fredag 27 april 2012

Härliga helg

Äntligen helg, jag är helt slut ;-) Det har varit mycket kring dotterns skolresa, köpa saker, fixa, tvätta, stryka, kolla tjugo gånger att allt finns med, puh :-) Fast jag tror att jag är mer bekymrad än hon, hon tar dagen som den kommer! De åkte idag och förväntas vara framme i Göteborg i natt...blir en lång bussresa men det går säkert bra. Hon har laddat i flera veckor :-))
Har varit hos läkaren på förmiddagen idag och kollat lite angående mina ben. Har börjat få problem igen, opererade mig för ett antal år sen för att jag har för trånga hinnor runt musklerna i vaden, så när jag gör ansträngande saker (som t ex dans eller träning) får jag nästan kramp, det blir för lite syre i musklerna helt enkelt. Läkaren skulle skicka remiss till ortopeden, så får vi se om det blir en ny operation. Det är inte helt ovanligt att man kan få göra om operationen.
Har försökt träna ändå, men lite mindre de senaste två veckorna. Har lite släppt mina mål på att kunna springa en mil...känns tråkigt men det är omöjligt som det är nu. Jag får helt enkelt nöja mig med att springa kortare sträckor :-/
Nu är jag ledig fyra hela dagar, och dom ska jag verkligen njuta av! Vädret har bitvis varit underbart idag och det ser ut som om det kan bli riktigt soligt och skönt i helgen. Sista april ska vi åka med våra dansvänner på dans, längtar jättemycket!! Vi har så otroligt kul tillsammans :-)
Önskar er alla en underbar helg och sista april! Sköt om er! ♥

lördag 21 april 2012

Snart har april gått också! Och inte är det så mycket vår här, ja snön är borta men den kommer och går hela tiden. Kallt och ruggigt. Men det verkar som om det finns sol och lite mer värme i sikte. NÅN gång måste den ju komma!!
Idag har jag jobbat extra då vi har mycket att göra just nu. Blir fint med lite extra pengar i slutet av maj :-) Jag är lite sugen att köpa ett mindre växthus, tänkte åka och kolla runt lite i slutet av maj då :-) Skulle vara kul att ha lite tomater mm och pyssla lite, men vi får se hur dyra dom är ;-)
Imorgon är det dax för dansträning igen, längtar :-) Till sista april ska vi åka buss till annan ort med ett helt gäng dansare och ha kul, längtar enormt efter det :-))


Önskar er alla en härlig helg!

torsdag 12 april 2012

Försmak av våren

Idag mitt på dagen kom solen och värmen! Så skönt det var, och jag som var ledig också :-)) Började dagen med att göra en deg, bakade sex limpor och de blev såå himla goda!! Känns bra att fylla frysen ett tag!
Sen blev det en sväng till Granngården där jag köpte planteringsjord och ett par nya gummistövlar. Har lovat sambon att sätta om blommorna på hans jobb, de såg lite dammiga och ledsna ut ;-) Ska försöka göra det i helgen medan jag har ångan uppe!!
Efter att vi varit på stan en runda åkte vi hem och tog fram cyklarna. Snabb koll att vi hade luft i däcken, sen packades fikakorg och så cyklade vi en sväng! Gud så underbart! När vi kom hem hade vi en mycket trött men nöjd hund och tjejerna fortsatte cykla runt på gatan hela kvällen. Sen blev det till att kolla på Du är vad du äter, och provsmaka lite limpa, mums :-)
Imorgon ska det också bli sol är det sagt, ska försöka vara ute så mycket jag kan i så fall! Underbart att vara ledig :-))
Måste bara visa vad jag lyckats med här nedan!! Satte denna planta förra sommaren, men den växte väldigt dåligt då. Har sen försökt övervintra den och nu har jag gett den extra näring, och SE!! Inte så dålig pepparväxt där inte!! Undrar hur länge man ska låta den sitta kvar?? Kommer inte ihåg vad den hette, var sambon som beställde den, men tror att det är chili eller nåt...
Önskar er alla en underbar fredag imorgon!


Tog bilden för ett par veckor sen när det kommit en sväng snö, men nu är den helt borta...:-)

måndag 9 april 2012

Påsken är över

Snart är påsken slut och det har varit en härlig helg :-) Lördagen spenderade vi i en stuga med mor och hennes gubbe, soligt, pimpling, god mat och en jättehärlig dag! Igår åt vi påskbord på en travbana där det var V5. Tjejerna tyckte att det var jättespännande att se travhästarna dundra förbi där vi satt i restaurangen. Kul att göra något annat för en gångs skull! Idag blir det lite dammsugning, ihopplockning, handling och lite annat. Samt en promenad med vän, ser fram emot det :-) Ska jobba tisdag och onsdag, sen ska jag vara ledig torsdag och fredag igen. Blir jätteskönt!!
Annars tycker jag att det är lite jobbigt att det kommer snö hela tiden...Snöar nästan varje dag, så fort den tinat bort kommer det mer, och vädret ser väl inte sådär jättekul ut några dagar framöver. Men man kan ju inte göra något åt det så man får försöka fokusera på annat. Som att läsa en bok jag beställt, se nån bra film och bara mysa :-) Önskar er alla en fortsatt bra annandag påsk!





Påsktårta!

tisdag 3 april 2012

Busiga april

Ja nog är det aprilskämt alltid! Har snöat och haglat idag, säkert fem cm snö har det kommit :( Även fast man vet att det blir så varenda år, så blir man lika besviken! Men men, för varje dag kommer värmen närmare, så är det ju :-)
Kan berätta att allt är bra med kissen. Dagen efter var han igång som vanligt, även om han såg lite "tilltufsad" ut. Men jag kände på honom överallt, hittade inga stora sår eller ömheter någonstans. Tur det!
De falska potatisbakelserna vart också bra, helt ätbara :-) Och inte nog med det så vann jag vinlotteriet den här månaden, kom hem med fem rödvinsflaskor. Det satt bra :-)
Idag är det 15 år sen jag och sambo bestämde oss för att vara tillsammans ♥ Tänk att åren går så fort! När jag tänker tillbaka på våra år så är det ju både upp och ner :-) Men så är det väl lite för alla....Mycket av det som gör att vi klarat åren, är vår humor. Jag har alltid gillat människor som är humoristiska, men sen har vi ju alla lite olika definition på vad som är humor eller inte. Hur som helst så klaffar vår humor perfekt :-)) Det är många goda skratt vi haft och förmodligen det som räddar en när saker känns tungt. Humor är viktigt tycker jag! Förhoppningsvis kommer vi att fira de 15 åren med något kul nu under våren :-))
Nej nu ska jag sätta mig och fundera lite över påskhelgen, hur den ska firas och vad som ska handlas...Önskar er alla en bra fin onsdag imorgon♥


Fina dottern med största hästen i stallet, Pinglan, Fullblodskorsning som är hur go och fin som helst att rida :-))