söndag 16 februari 2014

Vilken OS-helg!

 

 
Att man kan bli så utmattad, av att titta på tv!!
Har ni tittat på OS? På skidorna i helgen? Jag måste säga att damernas stafett igår, var något av det mer spännande jag sett på väldigt länge! Så fantastiskt av Charlotte Kalla, att kunna köra så hårt och sen ta allt på upploppet :-D
Men inte nog av all sport på teven, igår blev det en rask (och då menar jag rask) promenad med sambon på 50 minuter, i morse klev jag och tonåringen upp tidigt och åkte till gymmet, blev ett löppass där på springbandet, på 35 minuter. Kändes i benen efteråt...Sen mer sport i tevesoffan, herrarnas stafett och guld igen!! Helt otroligt :-)
Inte nog med det, åkte sen efter middagen iväg och tränade lite buggdans, men orkade inte så länge, var inte mycket kraft i benen. Men nöjd är jag över helgen :-)
Äntligen har jag beställt kursen jag ska börja läsa. Äntligen! Ska vara ledig varannan måndag och då ska det pluggas :-) Känns så himla roligt att få göra något annat!
Nu blir det en liten stund i soffan...
Imorgon ny vecka, nya utmaningar ♥


söndag 9 februari 2014

Första dagen på....

mitt nya liv, som man brukar säga :-) Tänk vad skönt att man kan börja om, precis när man vill!
Efter att ha läst boken Ett sötare blod, av Ann Fernholm, inser jag att det är hög tid att minska ner på sockret! Ann är vetenskapsjournalist och har studerat de vetenskapliga studier som gjorts på mat, och för bl a diabetiker. Kika gärna in på Anns sida, oerhört intressant! Tycker i alla fall jag som är intresserad av kost, men detta handlar ju mycket om svenska folket i allmänhet. Hur kan det komma sig att vi har fått kostråd som ska göra att vi blir friskare och smalare, men ändå blir sjukare och mer överviktiga, mer än nånsin??!
Det kan man fundera över. 
Jag har bestämt mig för att göra en hälsokontroll, eftersom jag aldrig har gjort en. Kolla socker, blodfetter, blodtryck, urin osv. Något som jag tycker var väldigt intressant i boken, är att vi alla skulle behöva kontrollera hur "sockerkänsliga" vi är. Den kost som fungerar för den ena, behöver inte fungera för den andra. Tränar du mycket och äter hyfsat bra kanske du inte får högt blodsocker av att äta en banan, medan en person i riskgruppen för t ex diabetes (vilket vi ofta inte vem om att vi är i, förrän det är för sent) kanske inte alls kan äta en banan, utan att blodsockret stiger i höjden. 
Mmm, mycket intressant!
Har inte kommit ut på skidorna än, det är sånt tråkigt väder med plusgrader och slask och regn...men i fredags var det dans, ett par månader sen sist så jag var väldigt stel i går...:-) Sen har tonåringen och jag varit på gymmet idag och kört en timme drygt. Känns jättebra! 
En del OS har det också blivit, såg Hellners fantastiska lopp idag och Kallas igår. Grymt!
Men nu ska jag ta och åka och handla lite grönsaker inför middagen, sen blir det nog teve och lite lugn, imorgon är det ny vecka och nya utmaningar :-)

Ha en underbar vecka alla ♥


lördag 1 februari 2014

Wow!

Livet är bra häftigt. Man vet aldrig vad som ska hända!
Idag har jag köpt mig ett par nya längdskidor. Dyrt! Men jag kommer att kunna ha dem i ganska många år, så slår man ut det så blir det inte så farligt ;-) 
Jag som nästan inte stått på ett par skidor förut!! Sambon har skidor och 11-åringen har fått ett par nyligen. Så nu kan vi åka tillsammans, det känns kul :-)
Jag får dem på måndag, så då blir det att prova nån kväll, eller kanske nästa helg.
Tanken är ju att jag ska kunna ha hunden med mig också, men först måste jag lära mig åka lite så jag är hyfsat stadig, sen måste jag lära hunden kommando "f ö r e", och det kan ju ta sin tid. Jag bävar för att vi ska möta andra hundar eller människor i skidspåret, då vet jag inte vad som kommer att hända. Så jag väntar lite med det tills jag känner mig lite mer säker på skidorna ;-)
Tänk att det är 1:a februari idag!! Jag känner mig glad över det :-) Snart ska jag sätta om blommorna, blev ju inget förra året. Sen märker man att det blivit ljusare både på morgonen och kvällen. Så skönt!
Nu är det dax snart för den första melodifestivalskvällen, ska bli spännande att se :-) Sambon är dock inte lika upphetsad ;-)
Har precis ätit en jättegod middag med oxfilé, grönsaker och tsatsiki och ett glas rött, känner mig väldigt mätt och nöjd. Vi hittade oxfilébiten i frysen sen nyår, känns gött att få göra det igen, det är så gott :-)7

Önskar er alla en fortsatt underbar helg ♥