torsdag 6 augusti 2009

Var det lite mulet igår så är vädret strålande idag, 18 grader på morgonen kl. 9 så det blev en lång frukost ute på altanen. Underbart! Finns det nåt bättre med en härlig frukost och läsa tidningen i lugn och ro? Idag ska vi göra ett besök hos en vän med hästar och det ska bli ridning, om det inte blir för varmt, och fika och trevligt umgänge. Ska bli kul!
Åter till semestern; efter att vi varit i Gripsholm for vi vidare till Eskilstuna. Där har jag aldrig varit förut. Såg först ut som en liten stad, men det var det ju inte...Hotellet var bra, stort rum med härlig utsikt över ån (eller vad det nu är) som går genom stan. Nackdel var att det forsade ordentligt med vatten utanför så det gick inte att ha fönstret öppet om man ville höra nånting. Vi bodde centralt med ca 10 minuters promenad in till stan och affärerna. Första kvällen, på fredan, gick vi till en grekisk restaurang och åt grillspett, det var sådär.
Lördan hade vi bestämt att åka till Parken Zoo, men först gick vi inte till stan på en shoppingrunda. Barnen shoppade lite leksaker, själv köpte jag ingenting.

Man har ju sett ett antal djurparker under årens lopp, och den här var inte så speciell. Roligare tyckte tjejerna istället var åkattraktionerna! Gissa om de hade kul där, även om det inte var så många grejor att åka på. Ett plus var att det inte var så dyrt där, brukar ju vara svinigt på såna parker, men här var det riktigt bra priser. Hela dagen var vi där, vädret var fint förutom en liten skvätt regn som kom. Sen på kvällen blev det italiensk restaurang med underbar mat. Barnen åt pasta och jag och sambon åt fantastiska pizzor. När vi kom hem tog vi bilen (den nyinköpta caben) och åkte runt i stan och kollade. Det var så varmt och skönt, helt underbart!

Söndagen blev det en härlig promenad in till stan. Vi gick genom parken och barnen blev så förtjusta i en massa änder som fanns där. Vi hade lite bröd med som vi matade dem med. Sen gick vi in till stan igen och shoppade lite mer. Vädret var jättefint!
På eftermiddagen åkte vi in till Parken Zoo igen, vi överraskade barnen med att få se Markoolio som skulle uppträda där. Lite i varmaste laget var det, men jättekul. Sen blev det lite mat på hotellet på kvällen och en ganska tidig kväll. Måndag morgon var det bara att sätta sig i bilen och åka hem...


På väg!


De söta änderna i parken


En favorit som åktes flera gånger


Vy från bro över kanalen, hotellet vi bodde på ligger bakom oss.


Den härliga parken med kyrkan i bakgrunden


Markoolio in action...



1 kommentar:

Hallon & Blåbär sa...

Låter som ni haft en härlig semestertripp.
Låter skönt med en långfrukost och tidning, det känns lite avlägset här med en 1 ½ och 3 åring, men det kommer det med.

Hoppas ni fick en trevligt tur och att det blev lite ridning!