fredag 29 april 2011

Sollywood?

Imorse var tjejerna och jag tvungen att åka ner på stan, det var ju inspelningar på gång med Daniel Craig och gänget från Hollywood, inspelning av filmen The girl with the dragon tatto! Sjukt spännande :-) Hela vår tågstation var avspärrad pga av filminspelningen men vi lyckades hitta en plats där vi kunde kolla lite. Tror det var längesen det var sån trafik den tiden på morgonen i stan ;-) Tyvärr såg vi inte någon kändis att tala om, men däremot en kollega som fått roll som statist och stod och provade vinterkläder, för det skulle ju vara vinter. Därför hade en massa snö transporterats från vår slalombacke ner till tågstationen och brandkåren hade varit där och sprutat skum också :-)
Imorse var jag också och klippte mig och färgade håret. Har sneglat på en kort frisyr länge, men inte vetat om jag törs klippa mig så kort. Men frissan tyckte att med min hårväxt så var det ingen fara, det växer ju ut! Så jag blundade och hon klippte. Jag blev såå nöjd! Hon är så sjukt duktig och jag tror aldrig jag blivit så nöjd. Det blev precis som jag tänkte fast jag inte ens hade hittat någon bild att visa henne. Kan en fredag börja bättre ;-) Nu är det snart Talang och lugn fredagkväll, imorgon väntas städning och att besöka en i familjen som fyller år. Sen ska vi fira sista april med att stå vid en fiskdamm, för gymnastikklubben. Önskar er en supertrevlig helg!


Framsidan av stationen har fått en julgran på balkongen och skylten har bytt namn till Hedestad. Ser ganska grönt ut här...


Men när man tittar på ovansidan här stationen full av snö :-)




tisdag 26 april 2011

Rekordvarmt

Då var påsken över :-) Tror aldrig nånsin jag kan minnas att en påsk har varit så varm, över +20 grader :-) På lördag kväll när vi hade varit och ätit pizza tog vi en åktur i caben vid 18-tiden, fortfarande +20 då! Björkarna har slagit ut här och det måste vara rekord, brukar ju vara i mitten-slutet av maj om jag inte minns fel ;-)
Igår var det dans igen, första gången efter kursen. Läraren på kursen hade lovat att hon skulle vara där ca 30 minuter innan och "värma upp" oss nykomlingar lite innan medlemsdansen började. Men det kom ingen mer kursdeltagare än sambon och jag så vi fick värma upp själva, dåligt!! Sen var det lite lite folk men vi dansade totalt 2 timmar, i denna värme! Synd att det nu kommer att dröja minst tre veckor innan vi kan dansa igen, pga operationen, jag hoppas att vi inte glömmer för mycket ;-) Men i mitten av maj börjar första sommardansen här, hoppas vi har modet att gå då :-)
Har ringt Umeå nu på morgonen för att få veta de sista detaljerna, de skulle ringa upp då de satt i möte. Ska handla och baka idag och sen kommer tjejernas kusin och ska sova över. Känner egentligen inte för att ha besök men gör det för tjejernas skull. Kanske bra att ha nåt att göra så man inte tänker för mycket...
Önskar er alla en härligt tisdag!

Björkarna som står varmast har slagit ut!



lördag 23 april 2011

Underbara ledighet!

Vilket underbart väder och vilken värme :-) Var ute och krattade några timmar igår och så fint det blev! Idag har jag planterat lite frön, satt om en stor blomma, rensat ut gamla skor och plockat undan alla vinterskor, och även varit en runda på stan. Massor av folk där! Syns att det kommer hem en massa folk vid storhelger, som inte bor här längre, roligt med lite rusch :-) Ännu coolare är att nästa helg kommer Hollywood hit och ska spela in några scener på vår gamla järnvägsstation!!! Filmen är "The girl with the dragon tattoo". Daniel Craig (spelar bl a James Bond) kommer hit också :-) Läste att de kommer att ha vakter så ingen obehörig kommer dit, men vore ju lite coolt att få se honom. Är ju ledig då så får se om vi drar en sväng på stan :-)
Försöker hålla mig sysselsatt och försöka njuta så mycket jag kan av ledigheten, men bakom allt ligger tankarna och ruvar, på det som komma skall, operationen. Tänker en massa på den, men det är kanske normalt att man funderar...Jag vet att det kommer att ordna sig, men det är pirrigt när det är nära nu. Det är en himla tur att jag och sambon har varandra när det väl är dax och att vi åker båda två. Han är lugn och trygg och en klippa att luta sig mot när det behövs :-)

