onsdag 12 augusti 2009

Vilken toppenträning

Idag tog tjejerna och jag och åkte på vinst och förlust till en loppis några mil härifrån. Hittade inget särskilt, en bok igen, Hästarnas Dal av Jean M Auel. Det är fortsättningen på Grottbjörnens folk och jag gillar de böckerna. Fem kronor ;-) Synd att det ska vara så himla svårt att hitta ett runt bord som jag kan ha i vardagsrummet. Jag vill att det ska vara en skiva under också för förvaring, och av trä så att jag kan måla bordet. Jag ska göra fler försök imorgon och i helgen.

På eftermiddan gjorde jag middagen klar innan jag lämnade tjejerna hos sin pappa på jobbet, och åkte sen iväg för att träna jakt med två andra tjejer som också har flattar. Gud så kul det var! Mirax skötte sig exemplariskt, verkligen över förväntan bland andra hundar och så. Dessutom var han kanonduktig i alla övningar och tjejerna var djupt imponerade över hans framfart. De sa åt mig att jag verkligen måste fortsätta med honom då han verkligen visar anlag för detta, och har så mycket arbetslust och motor. Jag vet ju det sen tidigare, det roliga är att han verkar ha mognat lite och det är ju bara toppen. Nu ska jag försöka hänga på de här duktiga tjejerna och se vart träningen leder. Kanske kanske nästa sommar kan vi starta ett jaktprov, men vi säger inget än...
Det allra roligaste var nog ändå att jag fick precis den kick jag hoppades på, det känns väldigt roligt! Jag har skrivit ner flera övningar som jag fick tips om att jobba med, så nu ska vi fila på det tills nästa gång vi ska ses :-)
Nej nu ska jag sätta mig och kolla in H&M lite, dax att beställa kläder till tjejerna inför skolstarten!

Kram på er!

2 kommentarer:

Pernilla sa...

Du ser Camilla, vad var det jag sa?!=Mirax är verkligen suuuper duktig på jakt momenten.
Så skoj att höra att dagens träning gick jättebra, ska bli spännande att följa er för jag är säker på att det kommer att gå hur bra som helst.
Kram Pernilla

Hallon & Blåbär sa...

Härligt att det blev den där kicken du behövde och duktig Mirax som skötte sig så bra. Så kul när man ser att hundarna tycker att det är så kul att få jobba.

Ha det bra!