torsdag 28 juli 2011

Funderingar

Har tänkt lite på det här med förebilder, vad viktigt det är! Jag läser en bok om mental träning och hur viktig våra tankar är, de styr oss helt och hållet. Om någon talar om för dig att det du vill göra är omöjligt, hur tänker du då? Förmodligen kanske " ja det kanske inte går...". Men om någon istället peppar dig och säger "allt du vill kan du göra!", då får man genast en annan känsla :-) Att ha en förebild att se upp till, som peppar en åt det håll man vill gå, tror jag är viktigt! Speciellt våra barn....För har du vuxit upp i en värld med vuxna som dagligen talar om att "det kan du inte göra, hur skulle det gå till, det där är du inte bra på" så planterar man en känsla av hopplöshet och att det verkligen inte går. Kanske är det så att de vuxna som säger så, själv har fått höra samma sak.... Naturligtvis kan man träna upp sig igen, från hopplöshet till hoppfull, men det tar tid och mycket vilja. Men det GÅR absolut. Ingenting är omöjligt :-)
Barn är väldigt bra på att ha drömmar. De ser inga hinder, som ofta vi vuxna gör. Även om man också måste vara realistisk, så är det så viktigt att ha de där drömmarna och få göra det man brinner för. Ju mer man tänker att det inte går, ju mer stänger man av allt, sin känsla för vad som är möjligt eller inte. Och därmed vad man kanske vill i livet, hitta det man brinner för.
Min äldsta dotters dröm är just nu att ha en egen hund. Hon sparar varenda krona hon kan spara och tjatar dagligen. Nu är det ju så att vi inte kan ha en till hund som det ser ut just nu, men jag försöker säga henne att bara för att det inte går just nu, får hon inte ge upp hoppet! Jag ber henne fortsätta spara pengar och ha hunden i sina tankar, den kommer att bli hennes förr eller senare :-) Sköt om er alla och ha en underbar torsdag ♥


En papillon vill dottern ha...ursöta tycker jag!

7 kommentarer:

Mita sa...

Ja barn sätter inte upp några hinder som vi vuxna gör.Skulle en dröm inte förverkligas ja då har dom en ny i beredskap.Ibland kan det ju hända att man måste ändra lite på drömmarna.Omständigheter kan förändras,men man ska aldrig ge upp,drömmar ska man ha. Det betyder mycket.
Kram vännen♥

Anonym sa...

Vad fint skrivet!

soffie sa...

du skriver så himla fint,undrar när barns drö´mmar slutar å när slutar barnen att var barn?kramen

Camilla sa...

Hoppas att din dotters dröm går i uppfyllelse. Som hon kämpat med att spara.
Kram!

Helene sa...

Jag håller med dig om allt du skriver.
Tänk vad viktiga ord är...
Dom påverkar mer än vad man tror.
Ha en mysig lördag.
Kram Helene.

Susanne P sa...

Klart att man måste ha förebilder. Och att ha något att se framemot!
Kram

Anonym sa...

Önskar ibland man fick behålla det barn har så spontant..