söndag 7 september 2008

Ajajaj

Gårdagens lyckorus höll inte i sig så länge. Efter en god middag och ett par glas vin, var klockan ca 18,30 och Mirax hade fått sin mat. Tänkte ta en liten kvällsrastning. Gick uppför vägen bakom huset där vi bor. Han satte fart som vanligt. Vi gick en liten bit och han gjorde ifrån sig, sen kallade jag in honom för att vända. Då stannade han och började slicka sig på tassen. Jag kom fram och såg att han blödde rätt ordentligt från tassen.
Jag såg att det hade blivit en rätt stor reva på insidan av framtassen, man såg nånting vitt, och jag tänkte för mig själv, det här måste nog sys! Eftersom han är rätt tung orkade jag inte bära honom hela vägen hem, så han linkade på så gott han kunde. Väl hemma tog jag fram trädgårdsslangen och försökte spola rent såret. Det blödde rätt ordentligt!
Jag sprang in till sambon och bad honom hjälpa mig. Vi insåg att han behövde komma till en veterinär, och då kommer vi på att vi druckit vin båda två. Sablar! Det blev till att ringa svärfar, som snabbt kom för att skjutsa oss till jourveterinären.
Ja det var ju bara att söva honom och sy, rätt många stygn. Stackarn! Så nu ligger han där, med bandage och tratt, och ser väldigt ynklig ut....mattes lilla vän. Penicillin ska han ha också...
Jag vet inte vad som orsakade såret, men han sprang i diket som han brukar, och det kan ha varit någon pinne som stod upp, det är rätt mycket sånt där. Eller ett kastat glas, vad vet man.
Idag har han legat ute på verandan och försökt komma överrens med tratten, men han gillar den inte :(
Nu får vi hoppas att det läker bra så att han snart blir frisk.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nämen stackarn. =( Hoppas han mår bättre snart. Kram

Anonym sa...

Stackarn! Och så med tratt uppå det. Vår katt går också med tratt och hon håller på att bli tokig. Inte får hon gå ut heller så det är ett himla liv på henne. :o)