onsdag 27 januari 2016

Hamburgerbröd

Jag har ju sen i maj valt bort gluten i min mat. Efter att ha haft en krångelmage i x antal år, så tänkte jag att jag testar. Jag gick också vid tillfället hos en sjukgymnast för mitt knä och han sa av en tillfällighet att han hade slutat med gluten eftersom han hade psoriasis och hade hört att den kunde bli bättre om man uteslöt gluten. Han hade bara provat några veckor men tyckte att han var bättre. Jag tänkte att jag provar jag med, även om jag inte har några psoriasisproblem. Och det lät inte vänta på sig! Tyckte jag märkte ganska omgående, inom två veckor, att magen blev lugnare, inte lika uppblåst osv. Så sen dess har jag försökt låta bli allt gluten. Det jag hade oroat mig för var hur jag skulle äta istället, minns hur jag slet mitt hår när min dotter var liten. Det fanns inte lika bra recept då, som nu!! Det har hänt en hel del på 15 år kan man säga.
Dels så finns det ju en väldigt bra tidning som heter Glutenfritt, jag vet inte hur ofta den kommer ut i butik, det är inte jätteofta. Men det finns massor av bra recept på allt möjligt i den. Sen har jag även hittat en hel del sidor på nätet som gjort egna recept på allt möjligt. Ett sånt tänkte jag bjuda på nu :-) 
Jag äter ju väldigt sällan hamburgare, aldrig ute och väldigt sällan hemma. Jag tycker inte riktigt om det...men om man gör allt själv, då är det en annan sak. Då menar jag även själva köttet i hamburgaren! Nu ska vi ju snart åka till fjälls, och där blir det ju grillad korv eller hamburgare när man gör upp eld, och då tänkte jag att det vore ju trevligt om jag också kunde ha ett hamburgerbröd som funkade för mig. Sökte på nätet och hittade detta fantastiska recept! Prova det gärna, det var enkelt att göra och smakade riktigt gott! Mjölerna hittade jag på min Ica-affär :-) Receptet har jag hittat på http://recept.halsasomlivsstil.com.

HAMBURGERBRÖD 8 st

3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
0,5-1 msk rosmarin
3 ägg
3 dl vatten
En nypa havssalt
ca 0,5 dl sesamfrön

GÖR SÅ HÄR:

1. Blanda alla torra ingredienser, utom sesamfröna. Tillsätt äggen ett och ett, därefter blanda i vattnet och rör ihop till en deg. Låt svälla några minuter.

2. Forma till lagom stora bullar,ca 8 st, lägg på bakpappersklädd plåt och strö sesamfrön över. 

3. Grädda i 175 grader i 30 minuter, mitt i ugnen.

4. Låt svalna innan du serverar. Går bra att frysa!



#glutenfritt #hamburgerbröd

Inga kommentarer: