och kastrera honom, har äntligen bestämt mig, har velat väldigt länge. Han blir ju fyra år nu i april och det har bara blivit värre och värre. Just nu vill han inte ens äta sitt morgonmål, piper och gnäller och har det allmänt jobbigt själv. Jag hoppas och tror att han kommer att bli lite lugnare på den fronten, men att han behåller sin personlighet. Jag tror att det kommer att bli jättebra :-).

Mitt mål den här veckan, blev att ha kjol på sig på jobbet...ni kanske tycker att jag är fånig, men jag har aldrig känt mig bekväm i kjol "ute bland folk". Hemma spelar det mig ingen roll...knäppt ;-) Hur som helst har jag bestämt mig, har köpt en ny jeanskjol som jag ska ha på fredag. Min tanke är "du duger som du är"! Det finns många såna tankar kvar hos mig om att jag inte duger, som har följt med under årens lopp. Jag känner att jag vill försöka bryta det, man mår inte bra av att begränsa sig! Och jag tycker ju att det är väldigt fint när andra har kjol. Så varför ska jag inte kunna ha det själv då ;-)
Önskar er alla en underbar och fin onsdag!


Underbara solen!