Fick hem min nya bok häromdagen, och den är sååå bra. Jag har inte läst ut den än, men kan ändå rekommendera den om man är intresserad av frågan hur man lever sitt liv fullt ut. Det känns som om den träffar mig rätt i hjärtat, men jag är ju så himla intresserad av de här frågorna också :-) Det är en fortsättning (fristående kan man nog säga) på "Munken som sålde sin Ferrari" av Robin Sharma och den heter "Finn din livsuppgift". Det stod att många människor dör i 20-års åldern men begravs först vid runt 80. En liten tankeställare! Att gå runt och inte göra det som gör en lycklig eller hitta det man brinner för, gör att man känner sig död. Visst kan man försöka lura sig själv att man har det bra, man tycker att man har "sitt på det torra" och utmanar sig inte för man vet vad man har. Om man inte utmanar sina rädslor fastnar man i dem och blir fegare och fegare. Det jag tycker är svårt är att veta vad jag vill och för att kunna göra det måste man lära sig att lyssna inåt, det är först då det kommer till en vad man vill göra. Att börja med att ta sig en tankeställare över något som man verkligen tycker är roligt och börja göra det. Det ena föder det andra :-) Jag har faktiskt fått upp ögonen för det roliga sen jag började dansa, har bl a sett en kurs jag skulle vilja läsa. Man läser på distans och bestämmer själv studietakten. Men den kostar rätt mycket pengar så jag måste se till att jag kan få fram dem först :-) Men på något vis ska det lösa sig :-)
Idag blir det pizza då vi inte orkar laga någon mat, i går grillades det och svärmor med gubbe var här och åt. Önskar er en fortsatt härlig påsk♥


Yngsta dottern som var ute och "påskade" :-)

tisdag 19 april 2011

Ojojoj

Allting går i rasande fart...Jag försöker organisera allt i huvudet så gott jag kan, ni får ha överseende med mig nu. Fick papper från Umeå idag och allt blev så verkligt. Man har försökt skjuta det framför sig så långt det går, men nu är vi snart, snart där. Dessutom händer så mycket annat i april, det är allt från barnens skolklasser som ska samla in pengar, till gymnastiken som snart ska ha avslutning, man ska baka och skänka lottvinster, och hinna med allt annat också som t ex krattning, putsa fönster. Fast det är inte så viktigt ;-)
Har i alla fall motionerat duktigt förra veckan. Hade en härlig träningsvärk som jag försökte mildra med långa promenader. I söndags var det avslutning på buggkursen, kändes nästan lite sorgligt. Men det roliga är att vi tänker fortsätt gå dit på medlemsdanserna en gång i veckan, då man träffas och dansar och då glömmer vi inte bort allt vi lärt oss och dessutom kanske vi lär oss lite mer eftersom de flesta andra är väldigt duktiga på att bugga. Sambon ville nästan inte gå hem i söndags, och det är väl ett härligt betyg. Han kunde aldrig tro att det skulle vara så kul sa han :-)
Nu laddar jag för två dagar till att jobba, eller 1,5 kan man säga ;-) Sen går jag på påskledigt hela påsken och veckan därefter, inte dumt :-)
Nu ska jag klä mig och stick ut en snabb sväng med hunden, ska uppdatera lite mera sen under påsken när jag inte är lika stressad. Önskar er alla en härlig onsdag!


torsdag 14 april 2011

Fredag imorgon ♥

Just nu har jag så himla mycket att tänka på. Att få ihop allting under tiden vi är borta, fixa och greja med allting. Men det verkar lösa sig bra, tur att man har nära och kära som ställer upp! Tycker jag har hållit mig ganska lugn också, men det lär nog ändra sig ju närmare operationen det kommer. Jag hittar inte riktigt inspirationen att skriva här, även om det finns saker att skriva om. Men ni kanske förstår ;-)
Både igår och idag har tjejerna och jag varit ute i underbart vårväder och promenerat med hundarna. Tränat lite och bara njutit. Det är så himla tacksamt att vi får låna lille M, som fungerar så bra ihop med Mirax och är så rolig för tjejerna att hålla på med. Pigg och med på allt och verkar tycka det är roligt också! Nästa vecka ska nog jag och M:s matte träna lite rallylydnad. Man blir så sugen nu när det inte finns nästan nån snö alls kvar! Bara nån hög här och där.
Sambon och jag har bestämt att vi ska byta ut de sista fönstren i huset. Det är fyra fönster och en balkongdörr som ska bort och bytas mot ett fönster. Den gamla balkongen utanför ska också bort...och sen ska det bli ny garageport för de garagedörrarna vi har är från när huset byggdes i slutet av 50-talet, så det behövs ;-) Ska bli så skönt att få en helhet på utsidan, och att äntligen få det färdigt. Vi ska också ta tag i de här stora tallarna bakom huset och ta ner några. Så det kommer att hända mycket i vår/sommar med ;-) Roligt :-)
Önskar er alla en toppen fredag imorgon!


