söndag 24 augusti 2008

Superkul dag

Idag åkte Mirax och jag iväg med en ny träningskompis till en tjärn i skogen i närheten där jag bor. Solen sken och det var riktigt varmt. Så det kändes inte alltför skönt att gå i jeans och stövlar och klafsa runt på en myr :) Men roligt blev det!
Vi la först ut dummies i en glänta brevid tjärnen, tolv stycken. Sen la vi ut två stycken för linjetag. Sen gick vi och hämtade hundarna som naturligtvis förstod vad som var på gång och var jättetaggade.
Tjejen som var med hade också en dummiekastare med skott, den sköt alltså iväg dummien och smällde också av ett skott samtidigt, precis som om man skulle ha skjutit en fågel. Det såg kul ut! Mirax har inte varit så nära en skjutning någon gång, men han blinkade inte ens, stirrade bara stint ut i tjärnen för att se var dummiesen hade landat. Tänk att dom kan veta vad dom ska göra! Fast vi aldrig tränat det förut!
Tjejen som var med körde en gång med sin hund, men vi gjorde det inte med Mirax då han inte är så säker på simningen än. Med honom gjorde vi ett litet kast i stället och bara det blev en prövning då han bara har gått i vatten där det är långgrunt. Här var det sankt och djupt och han blev lite osäker. Tillslut klev han i och då försvann han rakt ner under vattnet istället. Stackarn simmade raskt in utan att hämta dummien :) Men han gjorde raskt ett nytt försök då han hämtade in den. Snacka om att han är envis, och tur är väl det!
Sen körde vi linjetagen och det var inga problem. Han sprang rakt ut och hämtade in den bara. Sen var det dax för sökrutan och det har vi inte gjort sen han var valp. Men det var inga problem....han har ett fantastiskt tempo när han söker och han är otroligt säker. Tjejen var djupt imponerad av honom. Hon tyckte att jag hade en superhund!
Nu sover han gott, väldigt nöjd. Jag kan säga att han tyckte att det var så kul att han inte ens brydde sig om hennes tik som var med.....det säger väl allt :)

Inga kommentarer: