måndag 29 september 2008

Utmanad

Fick en utmaning om att läsa och böcker, av Zassi, här kommer den.

Vilken bok läste du senast?
Jag läser faktiskt just nu och det är Stieg Larsson "Luftslottet som sprängdes" Har lite svårt att komma in i handligen där, det är många personer och mycket som händer, men den är ändå spännande. Tror att den kommer att bli bättre och bättre, det är min första bok med honom.

När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar eller tänker du "nu har jag en fjärdedel kvar", "en tredjedel", "hurra bara hälften kvar"?
Nej....börjar det bli så tråkigt så slutar jag nog läsa!

Hur väljer du böcker du vill läsa?
Nu har jag ju precis kommit igång med läsande, under småbarnsåren somnar man ju bara man tar i en bok. Det blir mycket faktaböcker för mig annars.....böcker om kost (sen min kostrådgivarutbildning), böcker som intresserar mig t ex om personlig utveckling av alla de slag. Eller hundträning.

Läser du lika gärna på engelska som på svenska?
Jag har läst en enda bok på engelska och den läste jag i skolan. Den var jättebra! Kommer inte ihåg vad den heter men handlade om en tjej som började i ny skola och blev introducerad droger....slutade med att hon blev beroende. Jag minns att det var en hemsk men fascinerande bok!

Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig?
Inga problem! Men det är inte många sådana böcker jag stöter på.....de flesta är väldigt intressanta och spännande.

Rekommendera fem författare!
Då får det bli Mia Törnblom som skrivit böckerna om självkänsla, hon är så bra! Fredrik Paulún som skriver böcker om kost, bl a om stenålderskost, helt suveränt bra om man är intresserad av vad man äter....Sen gillar jag Jackie Collins, som skriver om kändisar i Hollywood, lite halvsnusk hehe. Måste också tipsa om Agneta Nyholm Winqvist som skrivit flera bra böcker om Feng Shui....och till sist...taadaaa! Dean R Koontz med alla sina skräckisböcker! Jag älskar dom!

Jag skickar utmaningen vidare till den som vill anta den!

4 kommentarer:

♥ Sanna ♥ sa...

Vad kul att läsa, böcker är lite efter humör för mig ibland är jag en stor konsument och ibland tar det månader innan jag hittar ngt jag gillar.
KRAM

Anonym sa...

Hej! Åh läser du STieg Larsson! De böckerna är jättebra tycker jag! Jag är en riktigbokmal..Speciellt den här årstiden å över vintern :)
Hur mår ni?? Inga sjukor som här hoppas jag! Hugo hostar å jag snorar så det är som jämn fördelning...Nu har vi snickrat i stallet så ikväll får prottarna komma in :) Ääääntligen!
Nää,nu måste kocken göra ett ryck... Ha det bra! Kramar/Titti

Anonym sa...

Jag läser också "Luftslottet...." just nu. Men har du inte läst de böckerna innan? "Flickan som lekte med elden" och den första minns jag just nu inte.
Börja med bok nr 1 är mitt råd.
/P

♥ Sanna ♥ sa...

Jag har precis läst nästa sak på min lista helt klart värd att läsa
Kram allt bra med dig Camilla?