torsdag 7 april 2011

Föreläsning

Igår var jag och såg en föreläsning med Nisse Simonsson . Den var riktigt bra och rolig, hette "Varför är vi så olyckliga när vi har det så bra?" Det är ju en fråga som man kan ställa sig i dagens samhälle. Fler och fler mår dåligt fast vi har det bättre och bättre! Nisse berättade att ca 10% av USA:s skolbarn äter antidepressiva tabletter, med över 200 biverkningar. Han funderade om vi överbeskyddar våra barn idag, och det gör vi nog till en del... Han berättade även mycket om hjärnan och att vi kanske om först 1000 år vet allt om den ;-) Hjärnan är otroligt anpassningsbar och studier har visat att den också kan förändra sig efter våra tankar. Och att optimisten i snitt lever ca 7 år längre än pessimisten ;-) Att motion fungerar lika bra som antideppressiva tabletter, och det tror jag verkligen på! För jag mår själv så himla bra när jag rör på mig. Det räcker med promenader! Ja det var verkligen en sevärd föreläsning och jag är glad att jag fick en biljett via jobbet och jag och några kollegor fick chansen att åka :-)
Idag har regnet öst ner här, snön ryker verkligen i full fart nu, underbart! Men blött som bara den ute, hunden såg ut som om han var nybadad imorse ;-) Men inte bekommer det honom, han ser lika glad ut för det :-)
Önskar er alla en härlig fredag imorgon :-) ♥


Nisse Simonsson

6 kommentarer:

Mita sa...

Ja det ger verkligen jättemycket att gå på såna där föreläsningar.Man får sig lite tankeställare. Visst mår man superbra av att vara ute och prommenera. Det ger lugn och ro i sinnet tycker jag. Sen att ha en fyrbent vän med sig gör inte saken sämre.
Din vovve älskar väl vatten,så han blir inte ledsen över att bli våt.Till skillnad mot Peppe som avskyr regn,och går omvägar runt vattenpölar,*ler*
Kram på dej!

Malin sa...

Låter jätteintressant och det är något som jag själv har funderat mycket på senaste 6-7 åren då jag ändrat mitt eget tankesätt något enormt. Förr var jag nästan bara "lycklig" när jag var olycklig om du förstår vad jag menar men nu har jag lärt mig tankens kraft, hur man faktiskt kan ändra sitt eget sätt att vara, må och tänka bara genom att fylla huvudet med positiva tankar.
Kram!

Camilla sa...

Det är intressant att gå på föreläsningar. Ja...OM dom är bra,vill säga :)
Kram!

Semester & Mat sa...

Visst är det så att man kommer längre i livet om man är optimist och har inställningen att ingenting är omöjligt. Vissa ger upp alldeles för lätt, vi alla borde kämpa mera.

Ha en fin dag!

Helene sa...

Ja det där är intressant tycker jag !!
Igår börja jag med mina lång-promenader igen = ))
Jag vet att jag mår så mycket bättre av dom...
Ha en mysig helg.
Kram Helene.

Nannis sa...

Intressant!

Vi har pratat om mycket av de olika sakerna i olika delar av vår utbildning. Motion är toppen!