tisdag 13 maj 2014

Intressant föreläsning

Ja inte haglar inläggen här...
Kanske borde man ge upp med bloggen?
Men det är ju rätt trevligt att skriva, när man har tid, och, något att skriva om...:-)
I torsdags var jag i alla fall på föreläsning, Olof Röhlander med "Nya Det blir alltid som man tänkt sig" 
Jag har läst hans böcker och sett föreläsningen på film tidigare. Mycket kände jag igen, men en del saker var nya, roligt med lite nya insikter. 
Han berättade bl a om en historia där han var på ett kalas och hade fått lov att ta med sin hund. Han släppte lös hunden som glatt sprang runt och hälsade på alla. Efter en stund ser hunden någon den inte hälsat på och springer i full fart fram mot den kvinnan, som skriker för full hals, och Olof springer dit och ber om ursäkt och kopplar hunden. När det är dax att äta hamnar han bredvid denna kvinna och han frågar då vad hon hade för bild i huvudet när hon såg hunden springa emot henne. "-Jag såg honom komma och tänkte att han kommer att hoppa upp och bita mig i strupen", svarade hon. "-Ojoj sa Olof, har du blivit biten i strupen av en hund tidigare, stackars dig! "-Nä, det har jag inte! svarade kvinnan. 

Olof menar, att om vi kan få fram en sån hemsk bild i huvudet utan att det någonsin hänt, borde vi inte då också kunna få fram en bild av något positivt, som vi vill ska hända? Huvudet vet ju uppenbarligen inte vad som är sant eller inte ;-)
Ja jag tyckte det var en intressant historia, som gav mig en del att tänka på. Det är ju egentligen förödande att gå och tänka negativa tankar, när vi kan tänka positiva! Det blir ju så mycket tid som slösas i onödan, som vi inte vet om det ska hända eller inte ;-)

Idag har det varit underbart vårväder, 17 grader varmt :-) Tog en lång skön promenad i naturen runt ridskolan medan tjejerna var där och red. Det är så vackert där och jag har så många minnen. Tidigare låg brukshundsklubben inte långt därifrån och jag har lagt många spår i skogen och ängarna runt omkring :-)
Men nu är det dags att slappa en stund, sen Biggest Looser :-)

Ha en fin vecka ♥


3 kommentarer:

Helene sa...

Fortsätt blogga när du har tid och lust...så gör jag.
Ha en fin vecka.
KRAM Helene.

Helene sa...

Ha en fin vecka ♥

Kram Helene.

Helene sa...

Önskar dig en fortsatt fin midsommarhelg.
Kram Helene.