Så här såg det ut för två veckor sen!


Så här ser det ut nu, ingen snö! Inte samma ställe, jag vet, men jag lovar, ingen snö alls :-)

tisdag 12 april 2011

Vilket ryck

Igår hade vi ca 15 grader varmt här, så underbart! Måste vara den varmaste dagen hittills :-) Nu är det nära till den härliga underbara årstiden :-) Jag har varit riktigt duktig några dagar jag! I lördags blev det ju både morgonpromenad, sen jogging och i söndags blev det nästan två timmar bugg :-) Vi blev kvar en stund och dansade några låtar på medlemsdansen som är direkt efter kursen, så sjukt kul! Men tempot skruvas upp rejält då, men väldigt roligt. Kan säga att jag var helt genomblöt efteråt!
Igår kväll var det så himla skönt väder, så då blev det 1,5 timmes promenad, ca 8 km skulle jag gissa, och idag på friskvården gick jag också en timme. Mina ben är helt slut nu! Så ikväll blir det soffan!
Har funderat lite på det här med utmaningar. Att utveckla sig själv och våga mera, tillför så mycket. Att våga den ena saken, kan göra att man vågar den andra. Att också tänka på hur jag kan göra nästa dag bättre, vad blev mindre bra idag, som jag kan göra bättre imorgon? Att göra något gott för en annan människa gynnar också en själv :-)

Önskar er alla en underbar onsdag! ♥

”Lev utifrån dina drömmar istället för utifrån dina minnen”
”Naturens lagar ser till att en dy dörr öppnas för varje som stängs”
”Universum belönar den som är modig. När du en gång för alla bestämmer dig för att lyfta ditt liv till dess högsta potential kommer självets styrka att visa dig vägen.
Upplysningen kommer av inre framgång. Den kommer om du konsekevent och metodiskt tar hand om kropp, sinne och själ."

söndag 10 april 2011

Inspiration sökes...

Nu är jag rätt less på att känna mig trött :/ Tänkte att jag får ta tag i det. Blev ingen handbollscup igår för yngsta dottern igår, då hon var hes och snuvig. Så jag vaknade tidigt, klädde på mig och tog en rask morgonpromenad med hunden, i solskenet. Så skönt! Sen på em tog jag fram joggingskorna och gav mig ut på årets första joggingtur. Det blåste rätt ordentligt så bitvis sprang jag i hård motvind, jobbigt ;-) Skaplig träningsvärk idag men det kommer att botas senare i kväll med 1,5 timme buggdans :-) Känner mig faktiskt redan piggare, mår så bra av att röra på mig :-)
Det har regnat en hel del de senaste dagarna så väldigt mycket snö har faktiskt försvunnit. Det trodde jag inte för en vecka sen...:-)
Har så smått börjat fundera kring resan till Umeå också. Vad som ska packas och tas med, yngsta dottern som ska bo hos mormor och allt hon ska ha med sig, samt skriva ner hennes träningstider, blir fullt upp för mormor det ;-)
Sen har jag funderat så kring katten, vad han skulle gilla mest, att få vara kvar hemma med någon som kommer förbi varje dag och ger honom mat och släpper ut/in, eller bo på ett kattpensionat? Om jag känner min katt så är det det förstnämda...men jag oroar mig också över att han ska tro att vi övergivit honom, det vill jag inte...men att sitta instängd en vecka, för en katt som är ute dygnet runt och bara går in för att äta, det känns mer hemskt att göra så. Huset måste ändå tittas till och post ska tas in osv, så frågan är om han inte får det bäst hemma...jag får fundera lite mer på det! Hunden ska bo hos en arbetskollega som har hundpensionat vid sidan om, och där trivs han så bra :-) Han får promenader i skogen varje dag och leka med hennes egna hundar, så det blir toppen för honom :-) Men naturligtvis kommer jag att sakna honom, borta en hel vecka....
Nä nu är det dax för mig att fixa inför middag innan dansen, hoppas jag tar mig upp ur sängen imorgon ;-) Önskar er alla en härlig söndagkväll och toppen-måndag!



torsdag 7 april 2011

Föreläsning

Igår var jag och såg en föreläsning med Nisse Simonsson . Den var riktigt bra och rolig, hette "Varför är vi så olyckliga när vi har det så bra?" Det är ju en fråga som man kan ställa sig i dagens samhälle. Fler och fler mår dåligt fast vi har det bättre och bättre! Nisse berättade att ca 10% av USA:s skolbarn äter antidepressiva tabletter, med över 200 biverkningar. Han funderade om vi överbeskyddar våra barn idag, och det gör vi nog till en del... Han berättade även mycket om hjärnan och att vi kanske om först 1000 år vet allt om den ;-) Hjärnan är otroligt anpassningsbar och studier har visat att den också kan förändra sig efter våra tankar. Och att optimisten i snitt lever ca 7 år längre än pessimisten ;-) Att motion fungerar lika bra som antideppressiva tabletter, och det tror jag verkligen på! För jag mår själv så himla bra när jag rör på mig. Det räcker med promenader! Ja det var verkligen en sevärd föreläsning och jag är glad att jag fick en biljett via jobbet och jag och några kollegor fick chansen att åka :-)
Idag har regnet öst ner här, snön ryker verkligen i full fart nu, underbart! Men blött som bara den ute, hunden såg ut som om han var nybadad imorse ;-) Men inte bekommer det honom, han ser lika glad ut för det :-)
Önskar er alla en härlig fredag imorgon :-) ♥


Nisse Simonsson

måndag 4 april 2011

Hundrobinson?

Har sett två program av svt:s nya serie, Huset fullt av hundar. Ett roligt program som handlar om en utvald familj som får hjälp att välja en hund. Jag vet faktiskt inte varifrån hundarna kommer, men antar att det är något hundstall som har omplaceringshundar. Jag tycker, av det jag har sett, att det inte har funnits nåt att uppröra sig över. Ändå ser man protestlistor överallt mot "hundrobinson", att det är upprörande och oetiskt. Familjen ska ju välja "bort" hund efter hund tills det blir en kvar, den som passar dem bäst och som de gillar bäst. Jag förstår inte varför det ska vara så fruktansvärt? Vad är det som är oetiskt mot hundarna? Hunden är ju här och nu och kan inte tänka "oj, nu blev jag utröstad". Av det man ser i programmet verkar de flesta av hundarna tycka att det är väldigt kul och verkar väldigt glada. Men jag kanske har fel? Det som är ganska bra, tycker jag, är att familjen får prova att träffa flera olika hundraser. Många har en favoritras som de tycker är söta, de tänker inte alls på vad just den rasen kräver. Men i programmet ser man att den åsikten ändras en del på vissa, när de ser att den hund de tyckte var så söta och gulliga kanske inte var som de tänkte från början. Tycker att det är bra för förstagångsköpare att se detta!
Men är det inte så här det går till om man pga familjeskäl, allergi eller tidsbrist måste omplacera sin hund? Man kanske sätter ut en annons och försöker hitta ett nytt hem, så bra som möjligt, men man kan ju ändå inte veta om det fungerar med den nya familjen. Kanske klickar det inte och man får tillbaka hunden och får prova hitta ännu en ny familj. Då är det också oetiskt och djurplågeri? Är det bättre att avliva en frisk hund istället? Jag tycker inte det! Så länge hunden behandlas bra och man är mån om den och ser att den inte mår dåligt så kan det väl inte vara fel?
Skulle jag måsta omplacera min egen hund, skulle jag aldrig nånsin tänka på att avliva honom. Han älskar människor och skulle glatt följa vem som helst. Men sen måste han naturligtvis få sina behov tillgodosedda, motion, träning, kärlek och omtanke. Så vem som helst skulle jag inte släppa honom till. Men nu ska han ju inte lämna oss, aldrig i livet :-) Han är en ögonsten som jag hoppas får många år till med oss.
Men tanken på alla upprörda människor om det här programmet, jag förstår inte då jag inte kan se att hundarna verkar må dåligt på något vis.



lördag 2 april 2011

Trött och ingen tid!

Hej vad det går :-) Haft en vecka full av aktiviteter och har inte alls hunnit med att skriva här. Men har lite skrivtorka också. Måste säga att vinprovningen i onsdags var jättekul och trevligt och supergod mat :-) Vinet (rött så klart) var sådär, godast var det vi fick till maten. Men jättetrevligt sådär mitt i veckan!
Blev överraskad av sambon häromkvällen också! Han kom hem med en ny dator till mig!! Gissa om jag blev glad, har ju suktat efter en laptop, och nu har jag en :-) Nu är det en massa rensande i den gamla, se ska den omformateras och dottern ska ta över den, så får dom varsin och slipper dela :-) Annars har jag varit super-mega-trött varje kväll! Vet inte om det är den nya sommartiden som gjort mig ännu tröttare, förmodligen!
Nu ska jag fortsätta jobba med att få klar datorn så tjejerna kan få varsin till veckan :-) Ska försöka titta in till er alla också! Önskar er en fortsatt bra helg!!