måndag 14 april 2014

Plugga-måndag!

Vilka underbara dagar :-))
Idag sitter jag med stort leende och pluggar igen! Dessutom är det här en kort vecka, torsdag slutar jag halv tre, sen väntar 11 dagar ledigt för mig! Det ska bli helt underbart :-)
Jag har tänkt på hur viktiga de här lediga måndagarna är för mig (även om det bara är varannan måndag). Det är inte bara att jag läser något som intresserar mig mycket, det är också tid för att hinna lyssna på mig själv, vad jag vill, vad jag känner och om jag missat något viktigt meddelande från mig själv. De andra dagarna går ju i ett rasande tempo och man hinner sällan med tid för återhämtning och reflektion. 
Förr i tiden var söndagen en vilodag då man inte gjorde något annat än gick i kyrkan och idag finns ju ingen sådan dag. Affärerna är öppna, man gör allt man inte hinner på veckan. Men reflektion är ju väldigt viktigt! Inte för att man behöver gå i kyrkan, men man behöver lyssna till sin inre röst.
Jag har verkligen börjat lyssna på mig själv och det är jag så glad över. Jag känner att stegen är på väg åt mitt håll. Jag började med meditering för ca 1,5 år sedan, jag har börjat en kurs i meditation och medial utveckling, jag har börjat läsa kursen i mental träning som jag är superintresserad av. 
 
Det hade jag inte trott för två år sen!
 
Det är väldigt lätt att tänka; men vad ska jag göra med detta sedan?? Men man behöver verkligen inte veta det, det räcker att man känner att man blir glad och mår bra av det, sen kommer resten att lösa sig. Jag har ju funderat över den här kursen i två år, kommer jag att klara av den (den är rätt mastig), kommer jag orka både jobba och plugga, tänk om jag lessnar, då har jag kastat bort pengarna. Men varje gång jag gick in och läste om kursen blev jag så peppad och glad. DET borde ha varit tecken nog. Tänk inte mer, kör! Tack och lov har familj och vänner peppat mig och sagt att jag inte kommer ångra mig. Och det har jag verkligen inte :-) Men jag har lärt mig en läxa. Fundera inte för mycket, bara gör! Hjärtat vet vart man ska. Lär dig lyssna på din inre röst!


4 kommentarer:

Semester & Mat sa...

Va bra att du tog chansen, verkar vara något som intresserar dig väldigt.

Ha en fin dag!

Helene sa...

GLAD PÅSK ♥

Kram Helene.

soffie sa...

glad påsk och njut av din ledighet

Helene sa...

Ha en fin vecka ♥

Kram Helene.