lördag 6 september 2008

Matte e stolt

Så är den här dagen nästan över, som jag hade varit såå nervös för. Imorse när jag vaknade var jag så nervös så jag knappt kunde få i mig nånting. Mackan växte i munnen och jag tänkte stilla för mig själv vad i sjutton har jag gett mig in på! Släpade mig till brukshundsklubben med tunga ben :)
Det var massor av folk där, fem st i lydnadsklass 2 och 9 st i lydnadsklass 1 som jag skulle vara med i. Vi lottade startnummer och naturligvis drog jag 1:an! Men, tänkte jag, det är skönt att få göra bort sitt när man är så nervös, och sen kan jag i lugn och ro titta på de andra.

Vi började med platsliggningen och det gick hur bra som helst. En av hundarna skällde och reste sig upp, men han låg kvar. Sen var det tandvisningen då....och det gick ju som väntat, han var så överglad, men till slut fick domaren upp läpparna så att hon kunde titta på tänderna i alla fall. Jag fick 10 poäng (full pott) för platsliggningen och en 5:a för tandvisningen...ingen nolla blev det i alla fall. Puh!
Sen hann jag värma upp lite kort, och han var väldigt stirrig och okoncentrerad. Jag hade god lust att gå ut i någon buske och ta i honom! Men, jag försökte få honom med mig istället, kämpade och kämpade. En jättegullig tjej som var där med sin schäfer frågade mig om jag var nervös, "jo, ja väldigt!!" Hon var jättegullig och försökte peppa mig.....
Så in på banan. Första momentet, linförighet, dvs gå fot i koppel. Han kändes så långt bort från mig, och det var han också. Nosade i backen och var helt okoncentrerad. Det var det jag visste! Sneglade lite på domaren när momentet var slut, och det blev 5 (x4=20) poäng. Jag visste att det skulle bli så! Nästa moment var läggande under gång, och jag hann aldrig se hur han la sig. Men när domaren höll upp en 9:a (9x3=27 poäng)förstod jag att det gick bra! 10 är maxpoäng!

Nästa moment var inkallning. Jag lämnade honom sittande och gick ca 20 meter. Inkallningen gick bra, lite snett sättande när han kom fram till mig, men 9,5 poäng (9,5x3=28,5 poäng). Jippi!
Nästa moment var ställande under gång, dvs vi går fot och när jag säger stanna ska han tvärstanna och stå kvar själv fast jag går. 9 poäng (9x3=27 p)! Nästa var apportering. Höll fram den till honom, och han sträckte sig fram och nosade, men tog den direkt när jag sa apport. 8 poäng (8x1=8 p)! Sista var hopp över hinder. Det var nära att han tjuvstartade, men jag hann precis säga hopp och även det blev 9 (9x2=18 p)poäng. Helhetsintryck fick vi 9 (9x1=9 p). Nu var det spännande. Jag tänkte för mig själv att "jäklar så synd, jag kommer att få ett andra pris", dvs under 160 poäng. Får man över får man ett förstapris, och då är man uppflyttad till nästa klass. Men men. Nästa gång.

Så blev prisutdelningen. Dom räknade upp nr nio, åtta, sju. Sex. Hallå? Nr 5, 1:a pris och 163,5 poäng, Camilla och Mirax!! Tjoho, jag trodde inte att det var sant! Vi klarade det !!!! Jag är helt överlycklig! Vilken tur att vi tog oss dit och genomförde det ändå! Nu kan jag känna mig stolt. Jag åkte direkt till Granngården och köpte ett gott ben till honom, och jag själv tänker mysa med lite godis ikväll. Kanske ett glas vin, men jag är så trött nu när spänningen har släppt, så jag somnar väl omgående då.....


Jag vill säga TACK till er bloggisar som peppat mig, det gjorde mig jätteglad! Stor kram till er!

5 kommentarer:

Anonym sa...

GRATTIS!
Vilken snygging det är på bilden, med en fin rosett om halsen och stolt blick. :o)
Ta dig ett glas vin ikväll, det är du värd!
Kram!

Anonym sa...

STORT GRATTIS! Jag är så stolt över er. =) Det va ju det jag sa, att bara man ger sig den på att man ska klara det, så gör man det! Även om det inte hade gått fullt så där bra så hade ni ändå genomfört det och det hade varit en vinst i sig. =) Blir spännande att följa fortsättningen. =)

Ha det så bra. Hälsa med dig. Kramar

Anonym sa...

GRATTIS!!!!!
Vad kul att det gick bra!! Så där bra skulle det aaaaldrig ha gått för mig å Jason....
Kramar/Titti

Anonym sa...

Tack så mycket!! Kramar till er :)

Jennyshemochharmoni sa...

STORT GRATTIS!!! Gud va kul att det gick så otroligt bra! Han ser så stolt ut :) Nu har ni visat för varandra att NI KAN! :) KRAM