måndag 29 juni 2009

Mera recept...

Pastasallad med fetaost och avocado (Per Moberg) Supergod!

4 port

1 liter kokta pasta penne
2 st avocado
3 st tomater
1 st rödlök
100 g fetaost ca
10 cm av det vita på purjolöken
1 st kruka färsk basilika
2 st vitlöksklyftor
1 knippe gräslök
Salt och peppar
1 dl rapsolja
0,5 dl olivolja

Gör så här:
1. Om det inte finns färdigkokt, koka och kyl pastan.
2. Skala och strimla rödlöken och purjon tunt.
3. Låt dom sedan skölja under kallt vatten för att bli krispiga.
4. Klipp av basilikan från krukan och dela gräslöken grovt.
5. Lägg i en mixer tillsammans med vitlöken.
6. Häll i oljan och kör runt (jag tog själv bara 1 dl olja).
7. Häll alltsammans över pastan och blanda väl.
8. skär tomaterna och avocado grovt.
9. Lägg ner i pastan tillsammans med rödlöken och purjolöken.
10. Smula ner fetaosten och blanda runt.
11. Lägg upp i en skål och garnera med några kvistar basilika.

Inga kommentarer: