Anna Skippers nyttiga bröd
5 dl dinkelmjöl från Labans Gotland (jag tog vanligt från affären)
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 liter filmjölk
0,5 dl sirap
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen och sirapen.
Smöra och bröa två 1,5 liters avlånga formar. Häll i formarna.
Grädda i ca 100 minuter.
Alternativ - gör halva satsen och grädda i 60 minuter.
Detta är ett jättegott grovt bröd som är så enkelt att göra! Bara att blanda ihop och lägga i formarna, grädda och sen är det klart! Hålls bäst om man fryser det och tinar upp eftersom man ska äta det, annars kan det bli lite torrt.
2 kommentarer:
Så många goda recept jag hittade här! Den där pastasalladen lät toppen, gott att ha med sig till stranden.
Hoppas du har det gott i sommarvärmen!
Kram
Det lät gott måste prova när orken faller på i värmen...
vill önska dig en underbar semester när den kommer min börjar på måndag...
KRAM
Skicka en kommentar