torsdag 31 oktober 2013

Happy Halloween




Mysigt ikväll när jag åkte genom stan hem efter jobbet. Alla gatljus inne i centrum var släckta och man hade ställt ut marshaller överallt istället, så vackert! Jättemysigt :-)
Imorgon är jag LEDIG!! Ska bli såå skönt!
I måndags var jag med tonåringen till folktandvården på annan ort, då hon skulle få sin tandställning. Det gick bra, men hon har haft lite ont, stackarn. Lite svårt att äta och tugga, men förhoppningsvis blir det bättre. Lite shopping hann vi med också, men bara en mindre sådan. 
I morgon ska vi först till stallet en sväng, tjejerna ska rida lite och sen ska vi hem och jag tänkte städa av lite och sen bara ta det LUGNT....:-)
På lördag är jag och sambon bortbjudna på middag och sen blir det dans. Lusten just nu är inte jättestor, men det beror mest på att vi jobbat så intensivt några dagar, pga stormen som varit i södra Sverige!
Många som varit strömlösa...men nu ska det väl snart vara klart och lagat allting.

Önskar er alla en fin halloweenhelg ♥

 

måndag 21 oktober 2013

Förkylningstider

Snörvel, snörvel. 
Så föll man dit på en förkylning, lite snabbt, bara sådär. 
Har ändå orkat göra en del i helgen. Städat, putsat fönster, tvättat osv, men i lagom takt naturligtvis... Vi var också och kollade på soffor och såg en som var riktigt fin, men lite för stor för vårt vardagsrum. Får se om vi kan hitta en lite mindre, skulle verkligen vara kul om vi fick något nytt :-)
Köpte vinterskor till tjejerna med, känns skönt att vi hittade några som passade! Inte alltför lätt att hitta något till en kräsen 14- och 10-åring ;-) Men turen var på vår sida :-)
Nu är det bara lilla jag kvar, som inte har några bra vinterskor. Måste nog skynda mig om det ska finnas några kvar ;-)
Sambon köpte en jättefin vinterjacka med, förstår inte hur det kan vara så lätt för honom att hitta kläder. Han bara går in i en affär, tar ett plagg, provar det och så! Sitter perfekt. Hur gör han??
Nu ska jag fortsätta kurera mig, med te och vatten, filten och soffan. 
Hoppas ni alla får en bra vecka!

 Morgonprom, lite snö på backen. Jättekul tycker hunden iaf :-)

tisdag 15 oktober 2013

Höga berg, djupa dalar

Vilken underbar helg det varit vädermässigt, 15 grader varmt och sol så här i mitten av oktober!!
Hoppas ni har njutit ♥
Jag har varit på den där marknaden, och bakat bröd, som jag hade tänkt mig. Känns bra att ha fyllt frysen ett tag :-)
Nu behövs lite putsning av fönster, ser ut som nån kastat mjölk på dem ;-)
Sen går det väldigt framåt med målning av trappen, jag tror det blir klart i morgon :-))
Då fattas bara själva ekstegen och när det blir gjort vet jag inte. Men det blir iaf otroligt fint bara att få trappen målad. Ska visa bilder sen!
Annars är det en hel del svängningar i mitt liv just nu. Ena dagen känns livet magiskt och underbart, nästa dag känns inte lika bra. Kanske blir så när man börjar titta inåt i sig själv. Man synar sig själv och det är ju lite läskigt ;-)
Varje vecka får jag Veckans Peptalk från Olof Röhlander, jag tycker hans ord är så himla fina och bra. Väldigt ofta säger de nåt till mig och den här måndagen kan jag säga att det sa något extra mycket. Därför tänkte jag lägga ut hans brev här, så fina och bra ord. Gå gärna in och titta på hans sida :-)
Önskar er alla en fortsatt härlig vecka! ♥

JUST DÄRFÖR GER DU INTE UPP

En morgon som denna funderar ett antal människor på om det fortfarande är värt det.

Några har genomlidit ännu en sömnlös natt av grubbel.

Andra väcktes av mardrömmar som aldrig vill sluta spela och till en framtid som inte längre lockar. Varför gå upp ur sängen?

En tredje startar återigen dagen med ett nattduksbord fullt av smärtstillande tabletter som knappt hjälper längre.

En fjärde vaknar med sorg i blicken efter en oåterkallelig förlust.

Möjligtvis finns det tillfällen då motståndet känns för stort, där en inkastad handduk ses som en utväg, men du får inte ge upp.

Att ge upp vore lika absurt som att ta en krita, måla upp konturerna av en liggande människa på gatan och sedan lägga sig i det markerade fältet. Det är inte du. Det har aldrig varit du.

Det här kanske blir ännu en dag då du får spela en tuff match mot livet, men då får det bli så. En dag till. Lite att förlora och mycket att vinna. Är det kamp som gäller idag, då tar vi upp kampen. Det spelar ingen roll om andra inte förstår vad du går igenom. Kanske får du göra det ensam, var då din egen bäste vän.

Du kan ha förlorat mycket, men kom ihåg att du har trumfkortet kvar; Din möjlighet att formulera tankar som gör det värt det igen. Just därför ger du inte upp. Inte nu, inte än, inte någonsin.

onsdag 9 oktober 2013




Snart är det helg igen och jag ser verkligen fram emot den. Det har varit lite väl mycket den senaste tiden! Även om det är mestadels roliga saker, så längtar jag efter att bara vara hemma och göra det jag känner, eller inte känner för. 
Det är höstmarknad i stan, kanske tar jag en sväng på den och strosar runt, eller bakar det där brödet som jag velat baka så länge. Eller går ut i den fina hösten och fotar lite. Idag när solen sken var det helt magiskt. De träd som blivit helt gula lyste som guld i solen, helt fantastiskt vackert ♥
Imorgon kommer målare och målar vår trapp. Äntligen ska vi försöka göra klart den! Vi har bestämt oss för att klä in den i eksteg, tror det kommer bli jättefint :-) Får visa bild när det blir klart!
 En ny soffa till vardagsrummet står också högt på önskelistan. Såg en jättefin när jag var in på Boom i Sundsvall för några veckor sen. Inte så jättedyr heller. Vi får se, julen närmar sig och då brukar det bli en massa andra kostnader ;-) Men jag tror hela familjen skulle vilja ha den där soffan så vi får hålla lite tummar :-) Hittade en bild ungefär hur den såg ut. Den var skön att sitta i också!
Önskar er en underbar torsdag imorgon!