onsdag 29 maj 2013

Man ska ha husvagn...

 
Ja så går våra tankar lite nu :-)
Vi har funderat i ganska många år, till och från, om vi ska skaffa eller inte! Men nu är nog beslutet taget, det ska bli väldigt kul!!
Sambon har redan tittat på husvagnar en längre period för att kolla vad vi vill ha för typ... och sen har han kompletterat sitt körkort så vi får ha en lite större vagn efter bilen, blev ju nya regler efter nyår. Förut hade man en totalvikt på ekipaget så hade man en större och tyngre bil så fick man bara ha en mindre husvagn för att klara totalvikten, men om du däremot hade en mindre lättare bil kunde du ha en större husvagn. Vad är det för säkerhetstänk kan man tycka...tydligen nästan bara Sverige som hade den regeln, men nu är det ändrat. Det borde väl säga sig själv att ju större bil, ju större husvagn kan du dra och inte tvärtom!
SÅ om vi hittar en före semestern så kan jag tänka mig att det blir en liten tripp med den :-))
Lite andra projekt är på gång här med, målning av verandan då färgen vi använde när vi gjorde den för några år sen, har möglat. Så nu blev det tvättning och målning med en bättre färg, hoppas det funkar så det inte kommer tillbaka :/
Även trappen inne ska fixas. När vi gjorde hallen och tvättstugan för några år sen var det meningen att trappen skulle målas och fixas, men det blev inte av då. Nu har vi fått hjälp att slå igen trappstegen och sen ska den målas vit. Funderar också på om man ska sätta någon liten halvmånematta på trappstegen så man inte halkar, men har inte bestämt än. Ska bli härligt när det är klart!
Sen har vi äntligen köpt nya utemöbler med. Våra gamla hade hängt med i en massa år,så nu var det verkligen dax :-) Hittade även ett par solstolar till bra pris, så nu fattas bara ett litet bord som vi kan ha mellan dessa. Måste ju ha något att ha vattenglaset (eller vinglaset) på :-)
Njuter i fulla drag just nu av det underbara vädret, mellan 20-25 grader varmt och skönt :-)
Önskar er alla en härlig onsdag!

torsdag 23 maj 2013

Tre veckor kvar...

till min semester!!!
Åå vad jag längtar :-))
Just nu är det så himla härligt, varmt och skönt även om det växlar mellan att vara skönt soligt till varmt regn. Jag njuter av varenda minut, har längtat så otroligt efter den här årstiden!
Förra fredagen (hm, länge sen jag gjorde inlägg nu) var jag och nästan alla i min grupp på jobbet och åkte en båt på Ångermanälven. Tänk att vädret var heeeelt strålande, ca 20 grader och sol. Vi åt en god buffé och lyssnade på trubadur, drack vin (och lite annat med) och hade enormt trevligt :-)

Under Höga Kusten-bron!

Och här har vi åkt förbi...

Vacker solnedgång senare på kvällen!

Önskar er en härlig fredag och helg, hoppas ni får sol och fint! ♥

måndag 13 maj 2013

Våren har kommit :-)

Tänk så underbart att våren äntligen är här :-)
När solen kommer fram är det riktigt, riktigt skönt. Även om vi haft en del regn de senaste dagarna,så behövs det också. När värmen kommer på riktigt kommer all grönska att explodera :-)
Jag fortsätter att hitta böcker som är fantastiska! Nästa bok jag bara måste tipsa om är Drömliv - lycklig på riktigt, av Karin Nordlander och Kajsa Ingemarsson. När man läser beskrivningen av boken kan man tycka att det låter som en klyscha, men jag har sällan läst en bok i personlig utveckling som är så klockren. Den är lättförståelig och man känner igen sig i många historier. Jag kan helt enkelt inte sluta lyssna!

Kram från mig ♥

"Drömliv är boken som kommer att förändra ditt liv. På ett pedagogiskt och samtidigt underhållande sätt beskriver författarna hur du ska finna lyckan i ditt liv genom att hitta din inre potential. Att lyssna mera inåt genom att sätta själen i förarsätet. Det handlar om att skapa ett lyckligt liv på alla plan: materiellt, fysiskt, andligt och mentalt.

Det är meningen att vi ska vara lyckliga, och vi besitter alla verktyg som behövs för att vara det. Ändå upplever alltför många av oss tillvaron som torftig och innehållslös. Vi stressar, jobbar, äter och konsumerar mer än någonsin, ändå är vi själsligt undernärda.
I Drömliv ger vi näring åt själen. I detta utgår vi från den vardag vi alla lever i. Drömliv är fast förankrad i verkligheten och visar med inspirerande exempel på nya perspektiv och förhållningssätt som alla kan ta till sig. Det handlar om att hitta sin inre kraft, att ta ansvar för sitt liv, att lära sig lita på intuitionen, att undanröja inre och yttre hinder, att finna glädje och att förverkliga sina drömmar."


tisdag 7 maj 2013

Toppenhelg

Toppenhelg i Stockholm avverkad :-) 
Tänk att vi alltid har så fint väder när vi åker dit. Lördagen bjöd på nära +20 grader och sol och en riktigt härlig dag :-)
Shopping inne i stan, en god spansk lunch och sen musical, Rock of Ages. 
Den var bra!
Men kanske kunde jag ha önskat ännu mer musik :-) Men funderar du på att se den, så gör det!
Mysigt besök även hos bror med familj, i deras nya hus. 
Med andra ord en härligt skön helg som gav påfyllning :-)
Igår hade vi också den varmaste dagen i år! Ca 20 grader varmt och verkligen jätteskönt! Det gröna börjar spruta fram ur backen, så himla härligt att vi äntligen är framme vid våren!!
OCH ikväll har jag varit på den där änglareadingen :-)
Innan jag kom dit hade hon skrivit ner på ett block en massa saker som hon fick till sig. 
Men hon blandade först kort och pratade utifrån dem. 
Jag hade en fråga som jag ställde, bara en allmän tyckte jag...
men det jag fick svar på, från änglarna var nog en hjärtefråga som jag inte tordes ställa...lite läskigt jaa...
för hon prickade verkligen mitt i ;-)
Sen när hon lagt klart korten, läste hon upp vad hon fått till sig innan. Det stämde väldigt väl överens med korten :-)
Sen fick jag även en liten hälsning från vad hon trodde var min mormor, som tyckte att jag skulle ha förkläde när jag lagade mat så jag inte skulle smutsa ner mina kläder, hihi :-) Och så skötte hon om mina blommor :-)
Ja helt klart kommer jag göra om detta, eller testa en privat sittning. 
Och i november kommer Terry Evans hit, och då måste jag gå :-)
Men nu är jag SÅ trött, nu får jag suga på informationen jag fick och se vad jag ska göra av den :-)
Önskar er alla lite i förskott, en härlig kristihimmmelfärdshelg!

onsdag 1 maj 2013

1:a maj!

Ja så var då äntligen maj här!
Igår blev det en sväng till majbrasan efter tjejernas ridning, men hu så kallt det blev : /
Tog en lång stund innan jag hade värmt mig i soffan sen! Idag lyser solen lite svagt men det blåser kallt...
Men enligt SMHI ska värmen vara på G, till helgen :-)
Idag ska vi fira två "födelsedagsbarn", och börja fixa lite innan resan till helgen! Längtar! Äntligen ska jag få sen en musikal, har aldrig gjort det förut. 
Träffade av en tillfällighet (eller?) en kvinna via dansen, som jobbar som medium. Hon har gått utbildning hos Birkan Tore och Terry Evans, mina två "favorit"medium. Jag ska testa att göra en änglareading hos henne, har inte bestämt någon tid ännu då maj är väldigt fullbokat, men ska försöka klämma in det. Tydligen går det till så att man kan ställa en fråga eller be om ett meddelande, som ska vara det högsta, bästa för en. Låter spännande, vi får se vad som kommer fram :-)
Förutom firande idag så ska jag försöka klämma in lite jogging idag, sen blir det ingen träning på några dagar. 
Bäst att sätta fart :-)

Önskar er alla en trevlig 1:a maj ♥